Hoi An er uden diskussion en af Vietnams mest charmerende byer. Det har turisterne selvfølgelig fundet ud af, og de kommer i stadig større tal. Udover at være en fantastisk hyggelig by, så er der mange muligheder for at få nogle gode rejseoplevelser.

Uanset om du er til lækker mad, spændende historie eller vil udforske de lokale markeder, så er Hoi An stedet. Lige udenfor byen ligger også en dejlig strand, der opfylder alle behov for en skøn badeferie – her kan I bl.a. bo helt ude i 1. række.

Hoi An – en alsidig by

Hoi An kaldes også skræddernes by. Her kan du få skræddersyet et sæt tøj for lige omkring 300 kroner, men du kan også få syet sko og tasker. I det hele taget er Hoi An lidt af et shoppingparadis, så tag bare den store kuffert med!

Udover de mange skræddere, så har byen som nævnt også en glimrende strand som ofte bliver lidt overset – her er det oplagt at holde lidt badeferie på din rejse til Vietnam.

Hoi Ans højsæson følger vores sommerferie, så rejser du til Vietnam fra maj til august, så vil det være oplagt at lægge badeferien i Hoi An. På den måde er byen en god mulighed for både påskeferie, sommerferie og en tidlig efterårsferie.

Den gamle bydel

Selvom turismen i Hoi An er stærkt stigende, så føles byen ikke overrendt. De fleste turister samler sig omkring den gamle bydel – helt forståeligt, det er et rigtigt hyggeligt område, som alle vil have deres del af.

I den gamle bydel ligger en lang række hyggelige gader, hvor der som noget helt særligt ikke må køre nogle former for køretøjer – hverken biler, scootere eller cykler. Det skaber en helt unik stilhed, der ikke findes i ret mange byer i Asien.

Thu Bon-floden løber gennem den gamle bydel, og her sejler små både fyldt med lamper i alle regnbuens farver. På begge sider af floden pryder UNESCO-fredede bygninger bybilledet, og det skaber den mest charmerende og autentiske stemning. Her anbefaler vi, at I sætter jer og nyder et lækkert vietnamesisk måltid og de indtagende omgivelser.

Hoi An er uden tvivl en af de mest charmerende byer i Vietnam – skal du på en rundrejse i det spændende land, så er det et absolut ”MUST” at lægge vejen forbi.

Hoi An – det kan du opleve

Hoi An har en lang række gode seværdigheder, men du har også mulighed for at tage på spændende udflugter.

Cykel- og scooterture i omegnen

I Hoi An kan du bl.a. tage med på cykel- eller scooterture i omegnen. Her kører du gennem små charmerende byer og kan se de lokale arbejde i rismarkerne. Det er populært at leje en cykel i Hoi An, og du kan sagtens bare cykle ud i det blå, men de mange skjulte perler opleves nemmere på en guidet tur.

Danang

Danang ligger lige nord for Hoi An. Det er en større by, som engang var en vigtig havneby under den franske kolonitid. Her kan I opleve storbystemning, men i Danang er der aldrig langt til stranden, der er overraskende god.

Faktisk er der strand på begge sider af byen, og Danang er i rivende udvikling som turistby. Danang ligger smukt med Marmorbjergene som baggrund, hvor du kan se en række pagoder på bakketoppene.

My Son

Historieinteresserede skal besøge My Son, der er et gammelt tempelområde fra Champa-rigets tid. Cham-folket var hinduer og sad på magten i denne del af Vietnam helt frem til 1600-tallet.

Ruinområdet i My Son er på UNESCOs verdensarvliste og et godt sted at lære mere om en af Vietnams etniske minoriteter, der stadig lever i området. Som en bonus, så ligger My Son smukt omgivet af frodig vegetation.

Hué

Vi anbefaler, at du tager minimum to overnatninger i Hué på din rejse til Vietnam, men byen kan også besøges på en dagsudflugt fra Hoi An. Engang boede landets kejsere i Hué , hvor hovedattraktionen er Den Forbudte By. Den blev desværre stærkt medtaget under Vietnamkrigen, men er stadig imponerende.

Hué har flere andre spændende seværdigheder foruden en lang række gode spisesteder – det var her det berømte kejserkøkken blev opfundet.

Hvor skal du bo i Hoi An?

Hoi An har mange supergode overnatningssteder, og det er et sted, hvor du får rigtig meget for pengene. Hvor du skal bo afhænger helt af, hvad din ferie skal indeholde.

Du kan selvfølgelig bo tæt på den gamle bydel og have et stort udvalg af butikker og restauranter inden for rækkevidde eller du kan vælge at bo ud til stranden, hvorfra der er ca. fire km til Hoi An centrum.

Vi har samlet en række hoteller som alle er testet og rigtig gode. Har du brug for transport – f.eks. lufthavnstransfer, så få et tilbud fra et dansk rejsebureau her.

Rosemary Boutique Hotel – et rigtig godt byhotel

Et rigtig lækkert byhotel med god stemning og sødt personale. Det er et nyt hotel, hvor alt “spiller” og absolut et af vores favoritsteder i Hoi An. Værelserne er virkelig flotte og 100 % gennemført med store badeværelser. Der er også mulighed for at booke familieværelser.

Rosemary Boutique Hotel har 91 værelser, hvor du bl.a. finder tv, minibar, pengeskab og gratis wifi.

