Koh Samui er en utroligt flot ø med fantastisk mange palmer og nogen eminente strande. Koh Samui er samtidig en af de thailandske øer, der i højest grad bliver besøgt af turister.

Der er nemlig en lufthavn på øen, hvilket gør den noget lettere tilgængelig i forhold til f.eks. nærliggende Koh Phangan og Koh Tao.

I denne rejseguide til Koh Samui kommer vi nærmere ind på øens forskellige områder og vi anbefaler en række gode hoteller på den populære ø.

Rejser til Koh Samui – introduktion

De tre største ferieområder på Koh Samui er Chaweng, Lamai (der begge ligger på øens østlige side) og Bo Phut (på nordsiden). Koh Samui er generelt en ø, der er meget nem at komme til, også hvis du ikke flyver direkte til øens lufthavn, da der er mange daglige færgeovergange fra fastlandet – eller fra både Koh Tao og Koh Phangan.

Vær dog opmærksom på, at regnsæsonen på både Samui, Tao og Phangan ligger anderledes end på andre populære feriedestinationer i Thailand; nemlig i oktober, november, december og til dels januar.

Områder på Koh Samui – hvor skal man bo på?

Lad os se nærmere på de mest populære områder på Koh Samui.

Chaweng

Chaweng på Koh Samui er uden tvivl det største turist-område og der hvor du finder flest restauranter, butikker og endda et moderne shopping-center som du kender fra Bangkok, hvis du startede din rundrejse i Thailand i hovedstaden.

For mange rejsende kan mødet med Chaweng være lidt overraskende, i særlig grad hvis man tidligere på rejsen har været steder som f.eks. Koh Kood hvor tempoet er et lidt andet, da der i Chaweng virkelig er tale om en stor turist-by.

Chaweng Beach er dog uden tvivl den bedste strand på Koh Samui, hvilket naturligvis også er grunden til, at det er her turisterne flokkes (og der dermed bygges flere tilbud til dem). Så hvis du leder efter den bedste strand på Koh Samui og er klar over, at du altså kommer til at bo i et ganske turistet område, så er Chaweng det bedste valg.

Det er selvsagt ikke udelukkende negativt at området er turistet, det giver f.eks. en masse tilbud i form af natmarked, mange restauranter at vælge imellem og også muligheden for at spise europæisk mad, hvis man er gået træt i det thailandske køkken.

I forbindelse med Chaweng Beach skal stranden Chaweng Noi, der ligger mellem Chaweng og Lamai, nævnes – det er nemlig en rigtig god strand, hvor der også er nogen runde, bløde sten ude i vandet, der skaber et lidt andet landskab end blot den her helt hvide sandstrand som Chaweng Beach er.

Chaweng Noi ligger lige syd for selve Chaweng Beach, så man er stadig meget tæt på byens mange tilbud.

Lamai

Lamai er på en måde Chaweng i mini-udgave; langs hovedgaden er der masser af restauranter, butikker og barer, men der er lige skruet en tand ned for ræset og alt er lidt mindre.

Ligesom i Chaweng ligger der hoteller og bungalower i første række på hele Lamai Beach, mens der også kan findes masser af overnatningsmuligheder i ‘anden’ række bag vejen.

Bo Phut (Fishermans Village)

Bo Phut er også kendt som Fishermans Village og er et meget charmerende område. Ulempen ved Bo Phut er så til gengæld, at stranden ikke er så god. Sandet er ikke ligeså hvidt som f.eks. på Chaweng og samtidig bliver det meget hurtigt dybt.

Noget af det hyggeligste ved ‘Fishermans Village’ på Koh Samui er den charmerende og relativt tilbagelænede atmosfære der findes i byen.

Om aftenen rykker restauranterne deres borde ned på stranden og man kan så sidde dér med sin grillede haj og nyde udsigten over vandet til Koh Phangan. Der er desuden også mange strandbare, hvor man kan nyde en iskold Singha og se solen gå ned.

Generelt er det et meget behageligt område, der i allerhøjeste grad er meget familievenligt. Bo Phut er således et rigtig godt valg af område på Koh Samui, men dog lige med den note, at stranden ikke er den bedste.

Det kan man naturligvis komme udenom ved at bo på et godt hotel med en stor pool, leje scooter og køre de ca 15 minutter det tager at komme til Chaweng eller, hvis man f.eks. er en større familie, tage taxa til Chaweng eller Lamai, hvor strandene er lidt bedre og måske mere familievenlige.

Hoteller på Koh Samui – anbefaling af gode steder at overnatte

I sektionen herunder anbefaler vi en række gode hoteller, resorts og bungalower på Koh Samui. I og med at øen er stor og velbesøgt er der utroligt mange valgmuligheder i alle prisklasser. Så uanset om du leder efter en billig bungalow eller et luksushotel, så er det muligt på Koh Samui.

