Rigtig mange danskere benytter Bangkok som indgang til Thailand og Sydøstasien. Nogle rejser hurtigt videre, men vi kan kun anbefale at tilbringe nogle dage i den spændende storby.

Ved første øjekast kan Thailands hovedstad synes hektisk og uoverskuelig, men det er nemt at komme rundt til alt det Bangkok har at byde på. F.eks. god shopping, lækker mad og seværdigheder i verdensklasse.

I denne rejseguide til Bangkok kan du få forslag til aktiviteter og seværdigheder samt praktisk information om bl.a. transport. Som altid præsenterer vi også en stribe gode overnatningssteder, som vi selv har besøgt. Velkommen til.

Bangkok – en introduktion

Bangkok er et virvar af neonlys, gademad, hektisk trafik og skyskrabere så langt øjet rækker. Det er en enorm by, men Thailands hovedstad er i vores øjne et must opleve inden turen går videre til de mere velkendte turistområder.

Der er ikke noget centrum i Bangkok, som gennemskæres af floden Chao Phraya. Det er primært på den østlige side af floden turisterne opholder sig, og det er også her langt de fleste seværdigheder ligger.

De mest populære områder benævnes typisk efter hovedgaden, der går gennem bydelen. F.eks. Silom Road, Sukhumvit Road eller Khao San Road.

Det meste af byen er forbundet af metro- og skytrainlinjer, der gør det nemt at komme fra et område til et andet. Bangkok er en sikker by med en venlig og gæstfri befolkning, der vant til turister.

bangkok chinatown
Trafikken i Bangkok er mildest talt hektisk. Her på billedet ses Chinatown.

Transport i Bangkok

Trafikken i Bangkok kan bedst beskrives som ’hektisk’. I rush-hour kan der være enorme køer, hvor det giver god mening at bruge byens offentlige transport.

Metro og skytrain

Et fremragende alternativ til taxaer og tuk-tuk (der også kan sidde fast i trafikken) er skytrain og metro, der dækker det meste af Bangkok.

Mange af byens berømte seværdigheder ligger også tæt på skytrain- eller metrostationer, og det samme gælder, hvis du vælger at bo på et af de hoteller, vi anbefaler herunder.

Det er supernemt at bruge metro og skytrain – nogle steder kan du købe billet i billetlugen, mens der andre steder kun er en automat. Husk at medbringe mønter.

Tuk-tuk

Ingen tur til Bangkok er dog fuldendt uden at have prøvet de nærmest legendariske tuk-tuk taxaer. Det er en sjov oplevelse at fare ind og ud af trafikken i disse små asiatiske vogne. Det er i særdeleshed også noget børnene er vilde med!

Husk dog altid at aftale pris på forhånd, og hvis chaufføren fortæller dig, at den seværdighed du er på vej hen til er lukket, så ved du, at han højst sandsynligt er ude på at narre dig – måske endda forbi en juvelbutik eller en skrædder, hvor han får kommission.

Taxa

Hvis du tager en taxa i Bangkok, så sørg altid for at få taxachaufføren til at slå taxameteret til. Alle taxaer i Bangkok er udstyret med taxameter, men det kan være en udfordring at få chaufføren til at bruge det, da han dermed kan forlange en højere pris for turen.

Hvis chaufføren nægter at køre med taxameter, så luk bare døren stille og roligt og find en anden taxa – der er nok at vælge imellem.

Det kan også være en god idé at få et visitkort fra dit hotel, hvor hotelnavnet står på thai således, at din chauffør (om det så er tuk-tuk eller taxa) er helt sikker på, hvor du gerne vil køres hen.

Få hjælp af dit hotel – eller af os!

På hotellet kan de også hjælpe dig med at finde ud af, hvor meget en tur med enten tuk-tuk eller taxa ca. skal koste, så du nogenlunde ved, hvad chaufføren kan forlange. Har du ikke mod på selv at tage taxi eller tuk-tuk, så kan dit hotel uden tvivl hjælpe dig på vej.

Søger du lufthavnstransfer eller anden transport i Thailand, så kan vi hjælpe. Se mere på denne side, hvor du kan få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand.

