I denne rejseguide kigger vi nærmere på nogle af vores favorit-destinationer i Thailand; øerne Koh Ngai, Koh Kradan og Koh Mook i det sydlige Thailand.

Øerne ligger tæt på den noget større Koh Lanta, hvor man nemt kan komme til fra f.eks. Phi Phi øerne og Railay/Ao Nang. Det giver derfor rigtig god mening at kombinere et besøg på de førnævnte destinationer med en rejse forbi Koh Ngai, Koh Kradan eller Koh Mook – måske inden turen går videre sydpå til Koh Lipe.

I denne rejseguide fortæller vi mere om de fantastiske øer og vi kommer også ind på, hvilke hoteller vi anbefaler.Koh Ngai og Koh Mook – det er Koh Kradan, der ligger sydvest for Koh Mook.

Rejser til Koh Ngai, Koh Kradan og Koh Mook – minder for livet

strand drinkI og med at de tre øer ligger tæt på hinanden og minder rigtig meget om hinanden har vi valgt at slå dem sammen i denne rejseguide.

Fælles for disse øer er da også, at de er ekstremt uberørte, når vi sammenligner med andre ferieøer i Thailand. Her kommer man altså ud på nogle øer, hvor der absolut ingenting sker – her er ingen butikker, biler eller noget som helst.

Her får man således det ‘ægte’ uberørte thai ferieparadis med skønne sandstrande og bungalow-hoteller.

Allerede når man ankommer til øerne med longtail boat føler man nærmest, at man ankommer til Maldiverne – det er altså bare helt ufatteligt smukt og, efter vores mening, noget af det tætteste man kommer på Maldiverne i Thailand.

  • Ofte er Koh Lipe blevet kaldt “Thailands Maldiverne”, men måske netop derfor er Koh Lipe nu et meget populært rejsemål for turister – det er de tre øer nævnt i denne guide på ingen måde.
  • Koh Lipe er dog fortsat et besøg værd og det er nemt at komme dertil fra f.eks. Koh Ngai – du kan læse mere om Koh Lipe i denne rejseguide.

Herunder kommer vi lidt nærmere ind på de tre forskellige øer. Vi har også lige indsat en video, der viser Koh Ngai fra luften:

Koh Ngai

Koh Ngai er øen, der ligger tættest på Koh Lanta og øen med den største strand; på Koh Ngai er der én lang strand på ca 4-5 km, hvor der ligger en række gode hoteller.

Det er også på denne strand, at der ligger et par lokale ‘restauranter’, så man kan sidde og nyde sin aftensmad i de smukke omgivelser.

Koh Ngai (og de to andre øer) er ret påvirkede af høj- og lavvande, hvilket bevirker, at man i lavvande kan gå ret langt ud i havet og så snorkle ved koralrevet.

Typisk trækker vandet sig tilbage om eftermiddagen, så man har hele dagen med ‘almindeligt’ havvand inde ved stranden. Om eftermiddagen kan man så spadsere lige ud til en underverden med farvestrålende fisk.

Koh Mook

Koh Mook har fantastiske strande, meget få hoteller og så er der i sær en oplevelse som vi virkelig anbefaler.

På Koh Mook ligger Emerald Cave, som du simpelthen er nødt til at opleve, når du er på Koh Mook. Vi anbefaler at leje en longtail boat for en halv eller en hel dag, hvor du så tager (med familien eller kæresten) ud at snorkler og sejler ud til Emerald Cave.

Dér får du redningsvest på og så svømmer du ca 80 meter ind igennem et hul i klippen, hvor du for enden af ‘tunnellen’ kommer ind i en lille bitte helt isoleret bugt med en lille strand. En helt unik oplevelse, som vi anbefaler alle, der rejser til Koh Mook.

Et godt tip til Emerald Cave på Koh Mook er at sejle derud om formiddagen, da der om eftermiddagen ofte ankommer større både fyldt med turister – lige netop Emerald Cave er nemlig en så speciel oplevelse, at der kommer folk sejlende fra f.eks. Koh Lanta for at svømme ind i grotten.

Koh Kradan

Koh Kradan er den mindste af de tre øer i rejseguiden her, men måske den bedste af de tre, når det kommer til snorkling – uden dog at forklejne de to andre i forhold til snorkling, men Koh Kradan er måske lige en anelse bedre.

