I denne rejseguide til Bangkok vil vi fortælle om byen, give forslag til aktiviteter & seværdigheder og komme med gode råd til, hvilket hotel i Bangkok du med fordel kan booke dine overnatninger på.

Når danskere rejser til Thailand på egen hånd foregår det ofte med fly til Bangkok, der således bliver første stop på rejsen.

Hvis du endnu ikke har booket din flybillet og overvejer, hvordan din rundrejse i Thailand skal foregå, så kan du roligt vælge Bangkok som din indgang til Thailand – hovedstaden i ”Smilets land” er nemlig i sandhed et besøg værd.

Man kommer langt for pengene i Thailand og således også i Bangkok, så se frem til et første møde med Thailand, hvor der måske kan være plads til en række luksuriøse oplevelser, som ville koste spidsen af en jetjager i Europæiske storbyer.

Bangkok – en introduktion

bangkok tuk tuk
Den klassiske ‘tuk tuk’ i Bangkok.

Allerede på turen fra lufthavnen til hotellet kan de første kulturchok snige sig ind på dig. Pludselig kører du forbi en lokal, der bagpå sin scooter har et bur med høns eller et par medpassagerer.

Bangkok er en af de mest asiatiske byer i Asien. Forstået på den måde, at Thailands hovedstad har sin helt egen kultur og ikke, som f.eks. Singapore og Kuala Lumpur, er gået i en mere vestlig retning. Mødet med Bangkok vil således give de fleste danskere et vaskeægte kulturchok – på den fede måde.

bangkok mad
Gadekøkkenerne i Bangkok laver fantastiske retter til meget billige priser.

Bangkok er et virvar af neonlys, gademad, hektisk trafik og skyskrabere så langt øjet rækker. Det er en enorm by og en by man godt kan (og bør) bruge flere dage i inden turen f.eks. går sydpå mod de velkendte turist-øer.

bangkok chinatown
Trafikken i Bangkok er mildest talt hektisk. Her på billedet ses Chinatown.

Transport med Skytrain, taxa & tuk-tuk

Trafikken i Bangkok kan bedst beskrives som ’hektisk’ og i rush-hour kan der være enorme køer, hvor det giver god mening at vælge at bruge byens offentlige transport.

Et fremragende alternativ til taxaer og tuk-tuk er Skytrain, som vel bedst kan betegnes som Bangkoks svar på s-toget.

Mange af byens bedst kendte seværdigheder ligger tæt på Skytrain-stationer og hvis du vælger at bo på et af de hoteller som vi anbefaler herunder, vil du i de fleste tilfælde også være tæt på en Skytrain-station.

Herunder et et kort med Skytrain, Metro og Airport Link linjer & stationerne:

bangkok transport
BTS Skytrain, Metro og Airport Link i Bangkok.

Ingen tur til Bangkok er dog fuldendt uden at have prøvet de nærmest legendariske tuk-tuk taxaer. Det er en sjov oplevelse at fare ind og ud af trafikken i disse små asiatiske vogne. Det er i særdeleshed også noget børnene er vilde med!

Husk dog altid at aftale prisen på forhånd og hvis chaufføren fortæller dig, at den seværdighed du er på vej hen til er lukket, så ved du, at han højst sandsynligt er ude på at narre dig – måske endda forbi en juvel-butik eller en skrædder, hvor han får kommission.

Hvis du tager en taxa i Bangkok, så sørg altid for at få taxa-chaufføren til at slå taxameteret til. Alle taxaer i Bangkok er udstyret med taxameter, men det kan være en udfordring at få chaufføren til at bruge det, da han dermed kan forlange en højere pris for turen.

Hvis chaufføren nægter at køre med taxameter, så luk bare døren stille og roligt og find en anden taxa – der er nok at vælge imellem.

Det kan også være en god idé at få et visitkort fra dit hotel, hvor hotel-navnet står på thai således at din chauffør (om det så er tuk-tuk eller taxa) er helt sikker på, hvor du gerne vil køres hen.

På hotellet kan de også hjælpe dig med at finde ud af, hvor meget en tur med enten tuk-tuk eller taxa ca skal koste, så du nogenlunde ved, hvor meget chaufføren kan forlange.

Rejse med børn i Bangkok?

