Koh Tao er en relativt lille ø, der typisk kombineres med et besøg på de større, nærliggende Koh Phangan og Koh Samui. På Koh Tao kan du bl.a. udforske øens terræn på scooter, tage på snorkeltur og se den nærliggende Koh Nang Yuang.

I denne rejseguide til Koh Tao kigger vi nærmere på, hvorfor du bør rejse til Koh Tao og vi beskriver også en række anbefalede hoteller på Koh Tao.

Rejse til Koh Tao – badeferie og dykning

Koh Tao har ikke så mange umiddelbare seværdigheder eller ‘must sees’. Noget af det bedste ved øen er ganske enkelt at leje en scooter og trille rundt på den lille skildpadde-formede ø.

Terrænet går op og ned, så når man pludselig drejer om hjørnet på toppen af et bjerg bliver man ofte belønnet med en fantastisk udsigt over palmer, strande og havet.

Klientellet på Koh Tao svinger lidt fra backpackere, “flashpackere” og familier har i de senere år i stort grad rejst til Koh Tao, da der er blevet bygget en del gode resorts, som er meget børnevenlige.

Førhen var Koh Tao i højere grad kendt for at være en ø, der pga sine gode muligheder for at tage et billigt dykkercertifikat, var kendt for at være et sted, hvor unge backpackere kom, tog dykkercertifikat om dagen og festede igennem om natten.

De unge er der stadigvæk, men der er sket et ryk fra de billige hostels (der er dog stadig mange) til mere luksuriøse hoteller og bungalow hoteller på strandene.

På Koh Tao kan du snorkle fra stranden

Dykning eller snorkling og Koh Tao går hånd i hånd. Havet er måske i virkeligheden en af de største seværdigheder på Koh Tao og faktisk er der god mulighed for at snorkle direkte fra stranden flere steder på øen, hvilket ellers er en sjældenhed i Thailand.

Man kan selvfølgelig altid snorkle, hvor man vil, men fra disse strande på Koh Tao er der rent faktisk noget at se…

På flere af de hoteller på Koh Tao som vi anbefaler herunder er det f.eks. muligt at snorkle direkte fra stranden.

Så Koh Tao er destinationen for dig, der gerne vil opleve noget af det flotteste Thailand har at byde på under havets overflade. Det er dog også en god destination for dig, der gerne vil slappe af på det et godt hotel.

Koh Tao er ikke en ø, hvor masseturismen med de rige russere i spidsen har fundet hen – de holder sig mere til f.eks. Koh Samui, hvor der er en lufthavn.

Koh Tao (og Koh Phangan) er lidt sværere at komme til, så der er en særlig stemning på disse øer, hvor de lokale også gerne går den ekstra mil fordi de håber at man kommer dertil igen.

Hotel på Koh Tao – vi anbefaler

Herunder gennemgår vi en række hoteller på Koh Tao som vi selv har testet og derfor kan anbefale.

Priserne er fundet via Hotels.com og er således blot den standard-pris, der bliver oplyst dér. Priser på hoteller er dog dynamisk, hvorfor det både kan være billigere og dyrere at bo på disse hoteller – det kommer helt an på dine rejsedatoer og udbud/efterspørgsel på disse datoer.

For at få en specifik pris på hotellerne kan du derfor klikke dig ind på linket til hotellet og dér indtaste dine rejsedatoer, så får du en aktuel pris.

Sensi Paradise Beach Resort – anbefalet billigt familiehotel

koh tao hotel
Restauranten på Sensi er helt fantastisk og meget charmerende om aftenen.

Uden tvivl vores favorit hotel på Koh Tao. Der er flere forskellige typer af bungalower på dette hotel-resort, der ligger lige ned til stranden i et område med masser af træer. Man kan f.eks. vælge en beach bungalow eller en sea view bungalow.

Der er to kæmpe swimmingpools og en virkelig charmerende restaurant bygget lidt ud over vandet.

Generelt et virkelig hyggeligt hotel, der ligger i gå-afstand fra Koh Taos havneby, hvor der er masser af butikker og restauranter. Dér kan man bare gå ind via stranden og kommer så lige ind til dér, hvor det hele sker.

Hvis du rejser med børn til Koh Tao, så vil vi virkelig anbefale at booke dette hotel, der er helt perfekt for familien. De har bl.a. specielle familie-bungalower med separate soveværelser, således at man kan bo 5-6 mennesker i en bungalow til en billig pris.

Man kan snorkle fra stranden på dette hotel som vi virkelig anbefaler, når turen går til Koh Tao. Det er ganske enkelt et rigtig godt valg til en billig pris.