Her er hverken veje eller biler, men til gengæld en fænomenal strand med det smukkeste krystalklare havvand man kan forestille sig. Det er vitterligt et ferieparadis og præcis den uberørte ø man drømmer om, når man rejser til Thailand.

Anbefaling af hoteller på øerne i Thailand

I afsnittene herunder vil vi gennemgå en række hoteller på de tre øer som vi selv har besøgt og dermed kan anbefale til dig, der planlægger en rejse til Thailand.

Der er ikke så mange hoteller på de nævnte øer, men vi har besøgt dem alle og har således set, hvilke der er de bedste til prisen – dem anbefaler vi herunder.

De opgivne priser er de priser, som opgives på booking-siden, men de kan være anderledes på dine rejsedatoer pga. udbud og efterspørgsel, som styrer hotel-priser i hele verden.

For at få aktuelle priser kan du klikke dig ind på siden via vores link og indtaste dine rejsedatoer.

Vi lægger ud med anbefalede hoteller på Koh Ngai.

Hoteller på Koh Ngai

Koh Ngai er en lille perle og samtidig den ø, hvor der er flest gode hoteller at vælge i mellem. Vi lægger ud med en af vores favoritter.

Thanya Beach Resort – et rigtig godt hotel på Koh Ngai

koh ngai hotel
Udsigten fra hotellets swimmingpool er fantastisk.

Et rigtig godt hotel på Koh Ngai og samtidig et af de få hoteller, hvor der er swimmingpool. Hotellet ligger ned til stranden og på den ende, der bliver mindst påvirket af høj- og lavvande.

Der er desuden rigtig gode muligheder for snorkling fra kysten lige ude foran hotellet.

På Thanya Resort er værelserne hyggelige og der er mulighed for at booke bl.a. familieværelser (godt for dig, der rejser til Koh Ngai med børn), beach-front værelser osv.

Hotellet har naturligvis en restaurant, aircondition og så scorer det altid meget højt på diverse anmeldelses-sites – det er ganske enkelt et rigtig godt hotel på Koh Ngai.

Prisen for en overnatninge på Thanya Beach Resort for 2 personer er ca 712 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Koh Hai Fantasy Resort – billigt hotel på stranden

koh hai resort
Resortet set fra luften.

Et hotel på samme strand, hvor vi i særlig grad kan anbefale hotellets beach-front bungalower, der (som navnet antyder) er beliggende lige ned til stranden.

Der er 90 værelser på hele resortet, så der er god plads og mange forskellige værelsestyper – bl.a. familieværelser, hvor der udover en dobbeltseng er køjeseng med plads til to børn.

Så et rigtig fint hotel for familier med børn, der gerne vil bo billigt ved stranden på Koh Ngai.

Prisen for en overnatning på Koh Hai Fantasy Resort for 2 personer er ca 481 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Mayalay Beach Resort – bungalower på stranden

bungalow paa strandenVed siden af Koh Hai Fantasy Resort ligger Mayalay Beach Resort, hvor værelserne måske er lige en tand bedre – til gengæld har resortet så ingen swimmingpool.

Vi anbefaler hotellet pga. de fremragende bungalower på stranden. At bo i en bungalow på stranden i Thailand er en helt speciel oplevelse og noget vi anbefaler til alle, der rejser til Thailand.

Hotellet har også en ganske fin restaurant tilknyttet.

Prisen for en overnatning på Mayalay Beach Resort for 2 personer er ca 680 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Thapwarin Resort – hyggelige bungalower på den smukke strand

thapwarin koh ngaiPå samme strand som de tidligere nævnte, men i den anden ende finder vi dette fremragende resort, som faktisk også er en af vores favoritter, når det kommer til hoteller på Koh Ngai.

Igen vil vi anbefale at booke en beach-front bungalow – på Thapwarin er der ca 10 af slagsen og de er altså pengene værd. Hotellet har også familie-bungalower, så igen er det et sted, der er anbefalelsesværdigt for familier med børn.

Om aftenen sidder man på restauranten nede på stranden og nyder sin aftensmad.

