I denne rejseguide kigger vi nærmere på Amed, der efterhånden er blevet dykkernes foretrukne sted på Bali. Du kan også læse om en håndfuld anbefalelsesværdige hoteller i byen – vi har testet dem alle!

Amed ligger på den nordøstlige del af Bali. Byen er primært kendt som et dykkerparadis og for den gode strand, der ligesom i Lovina er helt sort pga. de nærliggende vulkaner.

Amed – et overblik

Amed er et forholdsvis nyt turistområde med en herlig afslappet stemning, der i høj grad er præget af dykkerne.

Byen har en slags “café-vibe”, hvor folk ligger i hængekøjer og læser en bog, mens de nyder en god kop kaffe. Andre får en sludder – måske om dagens oplevelser under havoverfladen.

Selvom der er mange dykkere i Amed, så kan byen også anbefales til de, der gerne vil opleve et lidt anderledes Bali. Det er ikke her, du finder masseturisme og tvivlsomme turistrestauranter.

Til gengæld er Amed helt nede på jorden og alligevel lidt hip med et godt udvalg af caféer, spisesteder og hoteller.

Dykning, udflugter og aktiviteter

Amed er som nævnt et dykkerparadis. Her er ingen kraftige strømme, korallerne er sunde og så er der områder for både nybegyndere og de mere erfarne dykkere.

Det er især sidstnævnte, der besøger et af de mest berømte og populære divespots i Amed: Vraget af det amerikanske krigsskib USS Liberty, som blev sænket af japanerne under 2. verdenskrig.

Der er adskillige andre gode steder at dykke i området – du kan som altid spørge andre dykkere i byen eller besøge en af de mange diveshops i Amed for at høre, hvad der rører sig lige nu.

Er du til mere aktiv ferie, så ligger Amed også perfekt til et besøg ved Mount Agung. Her kan du trekke op ad den flotte vulkan og måske få solopgangen med. Der er også mulighed for udflugter til Agung med overnatning.

Forslag til aktiviteter i Amed
• Besøg templet Tirta Gangga (ca. 15 km fra Amed)
• Se solnedgangen fra Jemeluk Viewpoint
• Deltag i en yoga-klasse
• Lej en scooter og kør ud i det blå
• Prøv et madlavningskursus

Her på Traveleast er vi rigtig glade for Amed, der absolut er værd at besøge. Byen er også et perfekt stop inden du sejler videre til Gili-øerne, hvor du finder de lækreste paradisstrande – men det er en helt anden historie …

Hoteller i Amed vi anbefaler

Herunder anbefaler vi en række gode hoteller i Amed, som vi selv har besøgt og synes godt om. Du kan eventuelt få dit hotel til at hente dig i lufthavnen, men har du brug for transport på din rejse, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau her.

Og lad os så ellers gå i gang med vores anbefaling af hoteller i Amed. Vi starter med et fremragende et af slagsen!

Palm Garden Amed – godt hotel ved stranden

Swimmingpoolen på hotellet ligger få meter fra stranden (der kan skimtes i baggrunden her)

Et rigtig godt hotel, der ligger lige ned til stranden, men som også har swimmingpool få meter fra vandkanten.

På Palm Garden Amed er du i gå-afstand til alt hvad byen har at byde på. Værelserne er supergode og personalet helt i top hvad angår kundeservice.

For jer der rejser til Bali og gerne vil forkæle jer selv, kan vi i den grad anbefale Palm Garden Amed, hvor det hele bare fungerer.

Der findes både standardværelser og værelser med privat pool, der ligger ned til stranden i luksuriøse omgivelser.

Vær opmærksom på, at det er et meget populært hotel i Amed, så det er en god idé at booke det i rigtig god tid. Det er i særdeleshed et godt hotel for jer, der er på bryllupsrejse eller rejser som par.

Se flere billeder og aktuelle priser på Palm Garden Amed


Coral View Villas – godt hotel for familier med børn

Et oplagt valg af hotel for familier, der rejser til Bali med børn

Et rigtig lækkert hotel med bungalows spredt ud over et grønt og frodigt område. Hotellet har nogen superlækre værelser, og der er mulighed for at vælge familieværelser – et rigtig godt sted for jer, der rejser til Amed med børn.

