Chiang Mai er en af de største byer i Thailand og med sin beliggenhed i det nordlige Thailand er det en storby, der er meget anderledes end både Bangkok og de sydlige ferieområder.

Der er rigtig mange gode grunde til at besøge Chiang Mai og Nordthailand generelt, i denne rejseguide fortæller vi nærmere om området og vi anbefaler en række gode hoteller i Chiang Mai.


Rejse til Chiang Mai – spændende storby i Nordthailand

chiang maiChiang Mai er en storby, der generelt er utrolig hyggelig og som har mange seværdigheder inde i selve byen, men også udenfor i området omkring byen findes er ekstremt mange spændende oplevelser.

Chiang Mai er således et populært rejsemål, hvor man er et par dage og bruger byen som et springbræt til vandreture, cykelture og rejser videre til f.eks. Chiang Rai.

Byen er både populær blandt familier, unge og backpackere som gerne vil opleve en anden side af Thailand end nede på de sydlige ferieøer. Med ekstremt billige flybilletter fra Bangkok til Chiang Mai er det da også nemt at tilføje den nordthailandske storby på sin rundrejse i Thailand.

Det skal dog siges, at Chiang Mai er blevet meget populær blandt rejsende fra hele verden, der kommer til byen netop for at opleve den hyggelige stemning og tage på vandreture i den skønne omkringliggende natur.

Derfor skal man ikke forvente at være den eneste, der vandrer omkring i naturen udenfor Chiang Mai – turisterne har altså fundet herhen.

Transport til Chiang Mai er nemt & billigt

Den uden tvivl nemmeste og hurtigste måde at komme til Chiang Mai på er med fly. Der afgår dagligt rigtig mange fly fra Bangkok til Chiang Mai og hvis du f.eks. holder ferie i Krabi-regionen (eksempelvis Railay/Ao Nang) eller på Phuket, så kan du også booke meget billige flybilletter fra de to lufthavne og op til Chiang Mai.

Alternativt kan man tage toget fra Bangkok til Chiang Mai, hvor der er nattog som tager 11 timer.

Besøg også Chiang Rai i Nordthailand


Relativt tæt på Chiang Mai ligger den lidt mere oversete by Chiang Rai. Det er en meget lokal by, hvor der umiddelbart ikke er det store at komme efter inde i selve byen, men området omkring Chiang Rai er grunden til at rejse til Chiang Rai.

Nord for Chiang Rai ligger der nogen meget gode hoteller, som vi også vil nævne herunder. Det giver nemlig god mening at kombinere et besøg i Chiang Rai området med din rejse til Chiang Mai.

I naturen omkring Chiang Rai kan du tage på vandreture, sejlture på floden og opleve ‘Den Gyldne Trekant’.

Hotel i Chiang Mai – vores anbefalinger

Hotellerne i Chiang Mai kan være af relativt svingende stand, hvorfor vi herunder kun vil anbefale de hoteller i Chiang Mai som vi selv har besøgt og dermed ved vi, at standarden på disse hoteller er god.

De hoteller i Chiang Mai vi herunder anbefaler svinger i pris alt efter udbud og efterspørgsel, de priser vi har skrevet er den umiddelbare ‘standard’ pris, som findes på booking-siden. For at få en specifik pris kan du klikke dig ind på det enkelt hotel og indtaste dine rejsedatoer.

Lad os så gå i gang med de anbefalede hoteller – vi starter med et rigtig godt og billigt hotel i Chiang Mai.

The Imperial Mae Ping Hotel – billigt, centralt & godt

chiang mai hotel
Værelserne er helt som de skal være på dette hotel i Chiang Mai.

Hvis du er på udkig efter et billigt, centralt og ganske godt 4-stjernet hotel i Chiang Mai, så kan du med fordel booke dig ind på The Imperial Mae Ping.

Hotellet har alt, hvad en rejsende skal bruge; gratis wifi, flere restauranter, stor swimmingpool, motionscenter og aircondition. Læg dertil, at hotellet er beliggende i centrum af Chiang Mai kun 5 minutters gang fra det meget populære natmarked.

Der er egentlig ikke så meget at sige om dette centrale hotel i Chiang Mai – hvis du bare leder efter et standard godt hotel til en billig pris, så anbefaler vi at du booker dig ind her.

Det er et relativt stort hotel med over 300 værelser, men samtidig et meget populært hotel pga. den lave pris, så vi anbefaler at booke overnatningerne her i god tid inden ankomst til Chiang Mai.

