Hoi An er uden diskussion en af de hyggeligste byer i Vietnam. Det har turisterne selvfølgelig fundet ud af, og de kommer i stadig større tal. Udover at være en fantastisk hyggelig by, så er der mange muligheder for at få nogle gode rejseoplevelser.

Uanset om du er til lækker mad, spændende historie eller vil gå på opdagelse på lokale markeder, så er Hoi An stedet. Lige udenfor byen ligger også en dejlig strand, der opfylder alle behov for en skøn badeferie – her kan I bl.a. bo helt ude i 1. række.

Hoi An – en alsidig by

Hoi An kaldes også skræddernes by. Her kan du få skræddersyet et sæt tøj for lige omkring 300 kroner, men du kan også få syet sko og tasker. I det hele taget er Hoi An lidt af et shoppingparadis, så tag bare den store kuffert med!

Udover de mange skræddere, så har byen som nævnt også en ret god strand som ofte bliver lidt overset – her er det oplagt at holde lidt badeferie på din rejse til Vietnam.

Hoi Ans højsæson følger vores sommerferie, så rejser du til Vietnam fra marts til september, så vil det være oplagt at lægge badeferien i Hoi An. På den måde er byen en god mulighed for både påskeferie, sommerferie og en tidlig efterårsferie.

Den gamle bydel

Selvom turismen i Hoi An er stærkt stigende, så føles byen ikke overrendt. De fleste turister samler sig omkring den gamle bydel – helt forståeligt, det er et rigtigt hyggeligt område, som alle vil have en del af.

I den gamle bydel ligger en lang række små gader, og det helt særlige ved området er, at der ikke må køre nogle former for køretøjer – hverken biler, scootere eller cykler. Det skaber en helt unik stilhed, der ikke findes i ret mange byer i Asien.

Thu Bon-floden løber gennem den gamle bydel, og her sejler små både fyldt med lamper i alle regnbuens farver. På begge sider af floden pryder UNESCO-fredede bygninger bybilledet, og det skaber den mest charmerende og autentiske stemning. Her anbefaler vi, at I sætter jer og nyder et lækkert vietnamesisk måltid og de indtagende omgivelser.

Hoi An er uden tvivl en af de mest charmerende byer i Vietnam, og skal du på en rundrejse i det spændende rejseland, så er det et absolut ”MUST” at lægge vejen forbi.

Hoi An – det kan du opleve

Hoi An har en lang række gode seværdigheder, men du har også mulighed for at tage på spændende udflugter.

Cykel- og scooterture i omegnen

I Hoi An kan du bl.a. tage med på cykel- eller scooterture i omegnen. Her kører du gennem små charmerende byer og kan se de lokale arbejde i rismarkerne. Det er populært at leje en cykel i Hoi An, og du kan sagtens bare cykle ud i det blå, men de mange skjulte perler opleves nemmere på en guidet tur.

Danang

Danang ligger lige nord for Hoi An. Det er en større by, som engang var en vigtig havneby under den franske kolonitid. Her kan I opleve storbystemning, men i Danang er der aldrig langt til stranden, der er overraskende god.

Faktisk er der strand på begge sider af byen, og Danang er i rivende udvikling som turistby. Danang ligger smukt med Marmorbjergene som baggrund, og her kan du se en række pagoder på bakketoppene.

My Son

Historieinteresserede skal besøge My Son, der er et gammelt tempelområde fra Champa-rigets tid. Cham-foket var hinduer og sad på magten i denne del af Vietnam helt frem til 1600-tallet.

Ruinområdet i My Son er på UNESCOs verdensarvliste og et godt sted at lære mere om en af Vietnams etniske minoriteter, der stadig lever i området. Som en bonus, så ligger My Son smukt omgivet af frodig vegetation.

Hué

Vi anbefaler, at du tager minimum to overnatninger i Hué på din rejse til Vietnam, men byen kan også besøges på en dagsudflugt fra Hoi An. Hué er den gamle kejserby, hvor hovedattraktionen er Den Forbudte By. Den blev desværre stærkt medtaget under Vietnamkrigen, men er stadig imponerende.

Hué har flere andre spændende seværdigheder foruden en lang række gode spisesteder – det var her det berømte kejserkøkken blev opfundet.  

Hvor skal du bo i Hoi An?

