Koh Lipe er en sand paradisø i Thailand. Øen er beliggende meget tæt på grænsen til Malaysia og i særlig grad tæt på ferieparadiset Langkawi, hvorfor Koh Lipe da også minder en del om den velkendte malaysiske ‘bounty-ø’.

I denne rejseguide til Koh Lipe fortæller vi mere om øen, hvordan du kommer dertil og vi anbefaler en række gode hoteller på Koh Lipe.


Rejse til Koh Lipe – en lille, smuk ferieø

Koh Lipe var tidligere et sandt paradis for backpackere med verdensklasse dykkefaciliteter og kridhvide sandstrande, hvor man boede i små bambushytter.

Der er dog sket en udvikling over de sidste 10 år, hvor mange andre typer rejsende har fundet ud af, at Koh Lipe er altså en helt fantastisk smuk ø – på trods af dens lille størrelse.

Koh Lipe er nemlig så lille, at man kan gå fra den ene ende til den anden på omkring 20 minutter. Øens pulsåre er ‘walking street’, hvor der ligger butikker, restauranter og barer.

Hvis man ikke gider walking street, hvor der godt kan være lidt megen larm, så går man bare ned på stranden og finder dér en anden restaurant, der typisk vil være noget roligere.

Få et indtryk af, hvad der venter på Koh Lipe i videoen her:

Koh Lipe er både for familier og backpackere

Koh Lipe er efterhånden blevet fuldt udbygget, hvilket gør at der nu ligger hoteller i alle prisklasser og det er blevet relativt eftertragtet at rejse til Koh Lipe.

Øen er dog ikke et sted, hvor man skal regne med at rende ind i charter-turister eller rige russere; det er en anden type rejsende, der tager til Koh Lipe – f.eks. familier med børn, backpackere og generelt rejsende, der gerne vil opleve noget anderledes end man eksempelvis kan finde på Koh Samui eller Phuket (uden sammenligning).

Dette medvirker til, at selvom der er mange mennesker, så er der generelt en rigtig god stemning på øen. Men hvis du leder efter en bounty-ø uden mange turister, så er Koh Lipe altså ikke stedet længere – dér er nærliggende øer som Koh Ngai, Koh Kradan og Koh Muk mere uberørte.

  • Vi anbefaler en rundrejse i Thailand, hvor du kombinerer Koh Lanta, Koh Ngai, Koh Kradan og/eller Koh Muk med et besøg på Koh Lipe. På den måde oplever du en række forskellige thailandske øer, der ligger ganske tæt på hinanden.
  • En anden rundrejse kunne med fordel starte i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur og gå over Langkawi inden den ender på Koh Lipe.

Koh Lipe er en dejlig ferieø, der også er god at besøge for familier, der rejser til Thailand med børn. Man skal blot være opmærksom på, at man altså ikke ankommer til en øde ø uden andre turister.

Transport til Koh Lipe

Det tager to timer at sejle fra Koh Ngai til Koh Lipe. Kommer du fra fastlandet tager sejlturen halvanden time. Der er ingen vejen eller biler på Koh Lipe, så man bliver transporteret rundt i knallerter med sidevogn med sin bagage ved ankomst og afrejse.

Når du skal hjem fra din rundrejse i Thailand, og hvis den ender på Koh Lipe, kan du med fordel tage sejlturen ind til fastlandet og derefter køre til Hat Yai lufthavn, hvorfra man kan finde billige flybilletter til Bangkok.

Der er endda en afgang fra Hat Yai, der ankommer om eftermiddagen, så det passer godt med et aftenfly hjem til Danmark.

Det er dog en længere rejse, så hvis I rejser til Koh Lipe med børn, så overvej at tage en enkelt overnatning i Bangkok for at dele hjemrejsen lidt op i mindre bidder.

Vil du have styr på transporten rundt i Thailand hjemmefra, så kan du booke dette via vores danske rejseagent i Thailand. Få tilbud på transfers i Thailand her.

Hoteller på Koh Lipe – vi anbefaler

Herunder vil vi anbefale en række hoteller på Koh Lipe som vi selv har besøgt på vores rejser til Thailand. Vi kan dermed stå inde for, at du får noget for pengene og bor et godt sted, hvis du booker dig ind på et af de nævnte hoteller.

Medmindre andet er angivet er hotellerne også gode for jer, der rejser til Koh Lipe med børn.

Priserne vi opgiver er fundet på booking-siden, men da priser på hoteller er dynamiske kan vi ikke garantere, at hotellet kan bookes til den pris vi skriver. Du får en aktuel pris på et givent hotel ved at indtaste dine rejsedatoer på booking-siden.

Og lad os så komme i gang med at anbefale hoteller på Koh Lipe, vi starter med en af vores favoritter.

Mali Resort Pattaya Beach – måske Koh Lipes bedste hotel?

koh lipe hotel
Ikke den værste udsigt at vågne op til…

Lad os først og fremmest lige slå fast, at Pattaya Beach ikke har noget med byen Pattaya i Thailand at gøre – det er ganske enkelt bare navnet på en af strandene på Koh Lipe.

Dér ligger et hotel som vi er meget imponerede over, nemlig Mali Resort. Det er måske ikke, målt på stjerner eller luksus, det bedste hotel på Koh Lipe, men når man ser på, hvad man får for sine penge, så er vi meget imponerede.

