Oplev Sapas smukke risterrasser

Sapa er en lille bjergby i det nordlige Vietnam, der er kendt for sine mange risterrasser, som farver landsskabet i skriggrønne nuancer.

Sapa er et fantastisk sted for alle, der gerne vil ud og vandre og trekke i smukke frodige omgivelser. Her går turen direkte igennem de mange rismarker, og du kan virkelig opleve den vietnamesiske natur fra sin bedste og mest autentiske side.

Noget af det mest fascinerende ved Sapa er, at det føles som at komme til et helt andet land i en helt anden tid. Det er et meget fattigt område, hvor turismen endnu ikke har slået igennem.

Det betyder også, at oplevelsen er meget mere autentisk end de fleste andre steder. Derudover har du en enestående mulighed for at komme helt tæt på lokalbefolkningen, besøge skoler og følge med i lokallivet.

Selve Sapa by har ikke så meget at byde på. Den er meget lokal med en stribe markeder, der et godt sted at indsnuse lidt atmosfære. Her er også lidt spisesteder, men byen er forholdsvis hurtigt overset.

Prøv en Homestay

Du skal besøge Sapa for naturen og muligheden for at bo på homestay, der er en helt fantastisk oplevelse. Her bliver du taget under de lokales vinger og kan følge med på en guidet vandretur fra den ene stammelandsby til den anden.

Du oplever dagliglivet hos lokalbefolkningen, besøger skoler og får som bonus enestående naturoplevelser.

Selvom der ligger mange stammelandsbyer i Sapa, så vil du blive overrasket over, hvor forskellige de egentlig er.

Du afslutter dagen hos en lokal familie, hvor natten tilbringes. Det er en helt unik mulighed for at opleve de lokales dagligdag og komme ind under huden på et fantastisk gæstfrit folkefærd.

Turen til Sapa starter i Hanoi

I kan med fordel starte jeres rundrejse med et par dage i Hanoi og så tage videre til Sapa. Der er to måder at komme til Sapa – enten med et nattog eller med en luksus minibus.

Tager I med nattoget, rejser I fra Hanoi om aftenen og er fremme i Sapa næste morgen. At rejse med tog er altid en oplevelse i sig selv, og du får set landet på en helt anden måde end hvis du flyver eller kører i bil. I toget er der pæne forhold, rene lagner og mulighed for at købe lidt forfriskninger undervejs.

Hvis du ikke er til nattog, så er der mulighed for at rejse med en luksus minibus. Her kører I fra Hanoi om morgenen og vil så være fremme seks timers senere. Kan I ikke beslutte jer for rejseformen, så har I mulighed for at tage nattog den ene vej og luksus minibus den anden vej. På den måde får I oplevet og set noget forskelligt.

Har du ikke booket en tur til Sapa hjemmefra, så kan du få dit hotel eller et tourbureau i Hanoi til at hjælpe dig.

Vejret i bjergbyen

Skal du til Sapa, så skal du være opmærksom på vejret, da det kan blive ret koldt om vinteren. Derfor anbefaler vi, at du venter med at rejse til Sapa fra marts måned. Den varmeste periode ligger i sommerferien, men det er også her det er regnsæson.

Alligevel er det et rigtig godt tidspunkt at rejse til Sapa – det er på den tid af året rismarkerne står smukkest og grønnest.

Afslut din Homestay-udflugt i luksus på Topas Ecolodge

Som nævnt er det en rigtig god oplevelse at bo på homestay, men vi vil anbefale jer at snuppe en overnatning eller to på det skønne Topas Ecolodge, der bare ligger sublimt på en bjergtop.

Topas Ecolodge

Topas Ecolodge er en lille bid af paradis på jord placeret midt på en bjergtop i Sapa. Stedet er 110 % gennemført, og alle hytterne er bygget på en skråning, så man har den mest fantastiske udsigt over det smukke vietnamesiske landskab, der er prydet med flotte risterrasser og frodige dale.

Lodgen har lavet en infinitypool helt oppe på toppen af bjerget, hvor man kan ligge og kigge ud over de omgivende bjerge – et betagende syn.

Alt på lodgen er helt i top – der er flotte værelser og god mad tilberedt af stedets danske kok. Det er helt sikkert et sted, som hele vejen igennem har en høj standard, og du vil uden tvivl få en rigtig god oplevelse med hjem. Priserne er også rigtig fine når man tænker på hvad du får.

Topas Ecolodge får vores varmeste anbefalinger. Vi anbefaler at du kombinerer din Homestay udflugt med et ophold på Topas Ecolodge. Her slutter du dit Sapa-eventyr med en overnatning eller to inden du tager videre på din Vietnam rundrejse.

Se billeder og aktuelle priser på Topas Ecolodge


Vi ønsker dig en rigtig god rejse til Vietnam. Husk, at det altid er en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning, inden du rejser.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.