Traveleast var tidligere på sommeren afsted på en rejse til Bali, hvor vi kom vidt omkring på den indonesiske ferieø og i den forbindelse vil jeg, Kristoffer, komme med en række indlæg fra vores tur.

Vi lægger ud med selve rejsen til Bali, der foregik med Thai Airways fra København via Bangkok.

Det var min første rejse til Bali, hvor Ricko og den tredje mand i følget, Brian fra et andet rejseselskab, begge har en del Bali-ture i bogen. Så jeg havde længe set frem til turen, men også med lidt bange anelser; min fætter holdt nemlig bryllup lørdag, hvor vi skulle flyve søndag – og jeg så ikke frem til en lang rejsedag med en fest (med alt hvad der tilhører) siddende i kroppen.

Afsted kom jeg dog og jeg vil i dette indlæg beskrive selve flyrejsen fra København via Bangkok til Bali med Thai Airways.

Vi købte flybilletterne i december og rejste i maj 2018. Vi købte flybilletterne mens Thai Airways havde udsalg og kom således fra København til Bali for kun 4100 kr retur pr person.

Det er meget billige flybilletter til Bali og sædvanligvis skal man regne med at betale mere, men det anbefales at være ude i god tid og så ellers holde øje med flyselskabernes udsalg.

København til Bangkok med Thai Airways

thai airways fly
Screenshot fra en Youtube-video, der viser flyet indefra.

Check ind hos Thai Airways i lufthavnen fungerede decideret smertefrit. Vi skulle flyve kl 14:25 og jeg ankom ved check ind skranken ca kl 12:30, hvor der var mange skranker åbne og jeg stod derfor kun i kø et par minutter – en meget rar oplevelse og en god start på rejsen.

Når man flyver ‘hele vejen’ med det samme flyselskab er bagagen checket ind hele vejen, så jeg skulle nu ikke gøre andet end at finde mit fly til Bangkok og i Bangkok finde flyet til Bali, hvor min kuffert ville komme på bagagebåndet.

På flyrejser i Europa kan man typisk regne med, at boarding starter ca en halv times tid før planmæssig afgang. På de her længere flyvninger, f.eks. til Thailand, starter boarding noget tidligere.

Da jeg ankom til gaten ca 45 minutter før afgang var boardingen således allerede i gang og flyet var faktisk godt fyldt op.

Jeg fandt min plads og blev skuffet… Med Thai Airways (og de fleste andre langdistance-selskaber) kan man nemlig online vælge sine pladser og se hvor i flyet der ellers er ledige pladser.

Så jeg havde været inde og finde en vinduesplads, hvor der var to ledige sæder ved siden af mig – så jeg regnede jo med, at jeg skulle have en hel række for mig selv. Der sad dog allerede et par på to af sæderne, så desværre kunne jeg konstatere, at mange først vælger deres pladser ved check ind i lufthavnen.

Skæbnen ville dog, at der åbenbart var en anden ledig række og parret smuttede derfor derover. I et par sekunder jublede jeg indvendigt – lige indtil en thai-kvinde valgte at tage sædet ved midtergangen (og i øvrigt så lade sine to børn sidde alene på rækken bagved).

Lidt irriterende, men omvendt startede jeg jo ud med at have to personer siddende ved siden af mig – nu var midtersædet i det mindste frit, så der var lidt mere plads at brede sig på.

Vi rullede planmæssigt afsted kl 14:25 og var nu klar til de 10.35 timer i luften mod Bangkok.

Mad og drikke hos Thai Airways

Når først man sætter sig til rettet i, de ret gode, sæder hos Thai Airways skal man ikke have kreditkortet op af lommen. Alt er nemlig inkluderet i prisen.

thai airways forplejningKort efter vi lettede kom personalet rundt og uddelte drikkevarer, der blev serveret med en lille pose pretzels. Jeg valgte mig en Singha øl som mange også kender fra rejser til Thailand, men de har naturligvis også sodavand, te, kaffe og lignende.

Kort efter blev der serveret mad og det er jo altid spændende, hvad man får leveret selvom jeg ikke var videre sulten. På skærmen foran mig kunne jeg se, at jeg kunne vælge mellem to retter; massaman curry og en anden (jeg ikke husker), hvilket jo var fantastisk, da massaman er min yndlings thai-ret.