Hvis du rejser til Thailand med børn og overvejer om I skal tage et par dage i Bangkok, så er det i den grad anbefalelsesværdigt. Der er mange interessante oplevelser for alle aldre og samtidig giver det måske også børnene et lille, sundt wake-up call at se, hvordan folk i andre kulturer lever.

bangkok tog

Eksempelvis hvis I tager på den meget populære cykeltur (den er populær fordi den er virkelig god – læs mere om den senere i rejseguiden til Bangkok her), hvor I bl.a. vil komme forbi nogle af Bangkoks fattige områder og dermed se børn, der lever et liv meget langt væk fra iPads, dyrt elektronisk legetøj og en dagligdag, hvor der altid er masser af mad i køleskabet.

Bangkok byder generelt på mange specielle oplevelser, der er unikke for byen og ikke kan opleves andre steder i Thailand eller Asien generelt.

Så når flybilletten til Bangkok er booket, så sørg for at tage nogle dage i Thailands hovedstad inden turen går videre. Det vil du næppe fortryde.

Anbefaling af gode hoteller i Bangkok

Lad os starte med at tage et kig på en række hoteller i Bangkok som vi selv har besøgt og dermed ved har en glimrende standard. Som tidligere nævnt kommer mange meget langt for pengene i Bangkok, hvorfor man kan bo på luksushoteller i Bangkok til særdeles billige priser.

Lad os dog starte med et billigt, men fremragende hotel i Bangkok, der vil være et fint udgangspunkt for en storbyferie i Thailands hovedstad.

Obs: prisen på hoteller er dynamisk, hvilket betyder, at prisen sættes efter udbud og efterspørgsel. Dette gælder på hoteller i hele verden, men gør så også, at vi ikke kan garantere, at de nedenstående hoteller kan bookes til lige præcis den pris vi har skrevet.

For at få aktuelle priser på et givent hotel skal du derfor indtaste dine rejsedatoer på bookingsiden og du vil derefter blive præsenteret for den præcise pris for dit ophold.

Priserne på hotellerne i Bangkok i denne guide er den ‘laveste pris’ vist hos Hotels.com.

Ibis Bangkok Riverside – billigt & godt familievenligt hotel

ibis riverside bangkok
Det familievenlige Ibis Riverside Bangkok ligger vitterligt lige ned til floden.

Ibis er en hotel-kæde, som har hoteller i mange lande verden over og således er de også repræsenteret i Bangkok samt mange andre steder i Thailand (og resten af Asien for den sags skyld).

Ibis Bangkok Riverside er et 3-stjernet hotel, der ligger lige ned til floden (deraf navnet) og her får man rigtig meget for pengene. Hvis du rejser til Bangkok med børn er dette hotel i særpræget grad et godt valg, hvis du gerne vil bo billigt og godt.

Hotellet har nemlig et lækkert pool område, hvor der også er børnepool og samtidig kan man booke familieværelser med ekstra plads til familiens yngste – og endda en Xbox monteret til tv’et på flere af værelserne.

Se børneværelset med plads til 2 voksne og 2 børn på billedet herunder:

familievenligt hotel bangkok
Familieværelset på Ibis Riverside Bangkok.

Alt i alt et glimrende valg af hotel til familien, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, men samtidig gerne vil spare penge og bo på et af de billigere hoteller i Bangkok. Hotellet ligger i et lidt roligere område af Bangkok, men den nærmeste skytrain-station er dog kun 5 minutters kørsel væk og hotellet tilbyder gratis shuttle-service flere gange dagligt.

Prisen for en overnatning på Ibis Riverside Bangkok starter på 288 kr for 2 personer.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.


Furama Silom – centralt med rooftop pool

furama silom bangkok
Et centralt beliggende hotel med en fed rooftop pool.

Det næste hotel i Bangkok ligger lidt mere centralt – faktisk bliver det ikke meget bedre end på Furama Silom, der ligger midt på Silom Road, hvorfra der ikke er langt til en lang række centrale seværdigheder.

Hotellet udmærker sig bl.a. ved at have en af de evigt populære rooftop swimmingpools. Deroppe kan man snuppe sig en dukkert og få en helt eminent udsigt over Bangkoks imponerende skyline.