Hoi An har mange supergode overnatningssteder og det er et sted, hvor du får rigtig meget for pengene. Hvor du skal bo afhænger helt af, hvad din ferie skal indeholde.

Du kan selvfølgelig bo tæt på den gamle bydel og have et stort udvalg af butikker og restauranter inden for rækkevidde eller du kan vælge at bo ud til stranden, hvorfra der er ca. fire km til Hoi An centrum.

Vi har samlet en række hoteller som alle er testet og rigtig gode. Og husk så, at du her på siden kan få et gratis og uforpligtende rejseforslag til Vietnam. Har du kun brug for transport – f.eks. lufthavnstransfer, så få et tilbud fra et dansk rejsebureau her.

Rosemary Boutique Hotel – et rigtig godt byhotel

Et rigtig lækkert byhotel med god stemning og sødt personale. Det er et nyt hotel, hvor alt “spiller” og absolut et af vores favoritsteder i Hoi An. Værelserne er virkelig flotte og 100 % gennemført med store badeværelser. Der er også mulighed for at booke familieværelser.

Rosemary Boutique Hotel har 91 værelser og kan tilbyde god restaurant og lækkert poolområde med børnepool. Der er 1 km til stranden og ca. 2 km til Hoi Ans gamle bydel.

Se billeder, aktuelle priser og book overnatningen her


Hoi An Garden Place – værdi for pengene

Hoi An Garden Place har vi selv brugt i længere tid. Her kan du vælge mellem en lang række værelsestyper – bl.a. familieværelser. Hotellet ligger centralt tæt på den gamle bydel, og I har mulighed for at låne cykler, hvis I vil en tur på stranden.

Hoi An Garden Place er et mindre intimt hotel, hvor der er gjort lidt ud af indretningen. Restauranten er ligesom hotellet hyggelig og det samme er poolområdet, der er et af de mest indbydende i Hoi An.

Hvis vi taler værdi for pengene, så er Hoi An Garden Place et rigtig godt valg. Det er et mellemklassehotel, der her og der kan synes lidt slidt, men det opvejes absolut af prisen og de hyggelige omgivelser.

Se billeder, aktuelle priser og book overnatningen her


Ancient House Village Resort – lækkert poolområde

Også Ancient House Village har vi brugt i mange år og har aldrig fået en klage. Det er et sted, som vi her på Traveleast er ret vilde med. Haven er flot og velholdt, men det er den lækre pool, der virkelig trækker op. Herfra er der en fantastisk udsigt over rismarkerne.

Hotellet har 100 værelser, der er rummelige med rigtig god plads. I kan bl.a. vælge familieværelser og villaer med egen pool. Bemærk, at værelserne deluxe pool view ikke har pool view, men garden view. Ancient House Village ligger i et roligt område 2,5 km fra centrum og ca. 5 km til stranden, men der er gratis transport til begge steder.

Se billeder, aktuelle priser og book overnatningen her


Aira Boutique Hotel – måske Hoi Ans bedste strandhotel

Det skønne Aira Boutique Hotel består af 44 værelser fordelt i to bygninger, der ligger lige ned mod stranden. Det er et intimt boutique hotel, hvor der er kræset for detaljerne. Hotellet satser på bæredygtighed – bl.a. ved at minimere brug af plastic.

På Aira Boutique Hotel får I service i topklasse og kan vælge mellem dobbeltværelser og familieværelser – begge har gode brede queen size senge.

Her er en dejlig swimmingpool og hotellet har liggestole på stranden – skal opholdet i Hoi An være badeferie, så er det her I skal bo – Aira Boutique Hotel er et sted, der får topanmeldelser og som vi er ret imponerede over!

Se billeder, aktuelle priser og book overnatningen her


Tropical Beach Resort – større resort ud til stranden

Tropical Beach Resort ligger ud til den bedste del af stranden i Hoi An. Det er dog et større hotel med 168 værelser fordelt på tre lave bygninger. Der er flere værelsestyper med mulighed for at bo i beach front villa. Værelserne har en fin størrelse og indeholder bl.a. tv, minibar, pengeskab og gratis wifi.

På trods af hotellets størrelse er det lyst og åbent og kan tilbyde to store swimmingpools samt en børnepool. Tropical Beach Resort er et mellemklassehotel med pil op – beliggenheden ud til stranden er bare helt perfekt, og det er et glimrende valg til badeferien i Hoi An.

Se billeder, aktuelle priser og book overnatningen her

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.