Alle værelser her køleskab, safetybox, terrasse, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe. Som billedet herover viser er der en fin swimmingpool på hotellet, der ligger lige ned til stranden.

Coral View Villas har desuden faciliteter som bl.a. legeplads, bar/lounge og restaurant. Det venlige personale sørger gerne for udflugter og billetter. Alt i alt et glimrende hotel med god beliggenhed.

Se flere billeder og aktuelle priser på Coral View Villas


Hidden Paradise Cottages – god pris ved stranden

Dejlig pool på Hidden Paradise Cottages

Et ganske lille hotel med kun 16 værelser, der ligger lige ned til stranden. Der er også en indbydende swimmingpool på Hidden Paradise Cottages. Stranden er ganske vist ikke den bedste på Bali, men den er med til at give området en eksotisk atmosfære.

Hidden Paradise Cottages tilbyder både standard- og familieværelser med bl.a. køleskab, saftybox, elkedel, terrasse og gratis wifi. Der kan tilkøbes morgenmad.

Et godt lille hotel på stranden i Amed, som kan bookes til en rigtig god pris.

Se flere billeder og aktuelle priser på Hidden Paradise Cottages


Blue Moon Villas – havudsigt & infinity pool

Ser lækkert ud, ik?

Blue Moon Villas ligger på en klippeskråning med rigtig god udsigt over kysten. Værelserne er rigtig fine, og man behøver næsten kun at trække gardinerne fra for at få havudsigt – en ret speciel oplevelse.

Swimmingpoolen er ‘infinity pool’ med havudsigt, men der er hele fire pools at vælge imellem. Restauranten på stedet serverer virkelig god mad, og så er stranden lige nede foran et fint sted at snorkle.

Blue Moon Villas er helt sikkert et af de fedeste hoteller i Amed, og et sted vi varmt kan anbefale, hvis budgettet er til det.

Se flere billeder og aktuelle priser på Blue Moon Villas

Det var vores forslag til hoteller i Amed. Faldt ingen af dem i din smag, så har byen selvfølgelig mange andre rigtig gode overnatningssteder. Dem kan du finde på f.eks. hotels.com, der som regel har de laveste priser.

Fakta og rejseinformation

Bedste rejsetidspunkt: Bali skal besøges fra maj til september. Sommermånederne er mest solrige og får mindst nedbør. Bali er også et godt valg til f.eks. efterårsferien.

Nærmeste lufthavn: Lufthavnen på Bali ligger på den sydlige del af øen og hedder Ngurah Rai (Kode: DPS). Når du skal søge efter flybilletter, så indtast Denpasar.

Transport Fra lufthavnen til dit hotel kan du booke her på siden – se mere her. Alternativt kan dit hotel/guesthouse højst sandsynligt sørge for lufthavnstransfer.

Penge: Møntfoden på Bali hedder rupiah. Ved alle turistområder finder du kontantautomater, der har engelsk menu og som er nemme at bruge. På hoteller og mange restauranter kan du bruge kreditkort som f.eks. Visa og Mastercard.

Sprog: Selvom bahasa er det officielle sprog i Indonesien, så taler de fleste balinesisk til hinanden. I turistområderne taler mange et forståeligt engelsk.

Religion: På Bali praktiseres en form for hinduisme med en lang række guder. Vil du besøge templer og hellige steder, så medbring en sarong eller lange bukser. Nogle steder er sarong obligatorisk – også for herrerne.

EL: Vi har aldrig været ude for at skulle bruge adapter på vores rejser til Bali – vil du være på den sikre side, så klik ind hos Rejsegear, der har masser af udstyr til rejsen.

Vaccination: Måske skal du have vaccinationer til din rejse – se anbefalinger hos Statens Seruminstitut.

Mere information: Husk at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet inden du rejser. Her kan du også downloade ministeriets app rejseklar og læse om indrejseregler. Du kan finde mere inspiration på Balis officielle turistside.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.