Bangkoks berømte seværdigheder

Bangkok har oplevelser og aktiviteter nok til flere ugers ferie. Normalt tilbringer turisterne 2-4 dage i byen inden rejsen går videre, og det kan derfor være en god idé at planlægge sit besøg. Her kommer et lille udpluk af de mange seværdigheder:

• Grand Palace – Det tidligere hjem for Thailands konger
• Wat Po – Thailands største tempelområde
• Wat Arun – Byens vartegn lavet af bl.a. porcelænsstykker
• Weekendmarkedet – Verdens største marked
• Klongerne – Bangkoks berømte kanaler
• Chinatown – hektisk, vanvittigt og superspændende

Dertil kommer bl.a. et væld af flotte templer, gigantiske shoppingcentre og smukke parkområder, der kan være en tiltrængt oase i storbyen.

Bangkok har også rigtig gode udflugtsmuligheder. På en dagstur kan du bl.a. se flydende markeder og komme lidt ud på landet langt væk fra de gængse turistruter.

Du kan booke og se mere om de udflugter i Bangkok som vores samarbejdspartner i Thailand tilbyder.

At rejse med børn i Bangkok

Hvis du rejser til Thailand med børn og overvejer om I skal tage et par dage i Bangkok, så er det i den grad anbefalelsesværdigt. Der er mange interessante oplevelser for de mindste, og samtidig giver det børnene mulighed for at se, hvordan folk i andre kulturer lever.

Vi kan f.eks. anbefale at tage med på den meget populære cykeltur, hvor I bl.a. vil komme forbi nogle af Bangkoks lokale og mindre velstillede områder – en virkelig interessant tur for alle aldre.

Andre muligheder for jer, der rejser med børn i Bangkok kunne være temaparken Dream World, Trickeye Museum (3D Museum), Kidzania (i Siam Paragon Shoppingcenter) og Bounce Bangkok i EmQuartier Shoppingcenter.

Bangkok byder generelt på mange specielle oplevelser, der er unikke for byen og ikke kan opleves andre steder i Thailand eller Asien generelt.

Anbefaling af gode hoteller i Bangkok

Men hvor skal du så bo i Bangkok? Tag et kig på vores hotelanbefalinger herunder, der er i forskellige prisklasser.

Generelt kommer man langt for pengene i Thailand og således også i Bangkok, hvor der måske kan være plads til at bo lidt mere luksuriøst end hvad man er vant til i f.eks. de europæiske storbyer.

Vi starter dog med et billigt, men fremragende hotel i Bangkok, der vil være et fint udgangspunkt for en storbyferie i Thailands hovedstad.

Ibis Bangkok Riverside – billigt & godt familievenligt hotel

Det familievenlige Ibis Riverside Bangkok ligger lige ned til floden

Ibis er en kæde, der har hoteller i hele verden og således er de også repræsenteret i Thailand (og resten af Asien for den sags skyld).

Ibis Bangkok Riverside er et 3-stjernet hotel, der ligger lige ned til floden (deraf navnet), og her får man rigtig meget for pengene. Hvis du rejser til Bangkok med børn er dette hotel et rigtig godt valg, hvis du gerne vil bo godt og billigt.

Hotellet har et lækkert poolområde, hvor der også er børnepool. Du kan også booke familieværelser med ekstra plads til familiens yngste – der er endda en Xbox monteret til tv’et på flere af værelserne.

Hotellet ligger i et lidt roligere område af Bangkok, men den nærmeste skytrainstation er dog kun 5 minutters kørsel væk og hotellet tilbyder gratis shuttle-service flere gange dagligt.

Alt i alt et glimrende valg af hotel til familien, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, men samtidig gerne vil spare penge og bo billigt i Bangkok.

Se flere billeder og aktuelle priser på Ibis Bangkok Riverside


Furama Silom – centralt med rooftop pool

Et centralt beliggende hotel med en fed rooftop pool.

Det næste hotel i Bangkok ligger lidt mere centralt. Faktisk bliver det ikke meget bedre end på Furama Silom, der har adresse midt på Silom Road, hvorfra der ikke er langt til en række populære seværdigheder.

Hotellet udmærker sig bl.a. ved at have en skøn rooftop swimmingpool, hvor man kan snuppe sig en dukkert og få en helt eminent udsigt over Bangkoks imponerende skyline.

I den ene retning er der ca. 1 km ned til floden og til den anden side ligger Papong natmarked. I området ligger der er utal af restauranter, mindre spisesteder og butikker.

Hotellet har, udover rooftop poolen, også et ganske stort fitnesscenter med både frivægte og løbebånd.

Der er ofte gratis morgenmad inkluderet, og den består af en imponerende buffet.