Prisen for en overnatning for 2 personer på The Imperial Mae Ping Hotel er ca 324 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Yaang Come Village – mere luksus i Chiang Mai

godt hotel chiang maiDette hotel i Chiang Mai er af en lidt anden størrelse; her er nemlig tale om et mindre hotel, der er holdt i klassisk thai-stil og hvor der er lidt mere luksus-stemning. 

Hotellet ligger helt perfekt placeret i Chang Khlan, som er et af byens bedste områder og i gå-afstand til mange af Chiang Mais bedste seværdigheder.

Der er glimrende wellness-faciliteter på hotellet, som også altid scorer topkarakterer fra tidligere gæster.

Et rigtig godt valg af hotel i Chiang Mai, hvis du gerne vil bo i rigtig pæne omgivelser på et glimrende hotel.

Prisen for en overnatning på Yaang Come Village for 2 personer er ca 1.156 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Dusit Princess Chiang Mai – 3,5-stjernet hotel til en god pris

dusit princess chiang mai hotelSå tager vi igen et skridt ned af prisstigen, til Dusit Princess Chiang Mai som er et rigtig fint 3,5-stjernet hotel, der kan bookes til en rigtig fin pris.

Det er relativt stort hotel med næsten 200 værelser, hvoraf der er en bred vifte af forskellige værelsestyper at vælge imellem – også store værelser med plads til en familie, der rejser til Thailand med børn.

Hotellet har gratis wifi, en udendørs swimmingpool, aircondition og restaurant med morgenmad tilgængelig. Hotellet ligger også i et godt område, hvor der er rigtig mange restauranter og butikker i nærheden, så selvom morgenmad ikke er inkluderet i prisen, så er det meget nemt lige at stikke hovedet udenfor hotellets området og finde billig morgenmad.

Prisen for en overnatning på Dusit Princess Chiang Mai for 2 personer er ca 367 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Dusit D2 Chiang Mai – luksushotel i Chiang Mai til god pris

chiang mai luksushotelDette hotel er ejet af samme kæde som det førnævnte, hvilket navnet da også antyder. Dusit D2 er dog et noget mere luksuriøst hotel end Dusit Princess, men det kan stadig bookes til en overraskende god pris, hvis man rammer de rigtig datoer.

Det er meget moderne og flot hotel, hvor servicen fra personalet er helt i top. Der er både restaurant, spa og fitnesscenter, hvor man fra sidstnævnte har udsigt ud til bjergene, der ligger udenfor Chiang Mai.

Hotellet er beliggende rigtig godt og centralt i byen; vitterligt lige ved det populære natmarked som man bare skal opleve, når turen går til Chiang Mai.

Så alt i alt et virkelig godt og luksuriøst hotel, som kan bookes meget billigt.

Prisen for en overnatning for 2 personer på Dusit D2 er ca 667 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Aruntara Riverside Boutique Hotel – 4-stjernet hotel ved floden

chiang mai hotel ved flodenEndnu et hotel i Chiang Mai, som er lidt bedre end mange andre hoteller. Det er ganske vist ikke placeret lige midt i centrum af byen (dog stadig ganske centralt), men ligger så til gengæld lige ved floden, der strømmer gennem byen.

Det skal lige siges, at man ikke kan bade i floden i Chiang Mai, så det er rart, at der på Aruntara Riverside Boutique Hotel er bygget en rigtig fed swimmingpool.

Hotellet er for dig, der gerne vil bo på et rigtig godt hotel, hvor værelserne er moderne og servicen fra personalet er god. Hotellet er lidt mindre end de førnævnte og der er kun 28 værelser, så det er med at være ude i god tid, når du ved at du vil rejse til Chiang Mai.

Prisen for en overnatning på Aruntara Riverside for 2 personer er ca 661 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Hotel i Chiang Rai – vores anbefaling

chiang rai hotelOg så også lige en anbefaling af et godt hotel i Chiang Rai til dig, der tager turen videre nordpå og besøger den mere tilbagelænede Chiang Rai i Nordthailand.

I Chiang Rai vil vi gerne anbefale Wiang Inn Hotel, som er et stort 3-stjernet hotel, der har alt hvad man ønsker et godt og billigt hotel skal have.

Der er således gratis (god!) morgenmadsbuffet inkluderet i prisen, hotellet har gratis wifi og så er der en stor swimmingpool, hvor man kan dase efter en hæsblæsende dag i Chiang Rai.

Det er et hyggeligt hotel, som er meget billigt i forhold til, hvor meget man får for pengene. Så hvis du rejser til Chiang Rai vil vi i den grad anbefale dette hotel.

Prisen for en overnatning på Wiang Inn Hotel i Chiang Rai for 2 personer er ca 368 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Vi håber, at du kunne bruge denne rejseguide til Chiang Mai i Nordthailand.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.