Kuta er det ældste turistområde på Bali. Det er ikke her, du møder de lokale, men til gengæld har du alle faciliteter inden for rækkevidde. F.eks. caféer, store shoppingcentre og fancy restauranter.

Kuta er også ungdommens foretrukne sted på øen, der her kan feste igennem på de store klubber og diskoteker. Som du måske kan fornemme, så er der liv og glade dage i Kuta, der er en by, som turisterne enten elsker eller rejser hurtigt fra igen.

Kuta – en introduktion

Selvom Kuta er Balis ældste ferieområde, så er byen på ingen måde definerende for, hvad øen har at byde på. Tværtimod – naturoplevelserne og den unikke kultur med smukke templer og farverige ceremonier er nærmest ikkeeksisterende.

Stranden er byens livsnerve. Den er lang og bred og et paradis for surfere, der kommer fra nær og fjern for at prøve kræfter med bølgerne. Når surfbumser og solbadere har forladt stranden, er det tid til at nyde den fantastiske solnedgang. Det er et skønt sted at snuppe en øl, mens den ildrøde kugle forsvinder i horisonten.

Kuta vågner for alvor om aftenen, hvor der gøres klar til nattens udskejelser. Byen har rigtig mange barer og diskoteker, der sørger for fest til den lyse morgen. Du finder selvfølgelig også en lang række cafeer og fastfoodjoints, som kan reparere tømmermændene, inden dagen starter forfra.

Kuta er især et godt område for unge, der ønsker masser af shoppingmuligheder og at bo ‘hvor det hele sker’.

Det sagt, så er der trods alt mere at komme efter. Byen har en del store familievenlige resorts såvel som et hav af aktiviteter for alle aldre. Desuden ligger Kuta meget tæt på lufthavnen, så det giver god mening enten at starte eller slutte sin rundrejse på Bali i Kuta, hvis I er til masser af liv.

Aktiviteter i Kuta

Kuta er et fuldt udviklet turistområde med aktiviteter for alle uanset alder. Læs med her, hvor vi præsenterer et lille udpluk af, hvad der er muligt:

Upside Down World

Børn og barnlige sjæle vil elske Upside Down World, der har syv rum, hvor tyngdekraften synes at være ophævet.

Waterbom

Balis ældste vandpark ligger i Kuta. Her kan I fornøje jer med flere forskellige rutsjebaner og forlystelser med navne som Climax, Boomerang og Superbowl. Tør du?

Surfing

I Kuta har du alle muligheder for at surfe. Du kan mange steder leje et surfboard, men er du nybegynder, så tilmeld dig et surfkursus.

Bali Sea Turtle Society

Her kan I lære mere om havskildpadderne og være med til at beskytte dem. Fra april til oktober kan I hos Bali Sea Turtle Society se de små skildpadder tage deres første skridt ud i det store hav.

Besøg Mads Langes grav

Danskeren Mads Lange nød stor respekt hos balineserne. Han bosatte sig på Bali, hvor han i 1840’erne med succes mæglede mellem de lokale rajaher og hollænderne. En spændende historie som du med fordel kan læse mere om inden din rejse til Bali. Mads Langes grav ligger i udkanten af Kuta.

Pura Kalangan Majelangu

Også Kuta har sine templer – især langs hovedgaden. Ingen af dem hører til Balis vigtigste, men du kan alligevel opleve de lokale på slap line, når de ofrer og afholder ceremonier. Besøg f.eks. Pura Kalangan Majelangu ved stranden.

Hoteller i Kuta vi anbefaler

Kuta er ikke vores yndlingsområde på Bali, så her kan vi kun anbefale to hoteller. De er til gengæld rigtig skønne og giver virkelig value for money.

Har du brug for f.eks. lufthavnstransfer på rejsen til Bali, så kan vi hjælpe – læs mere her.

Kuta Puri Bungalows – godt og billigt hotel i Kuta

Et hotel, der ligger ‘lige der hvor det sker’ på stranden i Kuta. Alligevel er hotellet lidt af en oase i byen, da det ligger ned ad en sidegade.

Her er en dejlig swimmingpool og fine værelser i bungalowerne, der ligger spredt rundt på hotelområdet.

Du kan vælge mellem syv værelsestyper – fra standardværelse til deluxe bungalow med privat pool. Alle værelser har bl.a. tv, minibar, elkedel, safetybox og gratis wifi.

Kuta Puri ligger to minutters gang fra stranden, men til gengæld er det en del billigere end de fleste hoteller i Kuta, der ligger beach front.

Alt i alt er det et glimrende valg af hotel i Kuta – det er billigt og et sted, du får rigtig meget for pengene.

Se flere billeder og aktuelle priser på Kuta Puri Bungalows


Bali Garden Beach Resort – infinity pool ved stranden

Et mere luksuriøst hotel i Kuta, der ligger lige ned til stranden og har en lækker swimmingpool med havudsigt.

Her er tale om et 4-stjernet hotel, der er relativt stort, hvilket generelt er kendetegnende for hotellerne i Kuta. Bali Garden Beach Resort er dog et rigtig hyggeligt hotel, hvor der er fine værelser.

Leder du efter et hotel ‘på stranden’ på Bali med alle faciliteter inden for rækkevidde, så er dette hotel et rigtig godt valg.

Der er tre swimmingpools, fitnesscenter, flere restauranter og så har hotellet gratis morgenmadsbuffet, der er aldeles glimrende.

Hotellet har gode familieværelser og ligger ikke lige i ‘orkanens øje’ i Kuta, så det kunne være et fint valg for jer, der rejser til Bali med børn og gerne vil opleve Kuta.

Se flere billeder og aktuelle priser på Bali Garden Beach Resort

Det var vores forslag til hoteller i Kuta. Faldt ingen af dem i din smag, så har byen selvfølgelig mange andre rigtig gode overnatningssteder. Dem kan du finde på f.eks. hotels.com, der som regel har de laveste priser.

Fakta og rejseinformation

Bedste rejsetidspunkt: Bali skal besøges fra maj til september. Sommermånederne er mest solrige og får mindst nedbør. Bali er også et godt valg til f.eks. efterårsferien.

Nærmeste lufthavn: Lufthavnen på Bali ligger på den sydlige del af øen og hedder Ngurah Rai (Kode: DPS). Når du skal søge efter flybilletter, så indtast Denpasar.

Transport Fra lufthavnen til dit hotel kan du booke her på siden – se mere her. Alternativt kan dit hotel/guesthouse højst sandsynligt sørge for lufthavnstransfer.

Penge: Møntfoden på Bali hedder rupiah. Ved alle turistområder finder du kontantautomater, der har engelsk menu og som er nemme at bruge. På hoteller og mange restauranter kan du bruge kreditkort som f.eks. Visa og Mastercard.

Sprog: Selvom bahasa er det officielle sprog i Indonesien, så taler de fleste balinesisk til hinanden. I turistområderne taler mange et forståeligt engelsk.

Religion: På Bali praktiseres en form for hinduisme med en lang række guder. Vil du besøge templer og hellige steder, så medbring en sarong eller lange bukser. Nogle steder er sarong obligatorisk – også for herrerne.

EL: Vi har aldrig været ude for at skulle bruge adapter på vores rejser til Bali – vil du være på den sikre side, så klik ind hos Rejsegear, der har masser af udstyr til rejsen.

Vaccination: Måske skal du have vaccinationer til din rejse – se anbefalinger hos Statens Seruminstitut.

Mere information: Husk at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet inden du rejser. Her kan du også downloade ministeriets app rejseklar og læse om indrejseregler. Du kan finde mere inspiration på Balis officielle turistside.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.