Oplev Sapas Smukke risterrasser og lokalsamfund på en Homestay udflugt

Sapa er en lille bjergby i den nordlige del af Vietnam, der er kendt for deres mange risterrasser, som pryder landsskabet i grønne nuancer. Sapa er et fantastisk sted for dig, der gerne vil ud og vandre og trekke i smukke frodige omgivelser. Her går turen direkte igennem de mange rismarker, og du kan virkelig opleve den vietnamesiske natur fra dens bedste og mest autentiske side.

Noget af det mest fascinerende ved Sapa er, at det føles lidt som om du kommer til et helt andet land i en helt anden tid. Det er et meget fattigt område og det afspejles også i den udvikling der er, eller nærmere mangel på samme. Turismen har endnu ikke slået igennem, og det betyder også, at oplevelsen er meget mere autentisk end de fleste steder. Derudover, så har du en enestående mulighed for at komme helt tæt på lokalbefolkningen, besøge skoler og følge med i befolkningens daglige færden.

Selve Sapa by har ikke så meget at byde på. Den er meget autentisk og har også lokale markeder, så man kan godt gå rundt og kigge lidt, men der venter dig ikke de helt store oplevelser her. Selvom du godt kan gå ud og få lidt at spise og se lokale markeder, så er det altså ikke selve byen man tager til Sapa for at se.

Det gør man for at bo på HomeStay, hvor du er afsted i 2 dage og 1 nat. Her bliver du taget under de lokales vinger og kan følge med på en guidet vandretur fra den ene stammelandsby til den anden. Her oplever du lokalbefolkningens daglige gøren og laden, besøger skoler og får en enestående naturoplevelse i den vietnamesiske natur. Der er rigtig mange stammelandsbyer i Sapa, og når du er på trekkingture, så kommer du til at opleve, hvordan du kommer rundt fra den ene stammelandsby til den anden. Du vil blive overrasket over, hvor forskellige de egentlig er, selvom de ligger meget tæt på hinanden. Du afslutter dagen hos en lokal familie, hvor du skal tilbringe natten. Det er en helt enestående mulighed for at opleve de lokales dagligdag og hvor fantastisk gæstefrit et folkefærd, der lever i Sapa.

Få et gratis rejseforslag til Vietnam – se mere her

Start i Hanoi

I kan med fordel starte jeres rundrejse med et par dage i Hanoi og så tage videre til Sapa. Der er to måder at komme til Sapa – enten med et nattog eller med en luksus minibus. Tager I med nattoget, rejser I fra Hanoi om aftenen og vågner op i Sapa. At rejse med tog er altid en oplevelse i sig selv, og du får set landet på en helt anden måde end hvis du flyver eller kører i bil. I toget er der pæne forhold, rene lagner og mulighed for at købe lidt forfriskninger undervejs.

Hvis du ikke er til nattog, så er der mulighed for at rejse med en luksus minibus. Her kører I fra Hanoi om morgenen, og så vil I være fremme efter en 6 timers køretur. Kan I ikke beslutte jer for rejseformen, så har I mulighed for at tage nattog den ene vej og luksus minibus den anden vej. På den måde får I oplevet og set noget forskelligt.

Vejret i bjergbyen

Skal du til Sapa, så skal du være opmærksom på vejret, da der bliver meget koldt om vinteren. Derfor anbefaler vi, at du venter med at rejse til Sapa fra marts måned. Den varmeste periode ligger i sommerferien, men det er også her det er regnsæson. På trods af det er det i denne periode, vi anbefaler jer at rejse til Sapa – det er den tid på året, at rismarkerne står smukkest og grønnest.

Afslut din HomeStay-udflugt i luksus på Topas Ecolodge

Topas Ecolodge

Topas Ecolodge er en lille bid af paradis på jord placeret midt på en bjergtop i Sapa. Stedet er 110 % gennemført, og alle hytterne er bygget på en skråning, så man har den mest fantastiske udsigt over det smukke vietnamesiske landskab, der er prydet med dale af ikoniske risterrasser. Lodgen har lavet en infinitypool helt oppe på toppen af bjerget, hvor man kan ligge og kigge ud over det betagende syn af naturen, der omgiver én.

Alt på lodgen er helt fantastisk – der er flotte værelser og god mad tilberedt af stedets danske kok. Det er helt sikkert et sted, som hele vejen igennem har en høj standard og uden tvivl en rigtig god oplevelse at få med sig hjem. Priserne er også rigtig fine når man tænker på hvad du får.

Topas Ecolodge får vores varmeste anbefalinger. Vi anbefaler at du kombinerer din HomeStay udflugt med et ophold på Topas Ecolodge. Her slutter du dit Sapa-eventyr med en overnatning eller to inden du tager videre på din Vietnam rundrejse.

Se billeder, aktuelle priser og book hotellet her

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.