I den ene retning har man ca 1 km ned til floden og til den anden side ligger Pat Pong nattemarkedet også ca 1 km væk. I området ligger der er utal af restauranter, mindre spisesteder og butikker.

Hvis man vælger at booke sin overnatning på dette hotel i Bangkok lander man således dér hvor tingene sker.

furama bangkok værelse
Standard-værelse på Furama Silom – man kan også opgradere og få mere luksuriøse værelser.

Hotellet har, udover rooftop poolen, også et ganske stort fitnesscenter med både frivægte og løbebånd.

Der er gratis morgenmad inkluderet, når man booker via Hotels.com og det er en af de mere imponerende hotel-morgenmadsbuffeter, der findes i Bangkok.

Prisen for en overnatning på Furama Silom starter fra 263 kr for 2 personer.

Se flere billeder, aktuelle priser og book hotellet her.


Eastin Grand Hotel Sathorn – luksushotel i Bangkok

luksushotel bangkok

Hvis du gerne vil prøve at bo på et vaskeægte luksushotel i Bangkok, så bør du kraftigt overveje at booke dig ind på Eastin Grand Hotel Sathorn.

Luksushoteller i Bangkok koster en brøkdel af, hvad luksushoteller koster her i Europa, så det er en fin mulighed for os “almindelige” mennesker at prøve at bo på disse helt fantastisk luksuriøse hoteller, når turen går til Bangkok.

På Eastin Grand Hotel Sathorn har værelserne en flot udsigt over Bangkok og der er naturligvis også en infinity pool, som ligger på hotellets 14. etage.

Herunder kan du se, hvordan et af standard-værelserne på hotellet ser ud:

eastin grand hotel sathorn
Et af de billigere værelser på luksushotellet.

Det er dog næsten kun fantasien (og pengepungen), der sætter grænser for hvor luksuriøst et værelse man kan overnatte i på dette luksushotel i Bangkok.

Lad os bare sige det sådan, at en executive-suite på Eastin Grand Hotel Sathorn ser noget anderledes ud – se eventuelt selv på linket herunder.

Prisen for en overnatning starter fra 828 kr for 2 personer.

Se flere billeder, aktuelle priser og book hotellet her.


Amantara Riverside Resort & Spa – palmeresort i byen

Anantara Riverside Bangkok
Det store pool-område på luksushotellet Anantara Riverside Bangkok.

Dette hotel er anderledes end de førnævnte, da det praktisk talt minder mere om et klassisk ferie-resort end et hotel i en af Asiens største byer.

Amantara Riverside Resort & Spa ligger, som navnet antyder, lige ned til Bangkoks flod og så er der også tale om endnu et decideret luksushotel i Bangkok.

Resortet er børnevenligt og der er bl.a. tennisbaner, fitnessfaciliteter og et enormt udendørs pool-område, hvor man kan komme helt ned i tempo inden turen går ud i Bangkok.

Hotellet har mange forskellige værelsestyper, hvor man kan opgradere til mere luksuriøse omgivelser, hvis man har de ønsker.

luksushotel i bangkok ved floden

Hotellet har sine egne både, der sejler hvert 15. minut til og fra Saphan Taksin, hvorfra resten af Bangkok er tilgængelig med Skytrain. Hotellet er beliggende i et roligere område i Bangkok, men dog med mulighed for at komme til ‘downtown’ ganske nemt.

Der er 4 restauranter og 3 barer på hotellet, der desuden udmærker sig ved at have udendørs spisning lige ned til floden.

Vælg dette hotel, hvis du gerne vil bo på et anderledes luksushotel i Bangkok – et helt ferie-resort midt inde i byen. Det er et virkelig godt hotel i Bangkok for dig, der rejser med børn.

Prisen for en overnatning på dette luksushotel ved floden i Bangkok starter fra 758 kr for 2 personer.

Se flere billeder, aktuelle priser og book hotellet her.


Shanghai Mansion – boutiquehotel i Chinatown

hotel bangkok chinatown
Indgangen til det kinesisk-inspirerede hotel i Bangkok.

Hvis du er klar på en anderledes oplevelse og gerne vil bo på et helt specielt hotel i Bangkok, så er Shanghai Mansion måske noget for dig.

