I Thailands Krabi-region finder vi den populære ferieø Koh Lanta. Koh Lanta er en relativt stor ø, hvis vi sammenligner med f.eks. de nærliggende (og meget besøgte) Phi Phi øer, så der er nok at lave og samtidig er det meget nemt at komme til Koh Lanta. 

Koh Lanta er en ø for hele familien og med de mange børnevenlige strande er det i særdeleshed et glimrende stop på en rundrejse i Thailand med børn. I denne Koh Lanta rejseguide fortæller vi mere om øen og anbefaler en række gode hoteller som vi selv har besøgt.


Rejse til Koh Lanta – en børnevenlig, rolig ferieø

Koh Lanta er et af de mindst turistede områder på den thailandske vestkyst, hvor vi har ekstremt populære områder som Phuket, Ao Nang og de føromtalte Phi Phi øer.

Det skal dog ikke forståes sådan, at Koh Lanta er et uspoleret ferieparadis, hvor der ingen turister er – for det er der, men på en lidt anden måde end i de førnævnte ferieområder.

En af fordelene ved at rejse til Koh Lanta er, at øen har en meget lang kyststrækning. Dette betyder, at der på Koh Lanta ligger flere mindre områder (‘byer’ er måske for meget sagt), hvor der er bygget hoteller ned til stranden og der så er restauranter, småbutikker og lignende.

Så man føler aldrig, at man er på en ø, som er overrendt at turister, når man opholder sig på Koh Lanta.

Lej scooter og kør Koh Lanta rundt

vandfald thailandLigesom på så mange andre øer i Thailand er det meget populært at leje en scooter på Koh Lanta, hvilket vi også her kan anbefale, da det er en fantastisk måde at se øen og komme væk fra de turistede områder.

Typisk kan hotellet sørge for leje af scooter – enten har de selv scootere til gæsterne eller også har de kontakt til en lokal, pålidelig udlejer. Prisen for leje af scooter i 24 timer er typisk ca 350 baht (ca 68 kr).

Der er ikke så mange asfalterede veje, så man har meget svært ved at køre forkert, da det vitterligt bare er lige ud ad landevejen på Koh Lanta.

Start rundrejsen i Thailand på Koh Lanta

Koh Lanta er placeret kun 2-3 timers kørsel syd for Krabi Lufthavn, hvilket gør øen til et rigtig godt udgangspunkt for dig, der rejser til Thailand via Bangkok og gerne vil udforske Krabi-regionen.

Der er mange daglige afgange fra Bangkok (bl.a. med Thai Lion Air) til Krabi og flybilletterne koster typisk kun et par hundrede kroner. Læg dertil, at der fra Koh Lanta er nem, direkte adgang med færge til fantastiske ferieøer som Koh Ngai, Koh Mook og Phi Phi øerne.

Så er Koh Lanta et ganske idealt sted at ‘lande’ og starte sin rundrejse i Thailand, når man har haft et par dages storbyferie i Bangkok.

Områder på Koh Lanta – hvor skal man bo?

Når man ankommer med færgen ‘lander’ man på den nordlige del af øen, hvor der er et byområde (Saladan) med restauranter helt ned til vandet, hvor man kan sidde og nyde sit måltid med en flot udsigt over det grønne område.

Se en kort video fra luften for at få et indtryk af Saladan herunder:

Det er dog ikke umiddelbart i Saladan vi vil anbefale at bo på Koh Lanta.

Senere i denne rejseguide til Koh Lanta kommer vi nærmere ind på hoteller, hvor vi vil anbefale en række gode hoteller i flere forskellige områder.

Generelt er det største, og mest kendte, område det, der blot kaldes Long Beach – en strand der er ca 3 km lang, hvor de fleste hoteller på Koh Lanta er beliggende og så er det uden tvivl den bedste strand på øen.

Så hvis du rejser til Koh Lanta og gerne vil bo på den bedste strand, hvor der også om aftenen er gode muligheder for at vælge mellem flere gode restauranter, så kan du med fordel vælge Long Beach.

Videoen herunder viser, hvad du kan forvente af stranden, når du vælger et hotel på Koh Lanta ved Long Beach:

Hotel på Koh Lanta – de bedste steder at overnatte

Som tidligere nævnt er der mange hoteller at vælge imellem, når turen går til Koh Lanta. Vi har besøgt en lang række hoteller på Koh Lanta og vil herunder anbefale dem, der er faldet i vores smag.

