Koh Phangan er meget mere end bare full-moon party! Festen varer da også kun et par dage og foregår kun på en enkelt strand på den relativt store ferieø, så lad dig ikke afskrække af festlighederne – Koh Phangan er et glimrende rejsemål i den thailandske golf og bestemt et besøg værd, når turen går til Thailand.

Koh Phangan ligger mellem Koh Tao og Koh Samui, hvorfor det giver rigtig god mening at kombinere de tre øer – det er nemlig ganske nemt at komme fra ø til ø med båd.


Rejser til Koh Phangan – introduktion

Koh Phangan har udviklet sig utrolig meget de senere år og er gået væk fra at være en party-ø. Som tidligere nævnt er her også tale om en ganske stor ø, så selvom du ankommer lige midt i full moon festlighederne kan du blot vælge at bo i et andet område på Koh Phangan og så slipper du for de festende backpackere.

I afsnittet med anbefalede hoteller på Koh Phangan kommer vi nærmere ind på, hvilke områder på øen, hvor du med fordel kan bo.

Man får nemlig ret meget for pengene, når det kommer til hoteller – i særdeleshed hvis man sammenligner med den nærliggende Koh Samui.

Kør øen rundt på scooter

phangan
Udsigten fra et viewpoint ved vandfaldet midt på Koh Phangan.

Koh Phangan er kendt for at være et fremragende sted at leje en scooter og køre øen rundt. Du kan eksempelvis køre ind til Phaeng Waterfall på midten af øen, hvor der (efter en kort og lidt hård) opstigning er et viewpoint med en fantastisk udsigt over hele Koh Phangan.

Vejene på Koh Phangan er i rigtig god stand og der er ikke særlig meget trafik, så det er en god oplevelse at køre øen rundt på scooter.

Generelt er de lokale rigtig gode til at tage hensyn til ‘bløde’ trafikanter på vejene i turistområderne i Thailand – de ved godt, at vi ‘faranger‘ ikke er vant til forholdende, så de passer pænt på os i trafikken.

Områder og byer på Koh Phangan

phangan strandKoh Phangan er en relativt stor ø, så der er mange forskellige byer og områder, hvor man som turist kan slå sig ned.

Den første by man kommer til vil typisk være Thong Sala; det er nemlig her færgerne fra Surat Thani, Koh Samui og Koh Tao ligger til. Den andenmest kendte by på Koh Phangan er Haad Rin, så lad os gennemgå de to områder herunder – det er dog ikke umiddelbart her vi anbefaler at man bor på Koh Phangan.

Thong Sala

I Thong Sala finder man alt fra natmarkeder, et madmarked der åbner om aftenen (Phantip night market) og en masse gode thai- og vestlige restauranter.

Således kan man i Thong Sala både få fantastisk kaffe og endda besøge en autentisk engelsk pub – en meget mærkværdig oplevelse at komme kørende på scooteren og pludselig se et velbygget hus i europæisk stil.

Haad Rin

På øens sydlige kyst finder vi den notoriske Haad Rin; byen hvor full moon festerne findes. Det er en relativt lille by med et lille udvalg af restauranter og barer samt en masse billige hoteller til de unge. Stranden er faktisk meget fin og fungerer som almindelig strand det meste af måneden.

I denne Koh Phangan rejseguide vil vi om lidt fortælle om et par andre områder, hvor der også ligger nogen gode hoteller som vi anbefaler.

Hoteller på Koh Phangan – hvor skal man bo?

Som tidligere nævnt er Koh Phangan en stor ø, så der er mange forskellige områder at vælge imellem, når man skal booke sit hotel.

Vi har besøgt Koh Phangan flere gange og har herunder udvalgt en række hoteller, der ligger på øens bedste strande.

Priserne på disse hoteller på Koh Phangan er dynamiske, så vi anbefaler at du klikker dig ind på booking-siden og indtaster dine rejsedatoer, da du dermed får en aktuel pris på dine rejsedatoer.

Buri Rasa Village – bedste hotel på Phangan

buri rasa hotel koh phangan
Hotel på Koh Phangan lige ned til stranden.

Buri Rasa Village er i vores øjne det bedste hotel på Koh Phangan, når man samtidig tager beliggenheden i betragtning.

Hotellet ligger på den nordøstlige del af Koh Phangan lige ned til øens absolut bedste strand, så her er altså tale om et klassisk hotel i Thailand, der vitterligt ligger “på stranden”.

Det er et meget moderne hotel med lækre værelser og et højt serviceniveau. Maden i hotellets restaurant (hvor morgenmad er inkluderet i prisen) er noget af det bedste vi har smagt i hele Thailand.

Derfor; leder du efter et super godt hotel på Koh Phangan lige ned til stranden, hvor maden samtidig er sublim, så kan du med fordel booke overnatningen på Buri Rasa Village Koh Phangan.

Prisen for en overnatning for 2 personer på Buri Rasa ligger på ca 687 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Thongtapan Resort – ekstremt billigt på den bedste strand

thongtapan resort phangan billigt
Billigt hotel på Koh Phangan med god beliggenhed.

Hvis du gerne vil spare penge på overnatningen, men til gengæld stadig gerne vil bo på den bedste strand på Koh Phangan, så er dette hotel det rette valg.

Det er ikke et hotel med den helt store komfort, men til gengæld ligger det ned til samme strand som det førnævnte hotel – altså den, i vores øjne, bedste strand på Koh Phangan.

Hytterne ligger lidt tilbagetrukket, men stedets restaurant ligger nede på stranden, hvor der bl.a. også tilbydes massage.

Du skal vælge dette hotel, hvis du gerne vil bo en anelse spartansk, men til gengæld spare penge og stadig bo lige ned til øens bedste strand.

Prisen for en overnatning for 2 personer på Thongtapan Resort starter fra 91 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Havana Beach Resort – godt hotel med børnevenlig strand

havana beach koh phangan hotel
Et godt hotel på Koh Phangan for familier, der rejser med børn.

Også et ganske glimrende hotel på Koh Phangan, der ligger lige ned til en kridhvid sandstrand, hvor vandet er ganske lavt og dermed er det en meget børnevenlig strand.

Værelserne på Havana Beach Resort har alle egen balkon og er generelt ganske nydelige. Der hersker en afslappet stemning på hotellet, hvor der også er swimmingpool.

Hotellet ligger i en flot bugt, der tit får stor ros af hotellets gæster – beliggenheden er nemlig helt i top her på den nordøstlige del af Koh Phangan.

Prisen for en overnatning for 2 personer på Havana Beach Resort er ca 433 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Salad Beach Resort – billigt hotel ved stranden med pool & restaurant

koh phangan billigt hotel
Glimrende og billigt hotel på Koh Phangan.

Endnu et ganske billigt hotel på Koh Phangan. Salad Beach Resort ligger, som navnet måske antyder, ved Salad Beach. Det er en glimrende strand, der er beliggende på øens nordvestlige side – så ikke i samme område som de tidligere nævne hoteller, men stadig i lang afstand fra party-området Haad Rin.

Det er et rigtig fint resort til prisen; det ligger lige ned til en god strand, der er swimmingpool og værelserne på resortet er i god stand.

Så du kan sagtens vælge at booke dig ind på Salad Beach Resort, hvis du gerne vil bo billigt på Koh Phangan.

Prisen for en overnatning for 2 personer på Salad Beach Resort er ca 175 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Hvis du har nogen spørgsmål om din rejse til Koh Phangan eller Thailand generelt, så skriv endelig en kommentar herunder og vi skal gøre vores bedste for at hjælpe.

Se også vores anbefaling til en rundrejse på Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.