Navnet antyder en forbindelse til Kina og beliggenheden for hotellet er da også lige midt i Chinatown, hvor der i den grad altid er gang i gaden.

Shanghai Mansion er et virkelig stort hotel, som er holdt i en gennemgående kinesisk stil, hvilket de fleste gæster er vilde med. Således er hotellet blandt de mere populære i Bangkok og i særdeleshed blandt hotellerne i Chinatown.

Billedet af et værelse på hotellet herunder viser meget godt, hvilke omgivelser man befinder sig i på dette 4,5 stjernede hotel:

shanghai mansion
Værelse på hotellet i Bangkoks Chinatown.

Forbered dig på et ophold på et glimrende boutique hotel, hvor der vil være massevis af indtryk i vente så snart du stikker hovedet udenfor på gaden – Bangkoks Chinatown er et virvar af gadeboder, butikker og mystik.

Chinatown er uden tvivl et besøg værd, når turen går til Bangkok og hvis du booker dig ind på Shanghai Mansion kan du bo lige midt i virvaret.

Prisen for en overnatning på hotellet starter fra 433 kr for 2 personer.

Se flere billeder, aktuelle priser og book hotellet her.


Oplevelser & udflugter i Bangkok

bangkok skyline nat
Bangkok by night.

Som tidligere nævnt, så er der nok at give sig til i Thailands hovedstad. Faktisk så meget, at det kan virke uoverskueligt at planlægge, hvad man skal se i Bangkok, når man sidder hjemme i kolde Danmark.

Herunder vil vi anbefale en række udflugter og oplevelser i Bangkok som vi mener alle bør tage med, når turen går til Bangkok.

Ricko, der udgør den ene halvdel af Traveleast.dk, hjælper hvert år flere tusinde danskere med at planlægge deres drømmerejse til Thailand, hvor de fleste rejser starter i Bangkok. Han er derfor ekspert på området og ved fra sine egne oplevelser og feedback fra kunderne i sit rejsebureau, hvad man skal se og lave i Bangkok.

En række af de udflugter/ture i Bangkok vil herunder vil anbefale er således nogen Ricko selv har sammensat i samarbejde med Evolution Tour, der er et lokalt rejsebureau i Thailand som også samarbejder med nogle af de største rejsebureauer i Danmark.

Vi kan således stå 100% inde for de udflugter/ture i Bangkok vi herunder anbefaler og vi ved, at Evolution Tours er et pålideligt bureau i Thailand. Det er endda startet af en dansker bosat i Thailand.

Vi har et samarbejde med Evolution Tour, der gør det muligt for dig at bestille deres udflugter direkte fra booking-boksen her på siden. Traveleast.dk udbyder ikke ture – bestillingen sendes direkte videre til Evolution Tour udenom os.

Du kan bestille udflugterne i Bangkok nederst på denne side.

Og lad os så komme i gang med at se på, hvilke seværdigheder, attraktioner og udflugter i Bangkok, som man absolut ikke må gå glip af.

Cykeltur i Bangkok – kom bag facaden

Den absolut mest populære udflugt i Bangkok er en cykeltur, som kommer vidt omkring i den Thailandske hovedstad. Turen tager ca. 4 timer og man behøver ikke være i særligt god form for at deltage, da ruten er helt flad.

På cykelturen i Bangkok kommer man bag facaden og oplever nogle områder som man sjældent selv ville komme omkring som almindelig turist.

Ruten på cykelturen i Bangkok kommer forbi følgende punkter:

 • Khlong Toey market – klassisk asiatisk marked med alt mellem himmel og jord
 • Bangkoks slumkvarterer og Little Chinatown – mød de lokale indbyggere, der lever meget langt fra vores liv i Danmark
 • Kort bådtur (med cyklerne) over floden i Bangkok
 • Forbi templer og smilende munke i en meget rolig del af millionbyen
 • Ind i “Bangkoks lunger” – kør gennem palmejunglen på et sti-system bygget på pæle

På cykelturen gøres der løbende stop for at tage billeder, så husk at medbringe kamera. Man kan gratis låne en cykelhjelm, hvis man ønsker det. Selvom trafikken i Bangkok er voldsom, så er denne specielle guidede cykeltur ganske sikker at deltage på, da man kører på mindre stier og væk fra de allermest trafikerede veje i byen.