Priserne på disse hoteller styres af udbud/efterspørgsel (som det er tilfældet for alle hoteller verden over), så vi kan ikke garantere at den pris vi skriver er den aktuelle, når du vil booke. Du kan få en aktuel pris på det givne hotel ved at klikke dig ind på booking-siden og indtaste dine rejsedatoer.

Og lad os så komme til de anbefalede hoteller på Koh Lanta. Vi starter med hoteller på Long Beach, da det ganske enkelt er øens bedste strand og derfor et glimrende område at vælge at overnatte.

Long Beach Chalet – nyt, virkelig godt hotel på Koh Lanta

koh lanta anbefaling hotel
Udsigten fra hotellets pool er ikke værst…

Hvis du bare gerne vil booke et godt hotel på Koh Lanta, der ligger på den rigtige strand, har en god swimmingpool og så endda er ganske billigt, så skal du booke dig ind på Long Beach Chalet.

Det er et hotel, hvor der er to afdelinger; en ældre og en nyere. Den ældre afdeling er beliggende 2-300 meter fra stranden, hvor man bor i bungalower med egen specielle terrasse.

Disse bungalower er naturligvis de billigste, da de er ældre og ligger længere væk fra stranden, men hvis du rejser på budget og gerne vil bo meget billigt på Koh Lanta, så klarer du nok at gå de par hundrede meter, når du vil ligge på stranden.

De nyere værelser på Long Beach Chalet ligger i den anden afdeling helt ned til Long Beach, hvor der også er en swimmingpool med havudsigt som billedet herover viser.

Hotellet har en restaurant og bar nede på stranden, hvor der også ligger bungalower næsten lige ned til vandet – en helt speciel oplevelse.

Det er også et fint hotel for familier, der rejser med børn, da man kan booke sig ind på et værelse med plads til to voksne og to børn.

Så Long Beach Chalet er i sandhed et hotel på Koh Lanta, der får vores varmeste anbefalinger.

Prisen for en overnatning på Long Beach Chalet for 2 personer starter fra ca 385 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Lanta Castaway – store bungalower lige ved stranden

koh lanta hotel
Et virkelig hyggeligt hotel på Koh Lanta.

En af vores andre favoritter på Koh Lanta er uden tvivl Lanta Castaway, der er et hyggeligt og relativt småt beach resort med nogen store bungalower, hvor man får meget for pengene.

På Lanta Castaway er personalet utroligt servicemindede, maden i restauranten er afsindigt god og der er generelt en rigtig hyggelig stemning. Resortet er beliggende lige ned til stranden, mens der så ikke er en swimmingpool, hvilket umiddelbart er det eneste minus ved dette hotel på Koh Lanta.

Det er ikke noget luksushotel, men det er et virkelig rart resort, der da også ligger helt i top på Tripadvisor og dermed et meget populært – og et resort, hvor folk kommer tilbage.

Der er gratis morgenmad i hotellets egen restaurant og til forskel fra en del hoteller i Thailand, så er det altså en rigtig god morgenmad som man glæder sig til at vågne op til.

Prisen for en overnatning på Lanta Castaway for 2 personer er ca 636 kr. Der er kun 22 bungalower på resortet og da det er meget populært anbefaler vi at man booker sine overnatninger i så god tid som muligt.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Anda Lanta – godt hotel med pool ved stranden

anda lanta hotel
Der er både god pool og strand ved Anda Lanta.

Et lidt andet type hotel end det førnævnte; på Anda Lanta er der 50 værelser, en stor swimmingpool, der næsten ligger på stranden og der er en lang række forskellige værelsestyper.

Det er et flot hotel, hvor man får meget for pengene og det er, igen, et hotel, der får rigtig gode anmeldelser fra tidligere gæster.

Restauranten på Anda Lanta er også glimrende, hvilket den også helst skulle være, da hotellet ligger en anelse isoleret nede på den sydlige del af Koh Lanta. Dette gør at man skal med taxa, hvis man skal ud at spise om aftenen, hvilket for nogen rejsende kan være et minus.

Det er dog ikke mere isoleret end at det tager 10-15 minutters taxa- eller scooterkørsel før man er i et lidt større byområde med et udvalg af restauranter.

At hotellet ligger en anelse væk fra de her større områder gør dog, at det ofte kan bookes til billigere priser end andre lignende hoteller, der f.eks. ligger på Long Beach.

Alt i alt et rigtig fint hotel som vi sagtens kan anbefale til familier med børn og til dig, der ikke har behov for at bo lige dér ‘hvor det sker’.