Prisen for en overnatning på Sensi Paradise Beach Resort for 2 personer er ca 401 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Haad Tien Beach Resort – Thailands bedste hotel?

koh tao hotel ved strandenI vores øjne et af de hyggeligste og bedste hoteller i hele Thailand. Måske ikke målt på luksus, men fordi hotellet her ligger på en ekstremt lækker grund med palmer over det hele og med mulighed for beach front bungalower på stranden.

Hotellet her er således uden tvivl et af de bedste hoteller på Koh Tao. Hotellet ligger i Shark Bay med en lækker sandstrand lige nede foran. Her er hyggelig feriestemning med hængekøje på stranden, strandbar og naturligvis swimmingpool på selve hotellet.

Helt klart et godt valg af hotel på Koh Tao for dig, der har luft i budgettet og gerne vil bo på et fremragende resort. Stedet ligger lidt afsides, men der er shuttle ind til byen (og retur) flere gange dagligt.

Prisen for en overnatning på Haad Tien Beach Resort for 2 personer er ca 802 kr, hvilket er inklusiv morgenmadsbuffet.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Vær opmærksom på, at der lige ved siden af Haad Tien Beah Resort ligger et hotel ved navn Haad Tien Beach Club – der er forskel på de to på trods af at ejeren er den samme, men prisen for en overnatning på Beach Club er så også lavere.

Haad Tien Beach Club er også et fint hotel med god strand og er så en billigere løsning i forhold til Beach Resortet som vi som udgangspunkt anbefaler.

Læs mere om Haad Tien Beach Club her.

Koh Tao Cabana – bryllupsrejse på Koh Tao?

privat pool koh tao
Den perfekte suite til bryllupsrejsen i Thailand.

Hvis I er på rundrejse i Thailand som bryllupsrejse og gerne vil prøve at bo på et helt specielt værelse, så kan I med fordel overveje at booke den specielle honeymoon suite på Koh Tao Cabana.

Hotellet ligger på en af de bedste dele af Sairee Beach og honeymoon suiten ligger øverst oppe på resortet, hvor man er helt uforstyrret. Læg dertil, at suiten er super luksuriøs og endda har egen swimmingpool med en episk udsigt ud over stranden.

Den specielle honeymoon suite skal bookes direkte hos resortet her. Den koster fra ca 1400 kr i lavsæsonen til ca 1700 kr i højsæsonen.

Det er generelt et glimrende hotel, der ligger 10-15 minutters gang fra Sairee by, hvor der er mange restauranter og barer. Der er mange forskellige værelsestyper på hotellet, der kan bookes for ned til ca 721 kr pr nat for 2 personer.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Beach Club – billigt & tæt på havnen

beach club koh tao
Endnu et hotel på Koh Tao, der ligger lige ned til stranden.

Et godt hotel på en god strand, hvor poolområdet er glimrende. Hotellet ligger som det sidste på stranden og er således lidt isoleret fra andre hoteller, men stadig beliggende meget tæt på havnebyen på Koh Tao.

Det er et fint hotel for familier, da der også her er mulighed for store værelser med plads til hele familien.

Så alt i alt et hyggeligt hotel lige ned til stranden i gå-afstand til restauranter og barer inde i havnebyen. Når du ankommer med færgen til Koh Tao kan du sagtens bare gå hen til dette hotel.

Prisen for en overnatning på Beach Club for 2 personer ligger på ca 387 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Montalay Beach Resort – for dig der vil snorkle

montalay koh taoEt hotel, der ligger ovre på den østlige del af øen og således et stykke væk fra havnebyen og Sairee. Til gengæld ligger hotellet lige dér, hvor mange af øens bådture sejler til. Det er således et udmærket lille hotel, der ligger ret isoleret på Koh Tao for enden af en grusvej.

For dig, der rejser til Koh Tao udelukkende for at enten tage dykkercertifikat eller for at snorkle og ikke har det store behov for at skulle i byen hver aften, så er Montalay Beach Resort et godt bud.

Selve stranden foran hotellet er ikke verdensklasse – sandet er f.eks. lidt grovere end det er på de fleste andre strande på Koh Tao.

Et fint og relativt billigt hotel på Koh Tao, hvor man kommer væk fra de populære turistområder på øen og til gengæld har gode muligheder for dykning lige ved sit hotel.

Prisen for en overnatning på Montalay Beach Resort for 2 personer er ca 228 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Hvis du har nogen spørgsmål om Koh Tao, så skriv endelig en kommentar herunder og vi skal gøre vores bedste for at hjælpe dig med planlægningen af din rejse.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.