Alle anbefalede hoteller der bliver nævnt herunder er besøgt af holdet bag Traveleast, så vi kan altså stå inde for de steder vi nævner og anbefaler.

Priserne skrevet herunder er udelukkende vejledende, da priser på hoteller generelt (i hele verden) er dynamiske og reguleres af udbud/efterspørgsel.

For at få en nøjagtig pris for et givent hotel kan du klikke dig ind på booking-siden via vores link og dér indtaste dine rejsedatoer, så får du en nøjagtig pris for det givne hotel på dine rejsedatoer.

Anbefalede hoteller i Chaweng på Koh Samui

Og lad os så komme til det – de anbefalede hoteller på Koh Samui. Vi starter med hoteller i Chaweng og Chaweng Noi.

Baan Chaweng Beach Resort – fremragende 3-stjernet hotel på Chaweng stranden

chaweng hotel samui
Udsigten fra hotellets restaurant ud over Chaweng stranden, en af de bedste strande på Koh Samui.

Nok et af vores favorit-hoteller på Koh Samui, når vi snakker beliggenhed og valuta for pengene.

Baan Chaweng Beach Resort ligger nemlig lige midt på Chaweng-stranden, der altså bare er en af de bedste strande på Koh Samui – og derfor også den mest besøgte på øen.

Fordelen ved netop Baan Chaweng Beach Resort er dog, at det ligger ned ad en lille sidegade fra byens hovedgade, hvilket altså gør, at der er en smule mere roligt på dette hotel i forhold til andre hoteller i Chaweng.

Hvis du leder efter et hotel i Chaweng, der ligger lige ned til den gode sandstrand, ekstremt tæt på byens mange muligheder, butikker, restauranter og som er nemt at komme til enten fra Koh Samui lufthavn eller færgelejet, så er Baan Chaweng Beach Resort et rigtig godt bud.

Der er forskellige værelsestyper, hvoraf de billigste ofte kan bookes til ganske fine priser og så har man ellers muligheden for at opgradere til større og mere luksuriøse værelser, hvis man vil det.

Der er også mulighed for ekstra-opredninger på værelserne, så dette hotel i Chaweng er altså også en mulighed for familier, der rejser til Koh Samui med børn. Der er naturligvis også swimmingpool på hotellet selvom det ligger lige ned til stranden.

Prisen for en overnatning på Baan Chaweng Beach Resort for 2 personer er ca 636 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Coral Bay Resort – godt hotel for familier med børn

koh samui bungalow hotelEt traditionelt thai-hotel, hvor man bor i bungalower, men dog bungalower af en lidt højere standard end man af og til bliver præsenteret for på sin rejse til Thailand. Her er nemlig tale om rigtig pæne værelser med en fed stil og indretning.

Det er et hotel på Koh Samui, der får rigtig gode anmeldelser af i sær familier, da der er mulighed for at booke familie-bungalower med plads til både far, mor og børnene.

Det kan nemlig være lidt svært at finde de her specielle familieværelser med mange sovepladser på Koh Samui, så hvis I rejser til Thailand med børn, så kan I med fordel kigge lidt nærmere på Coral Bay Resort på Koh Samui.

Hotellet ligger umiddelbart nord for selve Chaweng by og strand, hvor man kan gå ind på ca 15 minutter eller tage en taxa og være der på 5 minutter. Der er dog også swimmingpool med havudsigt på Coral Bay Resort, men den strand der ligger foran hotellet er ikke lige den bedste badestrand.

Prisen for en overnatning på Coral Bay Resort for 2 personer ligger på ca 469 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Fair House Beach Resort – billigt & godt hotel til familier

koh samui hotel fair house
Stranden foran hotellet på Chaweng Noi.

Et godt hotel på Koh Samui, der ligger på Chaweng Noi – stranden umiddelbart syd for selve Chaweng, hvilket betyder at man her er meget tæt på ‘der hvor det hele sker’, men dog bor på en meget rolig og ekstremt smuk strand, Chaweng Noi.

Fair House Beach Resort er et 3-stjernet hotel, hvor der er en del forskellige værelsestyper at vælge imellem. Der er ganske mange familieværelser, hvor der er plads til 4 personer til en særdeles billig pris.

Den billige pris, den gode plads og det at hotellet ligger i et meget roligt område gør at det er et virkelig godt hotel for familier, der rejser til Koh Samui med børn.

Så alt i alt; et godt 3-stjernet hotel til en billig pris, der ligger lige ned til en ekstremt god strand og i et roligt område væk fra ‘larmen’ fra turist-området Chaweng, men dog tæt nok på Chaweng til at man blot kan vandre via stranden op til ‘byen’ med de mange restauranter, butikker og endda moderne shoppingcenter.

Prisen for en overnatning på Fair House Beach Resort for 2 personer er ca 511 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Impiana Resort Chaweng Noi – valuta for pengene på Chaweng Noi

chaweng noi hotel
Hotellet på Chaweng Noi set fra oven.