Se flere billeder og aktuelle priser på Furama Silom


Eastin Grand Hotel Sathorn – luksushotel i Bangkok

Lækkert lukusushotel centralt i Bangkok

Så skal vi til et vaskeægte luksushotel i Bangkok. Det lyder dyrt, men hotelpriserne i Thailand er i bund og standarden helt i top. En enestående mulighed for at prøve at bo 5-stjernet uden at det vælter budgettet.

På Eastin Grand Hotel Sathorn har værelserne en flot udsigt over Bangkok. Du kan vælge mellem flere forskellige værelsestyper, og det er næsten kun fantasien (og pengepungen), der sætter grænser for, hvor luksuriøst det skal være på dette fremragende hotel i Bangkok. Alle værelser har bl.a. tv, køleskab, pengeskab, premium sengetøj og gratis wifi.

Af faciliteter finder du bar/lounge, flere restauranter og en lækker infinitypool, som ligger på hotellets 14. etage. Der er mulighed for at tilkøbe en lækker morgenmadsbuffet.

Se flere billeder og aktuelle priser på Eastin Grand Hotel Sathorn


K Home Asok – topservice og god belligenhed

Værelserne på K Home Asok er lyse og moderne

Er du ikke til store hoteller, men foretrækker mindre intime steder med en personlig atmosfære, så er K Home Asok helt sikkert noget for dig.

Det lille hotel tilbyder topservice og rigtig gode og moderne værelser, der bl.a. har tv, køleskab, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe.

K Home Asok ligger få minutters gang fra shoppingcentret Terminal 21 og skytrainstationen Asoke på Sukhumvit Road.

Ikke nok med at hotellet får rigtig gode anmeldelser af tidligere gæster, så kan du også booke det til en rigtig god pris.

Se flere billeder og aktuelle priser på K Home Asok


Anantara Riverside Resort & Spa – palmeresort i byen

Det store pool-område på luksushotellet Anantara Riverside Bangkok

Vi bliver i luksussegmentet. Dette hotel er dog anderledes end Eastin Grand Hotel Sathorn, da det minder mere om et klassisk ferieresort end et hotel i en af Asiens største byer.

Anantara Riverside Resort & Spa ligger lige ned til den vestlige og mere rolige side af Chao Phraya-floden.

Hotellet har sine egne både, der sejler hvert 15. minut til og fra Saphan Taksin, hvorfra resten af Bangkok er tilgængelig med Skytrain. Du kan dermed komme til ‘downtown’ ganske nemt.

Resortet er børnevenligt, og der er bl.a. tennisbaner, fitnessfaciliteter og et enormt udendørs poolområde, hvor man kan komme helt ned i tempo inden turen går ud i spændende Bangkok.

Hotellet har mange forskellige værelsestyper, hvor man kan opgradere til mere luksuriøse omgivelser, hvis det ønskes.

Der er 4 restauranter og 3 barer på hotellet, der desuden udmærker sig ved at have udendørs spisning lige ned til floden.

Vælg dette hotel, hvis du gerne vil bo på et anderledes luksushotel i Bangkok – et helt ferieresort midt inde i byen. Det er et virkelig godt hotel i Bangkok for dig, der rejser med børn.

Se flere billeder og aktuelle priser på Anantara Riverside Resort & Spa


Shanghai Mansion – boutiquehotel i Chinatown

Shanghai Mansion er et stilfuldt boutiquehotel

Hvis du er klar på en anderledes oplevelse og gerne vil bo på et helt specielt hotel i Bangkok, så er Shanghai Mansion måske noget for dig.

Navnet antyder en forbindelse til Kina og hotellets beliggenhed er da også lige midt i Chinatown, hvor der altid er gang i gaden.

Shanghai Mansion er et større hotel, som er holdt i en gennemgående kinesisk stil, hvilket de fleste gæster er vilde med. Således er hotellet blandt de mere populære i Bangkok og i særdeleshed i Chinatown, der ikke har det helt store udvalg af overnatningssteder.

Du kan vælge mellem flere forskellige værelsestyper, der alle har bl.a. tv, køleskab, pengeskab, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe.

Du kan tilkøbe morgenmad på Shanghai Mansion, der er et glimrende boutiquehotel med hektiske Chinatown lige udenfor døren

Se flere billeder og aktuelle priser på Shanghai Mansion

Det var vores forslag til hoteller i Bangkok. Faldt ingen af dem i din smag, så har byen selvfølgelig mange andre rigtig gode overnatningssteder. Dem kan du finde på f.eks. hotels.com, der som regel har de laveste priser.