Man bor i hyggelige bungalower på hotellets område, hvor der er meget grønt med græsplæner og hængekøjer ophængt mellem palmerne. Det er et hotel, hvor man får lige præcis det de fleste drømmer om at opleve, når man rejser til Thailand.

Der hersker en hyggelig stemning på hotellet, der må siges at være meget egnet som hotel for familier, der rejser til Koh Lipe med børn. Der er nemlig sengeplads til helt op til 5 personer i flere af hotellets bungalower.

Hotellet ligger lige nede til stranden, hvor der er liggestole, hængekøjer og strandbar. Der findes også et par beachfront bungalower, som naturligvis koster lidt ekstra, men så til gengæld også ligger lige nede til den flotte, hvide sandstrand.

Alt i alt et virkelig godt hotel på Koh Lipe både for par eller familier med børn.

Prisen for en overnatning på Mali Resort Pattaya Beach for 2 personer er ca 790 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Hvis hotellet på Pattaya Beach er udsolgt (der er ikke voldsomt mange bungalower, så de bliver typisk udsolgt i god tid), så har ejerne faktisk endnu et hotel på Koh Lipe – det hedder Mali Resort Sunrise Beach og ligger, som navnet antyder, på Sunrise Beach.

I og med at det er de samme ejere, så ligner dette resort meget det føromtalte og vi kan dermed i den grad anbefale det.

Du kan læse mere om & booke overnatningen på Mali Resort Sunrise Beach her.

Castaway Resort Koh Lipe – autentiske bungalower ved god strand

koh lipe hotel strand
Den gode sandstrand lige foran hotellet.

Endnu en af vores favoritter på Koh Lipe. Dette hotel ligger (også) ned til Sunrise Beach og er en lidt anden type hotel end de to førnævnte; her er lidt mere slidt, der er ikke aircondition, men kun fan (ventilator), vandet i bruseren er måske lidt lunkent og man bor så til gengæld i to-etagers bungalower, der kan ligge helt ned til stranden med en fed havudsigt.

Dette er stedet for dig, der søger en lidt mere autentisk overnatningsmulighed på Koh Lipe. Eksempelvis har de i hotellets restaurant sænket alle bordene, så man i stedet for at sidde på stole sidder på hynder i lav højde og spiser mens man sidder og kigger udover havet.

Der er en virkelig god stemning på hele resortet og stranden lige foran er nok en af de bedste på Koh Lipe.

Så det er ikke et luksushotel, men til gengæld et virkelig autentisk hotel på Koh Lipe, hvor man er tæt på vandet og stensikkert får nogen eminente solopgange at se, hvis man står tidligt op.

Prisen for en overnatning på Castaway Resort for 2 personer er ca 733 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Bundhaya Resort – billigt & godt hotel på Koh Lipe

koh lipe resort bungalow
En af bungalowerne på resortet.

Her får man et billigere hotel på Koh Lipe, hvor man igen bor i bungalower og hotellet er beliggende ned til stranden (denne gang Pattaya Beach).

Igen er det et glimrende hotel for både par og familier med børn. Til familierne er der den fordel, at man kan bo en del i bungalowerne og dermed spare penge på overnatningen.

Der er ikke så meget andet at sige end at det er et godt, billigt 3-stjernet hotel, hvor man får en del for pengene.

Prisen for en overnatning på Bundhaya Resort for 2 personer er ca 529 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Bundhaya Villas – høj standard med swimmingpool

villa paa strandenLige ved siden af Bundhaya Resort ligger Bundhaya Villas, der er helt nymoderne og altså igen ligger lige ned til Pattaya Beach.

Bundhaya Villas er dyrere end Resortet, men man får så også en noget mere moderne bungalow for sine penge.

Et glimrende hotel, hvor man bl.a. kan vælge at booke sig ind på i en beachfront bungalow, der ligger lige på stranden. Her er også en god stor swimmingpool, hvilket kan være lidt af en sjældenhed på Koh Lipe.

Hvis du vil have en lidt højere standard på dit hotel på Koh Lipe, så er Bundhaya Villas et rigtig godt bud.

Prisen for en overnatning for 2 personer er ca 995 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Idyllic Resort – 4-stjernet hotel ved stranden inkl. morgenmad

resort koh lipe
Den fine lille pool på hotellet ligger lige ned til stranden.

Ikke så langt væk fra det tidligere nævnte Castaway Resort, altså på Sunrise Beach, ligger Idyllic Resort.

Det er et hotel på Koh Lipe, der scorer topkarakterer fra tidligere gæster, hvilket da også er en god indikator for, at her er tale om et rigtig godt hotel.

Det ligger, som nævnt, lige ned til Sunrise Beach og på hotellet er der også en lille infinity pool, som ligger nærmest på stranden, hvor der også er pool-bar.

Det er et lidt specielt bygget hotel, så det er ikke stedet man bor i en bungalow lige ned til stranden. Værelserne er dog meget pæne og der er plads til både børn og voksne.

Om bliver der sat stole og borde ud på stranden, der så oplyses og man kan så dér sidde og indtage sit aftensmåltid – en rigtig god oplevelse.

Prisen for en overnatning på Idyllic Resort for 2 personer er ca 1.149 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Vi håber, at du kunne bruge vores Koh Lipe rejseguide og nu er klar til din rejse til en af Thailands mest unikke rejsedestinationer. Hvis du har spørgsmål i forbindelse med din tur, så er du mere end velkommen til at skrive en kommentar herunder.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.