Impiana Resort er et virkelig godt 4-stjernet hotel, der scorer højt på de fleste parametre.

Det er et hotel, der altid får rigtig gode anmeldelser af tidligere gæster og med den fantastiske beliggenhed lige ned til Chaweng Noi, så er her endnu et rigtig fint hotel, hvor man får meget for pengene.

Pool-området på hotellet er måske ikke det mest spændende (du kan se billeder på linket herunder), men det opvejes til fulde af at hotellet ligger lige ned til Chaweng Noi – poolen ligger dog med udsigt over havet, så det er ikke helt skidt trods alt.

Der er et stort udvalg af forskellige værelsestyper, hvorfor man også snildt kan booke sig ind på Impiana Resort som familie med børn.

Prisen for en overnatning på Impiana Resort for 2 personer er ca 626 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Hoteller ved Bo Phut (Fishermans Village) på Koh Samui

Herunder kigger vi nærmere på hoteller på Koh Samui, der er beliggende på øens nordlige del – dér hvor den største by er Bo Phut eller Fishermans Village, som den også kaldes. Endnu et meget familievenligt område med mange gode hoteller.

Smile House – godt hotel for familier i Fishermans Village

smile house fishermans village
Rigtig godt hotel for familier med børn, der gerne vil bo i den hyggelige Fishermans Village på Koh Samui.

Hvis du er på udkig efter et godt hotel midt Fishermans Village, hvor du vitterligt kommer til at bo tæt på byens mange gode restauranter, barer og butikker, så er Smile House hotellet for dig.

Hotellet har et rigtig lækkert pool-område og det eneste, der skiller hotellet fra stranden er en lille vej – så hotellet er mindre en 1 minuts gang fra stranden, men er derfor billigere end de hoteller, der ligger umiddelbart stranden i Fishermans Village.

Det er et perfekt hotel for børnefamilier, da man bl.a. har mulighed for at booke værelser med plads til op til 6 personer. Læg dertil, at Fishermans Village måske er et af de bedste områder for familier på Koh Samui og så har vi opskriften på en god rejse til Koh Samui.

Prisen for en overnatning på Smile House for 2 personer er ca 347 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Coco Palm Beach Resort – ekstremt billigt & familievenligt væk fra større byer

Coco palm hotel samui
Hotellets pool-område er super flot.

Coco Palm Beach Resort er beliggende på den strand, der hedder Maenam Beach. Det er ca 7 km fra selve Fishermans Village, hvor der bl.a. er natmarked og rigtig mange restauranter – man kan sige, at Fishermans Village er den nordlige del af Koh Samuis centrum.

Maenam Beach er dog også et glimrende område; her er noget roligere end de tidligere nævnte områder og stranden er god, men dog ikke ligeså god som Chaweng f.eks.

Coco Palm Beach Resort er et familieejet hotel, der ligger lige ned til stranden. Det er et meget behageligt sted at være og der er store familievenlige bungalower som man endda kan opgradere, så man bor i en bungalow med egen private pool.

Hotellet ligger meget tæt på Lomprayah-færgen, der sejler over til Koh Tao og Koh Phangan, så det kan også overvejes, hvis I er på rundrejse i Thailand og gerne vil bo tæt på transport videre fra Koh Samui.

Prisen for en overnatning på Coco Palm Beach Resort for 2 personer er ca 172 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Silavadee – romantisk luksushotel ved Lamai Beach

koh samui luksushotel
Dette er ikke hele hotellets fælles pool (som der er 2 af) – det er en privat pool, der hører til et af hotellets værelser… Luksus!

Og så til et vaskeægte luksushotel på Koh Samui. Dette er ikke stedet at booke sig ind, når man rejser med børn, men til gengæld måske det perfekte sted at holde bryllupsrejse på Koh Samui.

Silavadee Pool Spa Resort er beliggende lige nord for den populære Lamai Beach, men dog med sin egen private sandstrand nede foran hotellet, som eller ligger højt oppe på en klippebakke.

Det betyder, at man kan booke sig ind i villaer med private pools, hvor man får en helt fantastisk udsigt over Lamai. Der findes mange forskellige typer af værelser, hvor kun pengepungen sætter grænserne for, hvor luksuriøst man vil overnatte på dette luksushotel.

I sandhed et godt valg af hotel, hvis du rejser til Koh Samui på bryllupsrejse eller bare gerne vil bo på et meget romantisk 5-stjernet luksushotel på din rejse til Thailand.

Den billigste pris for en overnatning på Silavadee for 2 personer er ca 1.685 kr. Men husk at priserne er dynamiske, så hvis du rejser til Koh Samui udenfor højsæsonen kan du måske være heldig og finde billigere priser på hotellet.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Hvis du har nogen spørgsmål om Koh Samui, hoteller eller din rejse til Thailand generelt, så er du velkommen til at skrive en kommentar herunder – så skal vi gøre vores bedste for at hjælpe dig med din rejse.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here