Ricko har lavet en film fra hans tur på netop denne cykeltur i Bangkok og den giver et glimrende indblik i, hvad man kan forvente:

Cykelturen koster 255 DKK og er arrangeret af Evolution Tour.

Oplev det autentiske Bangkok på en heldagstur

bangkok tog markedDen næste udflugt er en heldagstur, som vil blive husket længe. Det er en tur væk fra det polerede Bangkok med de mange rooftop swimmingpools, barer og shoppingcentre. Her er det vitterligt, hvad man kan kalde det autentiske Bangkok.

Denne udflugt er specielt sammensat af Ricko og man kommer helt ind bag facaden af Bangkok og ser hvordan de lokale lever.

Turen forløber således:

 • Afgang fra Ibis Bangkok Riverside Hotel & transfer til den store flod, der løber gennem Bangkok
 • Sejltur langs floden og ind ad de mindre kanaler (klongerne)
 • Stop ved et tempel
 • Tuk-tuk tur til togstation
 • Lokaltoget, der går via snævre spor som vist på billedet herover
 • Nu går togturen mod et af turens højdepunkter – byen/bydelen Mahachai i forstaden til Bangkok
 • Lokalmarkedet (“Train market”) i Mahachai – en vild oplevelse for sanserne
 • Færgetransfer og derefter cykeltaxa-tur i lokalområdet i Mahachai
 • Frokost på en lokal restaurant ved flodbreden
 • Enten mere tid på markedet, med tog hjem eller måske taxa retur til hotellet i Bangkok

Denne udflugt til det autentiske Bangkok/Mahachai koster 470 DKK pr person.

Tuk-tuk tur til seværdigheder i Bangkok

tuk tukThailand er kendt for sine mange tuk-tuk taxaer, som især i Bangkok vitterligt er overalt. Turene med tuk-tuk er relativt billige, men der er også altid chancen for at blive snydt, da man er særdeles nem at spotte som dansk turist.

Hvis du gerne vil opleve Bangkoks seværdigheder fra en tuk-tuk, men være forvisset om at blive kørt de rigtige steder hen og samtidig have en engelsktalende guide med til at vise byen frem, så er denne guidede tuk-tuk tur noget for dig.

Turen forløber således:

 • Afhentning på dit hotel kl 8:00
 • Direkte ned til den offentlige flodbåd og afsted på floden
 • Wat Arun – et af Bangkoks mest kendte templer og et must see for alle
 • Nu starter tuk-tuk turen og der køres forbi det indiske Phahurat market, grøntsags- og blomstermarkedet Pak Klong Talad – stå ud og nyd de autentiske markeder, der er så kendetegnende for Thailand
 • Igen ombord i tuk-tuk går turen nu til ‘Golden Mount’ (Wat Saket) – et tempel og et af byens mest imponerende bygningsværker, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen
 • Sidste destination er Chinatown, hvor gaderne er så smalle, at tuk-tuk’en bliver stående og guiden viser rundt til fods
 • Frokost indtages på en hyggelig restaurant ved floden, hvorefter programmet slutter

Prisen for denne guidede tuk-tuk tur i Bangkok er 415 kr pr person.

Bådtur på Chao Praya med middag og underholdning

Ligesom på Themsen i London og Spree i Berlin bliver der arrangeret ‘dinner cruises’ på Chao Praya floden, der løber gennem Bangkok og deler byen i to.

Det er en fin mulighed for at opleve Bangkoks mange templer og smukke bygninger fra søsiden mens man nyder et godt måltid thai-mad eller seafood.

Med dette dinner cruise bliver I hentet på jeres hotel (og bragt tilbage efter bådturen).

Under middagen vil der være forskellige kulturelle indslag og dans, så man vil ikke mangle indtryk på denne bådtur på Chao Praya.

Prisen for denne bådtur inkl. middag (men eksl. drikkevarer) er 325 DKK.

Udforsk Chinatowns kulinariske tilbud på en food tour

bangkok mad Chinatown i Bangkok er eftersigende den største af slagsen udenfor Kina og stedet er et mekka for dig, der er vild med spændende mad fra gadekøkkener. Hvis du endnu ikke har oplevet asiatisk street food, så bør du også kraftigt overveje at tage på denne food tour i Chinatown.