Hotellet tilbyder bl.a. en god restaurant og lækkert poolområde med børnepool. Der er 1 km til stranden og ca. 2 km til Hoi Ans gamle bydel.

Se billeder og aktuelle priser på Rosemary Boutique Hotel


Hoi An Garden Palace – værdi for pengene

Hoi An Garden Palace har vi selv brugt i længere tid til vores gæster. Her kan du vælge mellem en lang række værelsestyper – bl.a. familieværelser. Hotellet ligger centralt tæt på den gamle bydel, og I har mulighed for at låne cykler, hvis I vil en tur på stranden.

Hoi An Garden Palace er et mindre intimt hotel, hvor der er gjort lidt ud af indretningen. Restauranten er ligesom hotellet hyggelig og det samme er poolområdet, der er et af de mest indbydende i Hoi An.

Hvis vi taler værdi for pengene, så er Hoi An Garden Palace et rigtig godt valg. Det er et mellemklassehotel, der her og der kan synes lidt slidt, men det opvejes absolut af prisen og de hyggelige omgivelser.

Se billeder og aktuelle priser på Hoi An Garden Palace


Ancient House Village Resort – lækkert poolområde

Også Ancient House Village har vi brugt i mange år og har aldrig fået en klage. Det er et sted, som vi her på Traveleast er ret vilde med. Haven er flot og velholdt, men det er den lækre pool, der virkelig trækker op. Herfra er der en fantastisk udsigt over rismarkerne.

Hotellet har 100 værelser, der er rummelige med rigtig god plads. I kan bl.a. vælge familieværelser og villaer med egen pool. Bemærk, at værelserne deluxe pool view ikke har pool view, men garden view. Ancient House Village ligger i et roligt område 2,5 km fra centrum og ca. 5 km til stranden, men der er gratis transport til begge steder.

Se billeder og aktuelle priser på Ancient House Village Resort


Aira Boutique Hotel – måske Hoi Ans bedste strandhotel

Det skønne Aira Boutique Hotel består af 44 værelser fordelt i to bygninger, der ligger lige ned mod stranden. Det er et intimt boutique hotel, hvor der er kræset for detaljerne. Hotellet satser på bæredygtighed – bl.a. ved at minimere brug af plastic.

På Aira Boutique Hotel får I service i topklasse og kan vælge mellem dobbeltværelser og familieværelser – begge har gode brede queen size senge.

Her er en dejlig swimmingpool og hotellet har liggestole på stranden – skal opholdet i Hoi An være badeferie, så er det her I skal bo – Aira Boutique Hotel er et sted, der får topanmeldelser og som vi er ret imponerede over!

Se billeder og aktuelle priser på Aira Boutique Hotel


Tropical Beach Resort – større resort ud til stranden

Tropical Beach Resort ligger ud til den bedste del af stranden i Hoi An. Det er dog et større hotel med 168 værelser fordelt på tre lave bygninger. Der er flere værelsestyper med mulighed for at bo i beach front villa. Værelserne har en fin størrelse og indeholder bl.a. tv, minibar, pengeskab og gratis wifi.

På trods af hotellets størrelse er det lyst og åbent og kan tilbyde to store swimmingpools samt en børnepool. Tropical Beach Resort er et mellemklassehotel med pil op – beliggenheden ud til stranden er bare helt perfekt, og det er et glimrende valg til badeferien i Hoi An.

Se billeder og aktuelle priser på Tropical Beach Resort

Det var vores forslag til hoteller i Hoi An. Faldt ingen af dem i din smag, så har byen selvfølgelig mange andre rigtig gode overnatningssteder. Dem kan du finde på f.eks. hotels.com, der som regel har de laveste priser.

Fakta og rejseinformation

Bedste rejsetidspunkt: Hoi An skal besøges fra januar til juli/august. Mindst nedbør falder der i februar, marts og april. Temperaturen ligger på 24-32 °C i perioden – varmest i sommermånederne.

Nærmeste lufthavn: Nærmeste lufthavn er Danang (også stavet Da Nang), der har lufthavnskoden DAD. Transport Fra lufthavnen til dit hotel kan du booke her på siden – se mere her. Alternativt kan dit hotel/guesthouse højst sandsynligt sørge for lufthavnstransfer.

Penge: Møntfoden i Vietnam hedder dong. Ved alle turistområder finder du kontantautomater, der har engelsk menu og som er nemme at bruge. På hoteller og mange restauranter kan du bruge kreditkort som f.eks. Visa og Mastercard.

Sprog: Vietnamesisk er det officielle sprog. I turistområderne taler mange et forståeligt engelsk.

Religion: Der praktiseres en lang række forskellige religioner i Vietnam. Forfædredyrkelse er udbredt. Groft sagt kan man sige, at de kinesiske filosofier er mest udbredt i nord, buddhisme i den centrale del af landet og katolicisme i syd. Skal du besøge kirker og templer, så husk passende påklædning.

EL: Vi har aldrig været ude for at skulle bruge adapter på vores rejser til Vietnam – vil du være på den sikre side, så klik ind hos Rejsegear, der har masser af udstyr til rejsen.

Vaccination: Måske skal du have vaccinationer til din rejse – se anbefalinger hos Statens Seruminstitut.

Mere information: Husk at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet inden du rejser. Her kan du også downloade ministeriets app rejseklar og læse om indrejseregler. Du kan finde mere inspiration på Vietnams officielle turistside.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.