Fakta og rejseinformation

Bedste rejsetidspunkt: Bangkok kan besøges året rundt, men har bedst vejr fra november til marts/april, der dog kan være meget varme med temperaturer over 35 °C. Området får mest nedbør i september og begyndelsen af oktober.

Nærmeste lufthavn: Bangkok har to lufthavne. Ankommer du fra Europa, Dubai eller Doha, vil du lande i Suvarnabhumi lufthavn (kode: BKK).

Transport Fra lufthavnen til dit hotel kan du booke her på siden – se mere her. Alternativt kan dit hotel/guesthouse højst sandsynligt sørge for lufthavnstransfer.

Penge: Møntfoden i Thailand hedder baht. I Bangkok (og ved alle ferieområder) er der masser af kontantautomater, der har engelsk menu og som er nemme at bruge. På hoteller og mange restauranter kan du bruge kreditkort som f.eks. Visa og Mastercard.

Sprog: I Thailand tales der thai. I turistområderne taler mange et forståeligt engelsk – det gælder især på f.eks. hoteller.

Religion: Hovedreligionen i Thailand er buddhisme. Vil du besøge templer og helligdomme, så husk passende påklædning.

EL: Vi har aldrig været ude for at skulle bruge adapter på vores rejser til Thailand – vil du være på den sikre side, så klik ind hos Rejsegear, der har masser af udstyr til rejsen.

Vaccination: Måske skal du have vaccinationer til din rejse – se anbefalinger hos Statens Seruminstitut.

Mere information: Husk at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet inden du rejser. Her kan du også downloade ministeriets app rejseklar og læse om indrejseregler. Du kan finde mere inspiration på Thailands officielle turistside.

4 KOMMENTARER

 1. Hej og mange tak for jeres helt overvældende Bangkok guide!! Den er vi glade for her i familien 😉 Vi ender nok med at booke os ind på Ibis Bangkok Riverside hotellet… Vi vil prøve nogle af jeres udflugter og ture i Bangkok, men har også hørt meget godt om et marked som hedder noget ala Tjatutjak (ja det er nok ikke stavet ordentligt…). Det skulle være et gigantisk marked i Bangkok og noget man bør se.. Er det noget I kender til eller hvordan?

  Vi er en familie med to drenge (10 og 13 år) så der må gerne være noget action over vores ferie mens vi er i Bangkok 😀

  • Hej Gitte

   Tusind tak for de pæne ord! Det glæder mig, at I kan lide vores rejseguide til Bangkok og jeg er sikker på, at I bliver meget glade for jeres valg af hotel i den thailandske hovedstad 🙂

   Hehe, ja den er god nok med hensyn til markedet. Du rammer næsten udtalelsen, men det staves Chatuchak. Det er i sandhed et enormt weekend market i Bangkok. Personligt er jeg ikke så vild med markedet, men det er alligevel en meget sjov oplevelse, da der vitterligt er ALT til salg derude. Så i sær for et par unge knægte tror jeg det er en meget sjov måde at brænde et par timer af og se på boder, der sælger lidt andet end hvad vi er vant til herhjemme.

   Der går Skytrain derud, hvor I bare skal stå af på Mo Chit og følge med strømmen af mennesker (markedet er beliggende få minutters gang fra Mo Chit stationen). Jeg har lige lavet et Google Maps med en rutevejledning fra jeres hotel i Bangkok til markedet: https://goo.gl/maps/UvihAwNWm962

   Alternativt kan I “bide” turen over i to og stå af ved Siam, hvis I gerne vil opleve nogle af de store shopping-centre som Bangkok også er kendt for. Personligt er jeg vild med Central World og deres food court helt oppe på øverste etage; de lokale spiser helt inde bagved og dér er maden både billig og god 😉

   Nå, jeg må hellere stoppe mig selv. Hvis du har flere spørgsmål om din rejse til Bangkok (eller Thailand generelt), så skriver du bare en kommentar 🙂

   • Wow Kristoffer – der kan man tale om hurtigt svar 😮

    Og igen må jeg sige mange tak!! For din information om ruten ud til CHATUCHAK markedet (så blev det vist stavet rigtigt….) og det om spisning i centeret. Vi glæder os nu endnu mere til vores rejse til Thailand!

    TAK!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.