Prisen for en overnatning for 2 personer på Anda Lanta er ca 813 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Rawi Warin Resort – luksus for familier med børn

koh lanta luksushotel
Det store resort set fra luften.

Rawi Warin Resort & Spa er et meget stort hotel med 185 værelser og rigtig gode faciliteter. Et hotel der ligger lige ned til stranden og endda har sin egen lille “pool” ude i havet, som du kan se på billedet herover.

Udover “hav-poolen” er der naturligvis to swimmingpools på det store resort, der også har to store restauranter, fitnessfaciliteter, gratis børneklub og meget mere. Så her er altså tale om et klassiske stort resort, hvor det hele sådan set bare ‘spiller’.

Hvis I rejser til Koh Lanta med børn og gerne vil opgradere jeres hotel lidt fra de klassiske thai-bungalow hoteller, så kunne I med fordel overveje Rawi Warin.

Her er nemlig mulighed for at booke værelsestypen ‘deluxe’, hvor der er to queen size senge og dermed plads til to voksne og to børn. Dermed bliver dette relativt luksuriøse hotel faktisk ganske billigt at bo på for familier med børn.

Der er mange andre værelsestype, hvor det sådan set kun er pengepungen, der sætter grænserne – bl.a. kan man booke ‘baan rawi suiten’, hvor man får en stor terrasse med sin egen private swimmingpool, der har udsigt over havet.

Så et luksushotel på Koh Lanta, hvor priserne godt nok også er derefter, men som, i sær for familier, faktisk er til at betale.

Prisen for en overnatning på deluxe værelset på Rawi Warin Resort er ca 1.185 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Hoteller i Saladan – tæt på havnebyen

Herunder anbefaler vi en række hoteller, der ligger på den nordlige del af Koh Lanta omkring havnebyen Saladan.

Crown Lanta Resort – romantisk luksushotel på Koh Lanta

luksushotel koh lanta
En af de populære villaer, der har privat pool.

Der er ikke rigtig noget negativt at sige om Crown Lanta, som er et vaskeægte luksushotel på Koh Lanta. Det er et ganske stort resort-område med 83 værelser, egen private strand, 2 restauranter og 2 swimmingpools.

Hotellet ligger oppe nordpå på Koh Lanta, så altså tæt på Saladan Pier, hvor man kommer ind med færgen – uanset om man kommer fra f.eks. Phi Phi eller Krabi. Det betyder at det er både nemt og hurtigt at komme til og fra Crown Lanta Resort.

På Crown Lanta kan man vælge mellem en masse forskellige værelsestyper, hvor der bl.a. er mulighed for at få sin egen private pool med havudsigt – en meget speciel oplevelse og noget man bør unde sig selv, hvis ellers budgettet er til det, når rejsen går til Thailand.

Igen, så er der ikke rigtig noget at udsætte på dette fremragende hotel – hvis du leder efter et sublimt luksushotel på Koh Lanta, så kan du glæde dig til at overnatte på Crown Lanta.

Prisen for en overnatning for 2 personer på Crown Lanta er ca 923 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Twin Bay Resort – pris- og børnevenligt med fed pool

koh lanta hotel med boern
Fin pool med god havudsigt.

Hvis du gerne vil bo omkring Saladan, men det skal være lidt billigere og samtidig måske mere familievenligt, så er Twin Bay Resort et rigtig godt bud. Det er et meget børnevenligt hotel, der godt nok kun har 3-stjerner, men det er altså et ganske udmærket hotel.

Særligt poolen på Twin Bay er fed, da den ligger ned til stranden med en flot havudsigt. Hotellet ligger således lige ned til en strand, der også er meget børnevenlig.

På Twin Bay er der flere forskellige værelsestyper, hvoraf der også er familie bungalower, så det er helt sikkert et godt bud for familien, der rejser til Koh Lanta med børn.

Prisen for en overnatning på Twin Bay Resort for 2 personer er ca 572 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Rundrejse i Thailand med Koh Lanta på programmet

En af vores anbefalede rundrejser i Thailand er en rundrejse på 16 dage, hvor Koh Lanta er på programmet. Derudover er smukke og naturskønne Railay og Koh Ngai også med.

Se rundrejsen med Railay, Koh Lanta og Koh Ngai her.

Hvis du har nogen spørgsmål i forbindelse med din rejse til Koh Lanta eller Thailand generelt, så skriv endelig en kommentar herunder og vi skal gøre vores bedste for at hjælpe.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.