Desværre var det ikke tilfældet alligevel, så jeg måtte tage til takke med en anden ret, der ikke smagte særlig godt. Nu hvor jeg sidder og ser billeder kan jeg ærlig talt ikke huske, hvad det overhovedet var 😀

thai airways mad
Hovedmåltidet på flyet fra København til Bangkok.

Flinkt personale og fin morgenmad

Personalet på vores flyvning var dog mægtig flinke og de var gode til at rydde hurtigt af og sørge for mere at drikke til alle passagerer. Lyset blev nu dæmpet og det var tid til at vænne sin døgnrytme til Asien.

thai airways morgenmadJeg fik blundet et par timer, set lidt film på skærmen og med et par timer før landing i Bangkok blev der serveret morgenmad. Det var noget bedre end “aftensmaden” og den bestod af omelet, et par pølser (der smagte overraskende godt), dansk yoghurt, juice, frugtsalat og en croissant-agtig bolle samt kaffe og en flaske vand.

Det ser måske ikke ud af meget, men det smagte faktisk rigtig fint.

Flyskift og ventetid i Suvarnabhumi

bangkok
Bangkok fra luften (ikke taget fra vores fly dog)

Indflyvningen til Suvarnabhumi lufthavn forløb smertefrit og vi ankom planmæssigt kl 06:00 lokal tid. Suvarnabhumi er en glimrende lufthavn og der var åbent i alle butikker selvom vi ankom her meget tidligt om morgenen.

Man skal følge et specielt ‘track’ for international connecting flights, hvor der også er personale til at guide en videre. Her skal man lige igennem en security screening af ens håndbagage, hvor det også gik meget stærkt – vi stod måske 5 minutter i kø.

Vi skulle først flyve videre til Bali kl 9:35, så vi havde god tid til at vandre lidt rundt, få en kaffe og lidt thai-mad selvom vi ikke var videre sultne (det mente jeg var nødvendigt, når vi nu var i Thailand).

Suvarnabhumi er bestemt ikke det værste sted at spendere et par timer, så det gik egentlig ganske smertefrit selvom jeg på det her tidspunkt var en anelse træt.

Se eventuelt denne video fra lufthavnen, hvis du vil have et indtryk af stedet:

Fra Bangkok til Bali

flyFlyet fra Bangkok til Bali boardede igen i god tid og var af samme type som på ruten fra København til Bangkok (Boeing 770-300) med 3 sæder, 5 sæder og 3 sæder. Så store fly, der var godt fyldt op.

Her fik jeg ikke taget billeder af maden, men igen blev der serveret et måltid (frokost) selvom flyvningen kun er på 4 timer og 20 minutter. En meget lækker luksus, hvis man er vant til at flyve rundt i Europa, hvor det næsten koster penge at komme på toilettet 🙂

Her var også gratis drikkevarer samt snacks og generelt rigtig god service fra personalet.

Jeg blundede lidt og vågnede op på et tidspunkt, hvor jeg kunne se, at mine medpassagerer havde fået udleveret noget, der lignede officielle blanketter og her blev jeg lige bange – det ville være skidt at stå ved paskontrollen på Bali uden de rette papirer.

Det var dog nok bare de mange rejsetimer og manglende søvn, der gjorde mig urolig – for stewardessen gav mig naturligvis bare en blanket jeg kunne udfylde og have klar, da jeg spurgte hende.

Turen gik fint og efter ca 4 timer ankom vi til Balis internationale lufthavn i Kuta.

Ankomst til Bali Ngurah Rai International Airport

Som dansker får man automatisk et 30 dages visum, når man ankommer til Bali (og resten af Indonesien for den sags skyld). Man skal således bare skrive lidt informationer såsom navn på ens første hotel, info om hvornår man rejser ud af landet igen og lignende.

Nu mødtes jeg senere med en veninde på Bali, der skulle overnatte i en Airbnb-lejlighed og hun gik lidt i panik, da hun jo således ikke havde navnet på et hotel.

Jeg kan dog berolige eventuelle læsere med, at der bliver taget et meget hurtigt kig på sedlen og så får man ellers lov at passere ind i landet, så det gør vist ikke det helt store, hvad man skriver af hotel-navn her.

Balis lufthavn er stor, moderne og vi kom meget hurtigt ud til bagagebåndet, hvor vi måtte vente lidt inden kuffertene kom og vi kunne begive os ud til vores chauffør, der ventede med et skilt med vores navne.

Derfra gik turen nordpå til vores eminente hotel på Bali som jeg vil fortælle mere om i det næste blogindlæg.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.