Prisen for en overnatning på Thapwarin Resort for 2 personer er ca 661 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Hoteller på Koh Mook

Koh Mook er ganske vist den største af de tre øer, men da det meste af øen er dækket af ufremkommelig jungle, så er her ikke overbygget af hoteller (endnu…). Herunder anbefaler vi en række gode hoteller på Koh Mook.

Vi lægger ud med et vaskeægte paradis-resort.

Sivalai Beach Resort – bungalower lige på den smukkeste strand

koh mook hotel
Dette hotel på Koh Mook har øens (måske) bedste beliggenhed.

På dette fantastiske resort findes der rigtig mange beach-front bungalower og mange af dem er med plads til familien, der rejser med børn. Det er heldigt – for beliggenheden på dette hotel kunne nærmest ikke være bedre.

Som billedet herover viser, så ligger hotellet sådan set stranden. Hvis du drømmer om at bo i en bungalow på stranden i Thailand, så bliver det ikke meget bedre end på Sivalai Beach Resort på Koh Mook.

Hotellet har også bungalower, der ligger i anden række, så altså ikke lige på stranden, men dog altså kun 10 sekunders gang fra stranden – disse (billigere) bungalower ligger nemlig umiddelbart bag dem helt nede på stranden.

Der er en swimmingpool på hotellet, men den er ikke noget specielt. Havvandet er til gengæld meget børnevenligt omkring stranden, da det er relativt lavvandet.

Et rigtig godt hotel på Koh Mook som vi i den grad anbefaler – uanset om I rejser som par eller er en familie med børn.

Prisen for en overnatning på Sivalai Beach Resort for 2 personer er ca 1.179 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Hvis budgettet er til det, så anbefaler vi faktisk at du bor på Sivalai Resort, når rejsen går til Koh Mook. Det er ganske enkelt et fantastisk sted, men derfor kan det også hurtigt blive udsolgt, desværre.

Skulle det ske, så er et andet godt valg af hotel på Koh Mook Pawapi Resort, der ligeledes ligger ned til stranden, men dog ikke giver helt den samme ‘bo på stranden’ følelse.

Det er dog et glimrende resort, der ligger ned til vandet og har gratis morgenmad. Udsigten om aftenen er helt eminent!

Prisen for en overnatning på Pawapi Resort for 2 personer er ca 1000 kr.

Læs mere om Pawapi Resort her.

Hoteller på Koh Kradan

Herunder anbefaler vi to gode hoteller på Koh Kradan.

Sevenseas Resort – glimrende værelser & fantastiske beliggenhed ved stranden

sevenseas koh kradan
Stranden på Koh Kradan lige foran hotellet.

Sevenseas Resort er et rigtig godt hotel, hvilket de 4-stjerner da også vidner om. Værelserne på resortet er i top stand og virkelig pæne efter thai-standard.

Der er swimmingpool på hotellet, der ellers ligger lige ned til en smuk sandstrand med krystalklart havvand.

Hotellets restaurant serverer rigtig god mad, hvilket er rart (og også lidt nødvendigt), da Sevenseas Resort ligger en anelse isoleret på Koh Kradan. Således er det et hotel, hvor man kan slappe helt af og koble fra.

Prisen for en overnatning på Sevenseas Resort for 2 personer er ca 1.318 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

The Reef Resort – godt & lidt billigere hotel på Koh Kradan

koh kradan hotel
Fint hotel med swimmingpool lige ved stranden.

Hvis du gerne vil spare lidt penge på overnatningen, men dog ikke vil gå på kompromis med komforten, så er The Reef Resort, der ligger ved siden af det førnævnte hotel, et rigtig godt bud på et hotel på Koh Kradan.

Det er et 3-stjernet hotel, hvor der også er swimmingpool med værelserne liggende der omkring.

På The Reef Resort får du, hvad du skal bruge – her er f.eks. også restaurant og bar nede på stranden, der ligger umiddelbart foran hotellet.

Så i den grad et hotel på Koh Kradan vi kan anbefale, hvis du gerne vil spare lidt penge på overnatningen.

Prisen for en overnatning på The Reef Resort for 2 personer er ca 873 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Hvis du har nogen spørgsmål om Koh Ngai, Koh Mook eller Koh Kradan, så er du naturligvis velkommen til at skrive en kommentar herunder.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.