Turen er guidet og tager ca 3,5 time, hvor du kommer forbi 7 af Chinatowns mest berømte spisesteder, der spænder fra gadekøkkener til thai/kinesiske restauranter.

Igen en tur, hvor du kommer bag facaden og får et indblik i Bangkok som det vil være svært at finde frem til på egen hånd.

Prisen for turen er 259 DKK og det dækker over alle planlagte måltider på turen.

Bestil udflugter i Bangkok her

Ønsker du information om flere udflugter kan du blot skrive det i boksen herunder.

Rundrejser i Thailand fra Bangkok

Phuket ThailandBangkok er indgangen til Thailand for de fleste. Fra Bangkok er det da også nemt at komme videre til resten af Thailands populære rejsemål.

En af de mest populære rundrejser fra Bangkok går til Koh Kood & Koh Chang. Vi har lavet et rejseforslag, hvor du får 16 dage i Thailand med både storbyferie og masser af afslapning på Koh Kood & Koh Chang.

Du kan også vælge at flyve sydpå (ca 1 time) til enten Krabi eller Phuket, du finder populære ferieøer som Koh Lanta, Phi Phi og også ‘Thailands Maldiverne’ på Koh Ngai.

Du kan se alle vores rejseguides til områder i Thailand her.

Du kan også få et gratis & uforpligtende tilbud på en rundrejse i Thailand her.

Vi håber, at du kunne bruge vores rejseguide til Bangkok og får en rigtig god tur til den thailandske hovedstad.

Ellers vil vi blot ønske dig en rigtig god tur til Bangkok og Thailand. Hvis du har nogen spørgsmål er du velkommen til at skrive en kommentar herunder.

4 KOMMENTARER

 1. Hej og mange tak for jeres helt overvældende Bangkok guide!! Den er vi glade for her i familien 😉 Vi ender nok med at booke os ind på Ibis Bangkok Riverside hotellet… Vi vil prøve nogle af jeres udflugter og ture i Bangkok, men har også hørt meget godt om et marked som hedder noget ala Tjatutjak (ja det er nok ikke stavet ordentligt…). Det skulle være et gigantisk marked i Bangkok og noget man bør se.. Er det noget I kender til eller hvordan?

  Vi er en familie med to drenge (10 og 13 år) så der må gerne være noget action over vores ferie mens vi er i Bangkok 😀

  • Hej Gitte

   Tusind tak for de pæne ord! Det glæder mig, at I kan lide vores rejseguide til Bangkok og jeg er sikker på, at I bliver meget glade for jeres valg af hotel i den thailandske hovedstad 🙂

   Hehe, ja den er god nok med hensyn til markedet. Du rammer næsten udtalelsen, men det staves Chatuchak. Det er i sandhed et enormt weekend market i Bangkok. Personligt er jeg ikke så vild med markedet, men det er alligevel en meget sjov oplevelse, da der vitterligt er ALT til salg derude. Så i sær for et par unge knægte tror jeg det er en meget sjov måde at brænde et par timer af og se på boder, der sælger lidt andet end hvad vi er vant til herhjemme.

   Der går Skytrain derud, hvor I bare skal stå af på Mo Chit og følge med strømmen af mennesker (markedet er beliggende få minutters gang fra Mo Chit stationen). Jeg har lige lavet et Google Maps med en rutevejledning fra jeres hotel i Bangkok til markedet: https://goo.gl/maps/UvihAwNWm962

   Alternativt kan I “bide” turen over i to og stå af ved Siam, hvis I gerne vil opleve nogle af de store shopping-centre som Bangkok også er kendt for. Personligt er jeg vild med Central World og deres food court helt oppe på øverste etage; de lokale spiser helt inde bagved og dér er maden både billig og god 😉

   Nå, jeg må hellere stoppe mig selv. Hvis du har flere spørgsmål om din rejse til Bangkok (eller Thailand generelt), så skriver du bare en kommentar 🙂

   • Wow Kristoffer – der kan man tale om hurtigt svar 😮

    Og igen må jeg sige mange tak!! For din information om ruten ud til CHATUCHAK markedet (så blev det vist stavet rigtigt….) og det om spisning i centeret. Vi glæder os nu endnu mere til vores rejse til Thailand!

    TAK!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.