Kanchanaburi i Thailand er en region beliggende ca 3 timers kørsel nordvest for Bangkok. Regionen er verdenskendt pga den legendariske spillefilm ‘Broen over floden Kwai‘, der i 1957 blev indspillet netop her i Kanchanaburi.

I denne rejseguide kigger vi nærmere på Kanchanaburi, fortæller om spændende oplevelser i området og vi anbefaler en række gode hoteller.


Rejs til Kanchanaburi & Broen over floden Kwai

I Kanchanaburi er den altoverskyggende seværdighed naturligvis selve broen over floden Kwai, men der er dog mange andre gode muligheder for at opleve et lidt andet Thailand end det mange danskere ser på en almindelig rejse til Thailand.

I og med, at Kanchanaburi er beliggende inde i landet er der ikke samme fauna og flora som ude på populære ferieøer som Koh Samui, Phi Phi osv. Således er der gode muligheder for at få et helt anderledes indtryk af Thailand end det de fleste normalt kommer hjem med.

Det er et utrolig naturskønt område, hvor der virkelig er mulighed for at få taget nogen gode billeder, der vil gøre familien derhjemme grønne af misundelse.

Floden Kwai er et naturligt omdrejningspunkt for de fleste, der rejser til Kanchanaburi. Broen over floden Kwai blev bygget under 2. verdenskrig og er således et vigtigt historisk monument, når den asiatiske fortælling om 2. verdenskrig fortælles.

Derfor er der også bl.a. et krigsmuseum i området som vi anbefaler at man besøger, når man rejser til Kanchanaburi.

I Kanchanaburi ligger også Elephants World. Det er stedet, hvor man kommer og arbejder for elefanterne og ikke lader dem arbejde for en.

Det er et center, der er styret af den rigtige organisation og således et sted, hvor elefanterne bliver behandlet som de bør – hvis du gerne vil ride på elefanter er dette ikke stedet (og vi anbefaler dig i øvrigt at lade være – se eventuelt denne film om, hvordan elefanter i Thailand desværre behandles nogen steder).

På Elephants World kan du bl.a. få lov at være elefantpasser for en dag og få lov til bl.a. at give den mad, bade den i floden etc. Elephants World er et af de bedste steder i Thailand at opleve elefanter og i særlig grad noget vi anbefaler for dig, der rejser til Thailand med børn.

Generelt er Kanchanaburi et område, der oplever stigende popularitet bl.a. fordi der er rigtig mange virkelig gode hoteller, hvor man kan overnatte på meget unikke faconer.

Beliggenheden meget tæt på Bangkok gør da også, at det er muligt at komme nemt & hurtigt til Kanchanaburi.

Efter at have været i regionen et par dage kan man hoppe på et nattog, der kører videre sydpå i Thailand, hvor man så f.eks. kan tage ud til øerne Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui.

Hoteller i Kanchanaburi ved floden Kwai – vores anbefalinger

I og med, at Kanchanaburi er blevet kendt i hele verden via filmen Broen over floden Kwai og det faktum, at regionen er utrolig smuk, gør at der er bygget en række rigtig gode hoteller.

Vi har selv besøgt de hoteller og resort som vi herunder anbefaler og ved derfor, at man får fuld valuta for pengene som gæst på disse steder.

Priserne på disse hoteller i Kanchanaburi svinger efter udbud og efterspørgsel, så priserne kan altså være både billigere og dyrere end opgivet alt efter, hvornår du rejser til Kanchanaburi.

For at få en aktuel pris på et givent hotel kan du klikke dig ind via linket til det givne hotel og indtaste dine rejsedatoer.

Og lad os så komme i gang med at anbefale hoteller ved floden Kwai – den første anbefaling ligger endda faktisk på floden.

FloatHouse River Kwai – hytter på floden Kwai

hotel floden kwai thailandSom billedet herover viser, så bor man i hytter ude på floden, når man booker sin overnatning på FloatHouse River Kwai.

Man bor på en luksus-tømmerflåde, hvor man udenfor sit værelse kan sidde med en kold øl i vandkanten og så bare sidde der og nyde synet af floden, der suser forbi.

På hotellet er der restaurant, hvor der serveres gratis morgenmad og derudover har hotellet også gratis wifi, så selvom man er ude i junglen, er man altså ikke længere væk end at der er internet.

Det er også muligt at komme direkte til hotellet med bil, så det er ikke fordi man bor helt isoleret dybt inde i junglen.

Der er ikke swimmingpool, men man kan til gengæld bade direkte i floden fra sin lille terrasse.

Der er kun 26 værelser på hotellet, så det er med at bestille sit værelse i så god tid som muligt, da det er et meget populært sted pga. beliggenheden og hotellets type.

Prisen for en overnatning på FloatHouse River Kwai for 2 personer er ca 1.103 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Hintok River Camp – børnevenligt med swimmingpool i floden Kwai

kanchanaburi hotel ved floden kwaiPå Hintok River Camp er indkvarteringen lidt anderledes; her bor man nemlig i telt. Det er dog ikke ganske almindelige telte, men derimod store luksustelte, der indeholder alt fra senge, toilet, bruser, aircondition osv – så det minder meget om en klassisk bungalow i Thailand.

Hintok River Camp er også beliggende lige ned til floden Kwai og stedet har, som billedet herover viser, en rigtig fed swimmingpool, der ligger ‘i floden’. En meget speciel oplevelse.

Som noget ret unikt, så er et ophold på Hintok River Camp inklusiv både morgen- og aftensmad i stedets glimrende restaurant.

Hintok River Camp er et meget børnevenligt ‘hotel’, så det passer glimrende til dig, der rejser til Thailand med børn.

Prisen for en overnatning på Hintok River Camp for 2 personer er ca 982 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.