Når turen går til Indonesien er Bali som regel det første stop. Mange tilbringer hele rejsen på Bali, men den store naboø Lombok er bestemt også et besøg værd.

Læs mere i vores Lombok rejseguide, hvor vi giver dig tips til bl.a. transport, oplevelser og gode hoteller.

Transport til & fra Lombok

Lombok har egen lufthavn, hvorfor det giver god mening at rejse fra Bali til Gili-øerne og videre til Lombok, inden du flyverherfra til Bali og hjem.

Fra Gili-øerne er det ganske enkelt for risikabelt f.eks. at sejle til Bali om formiddagen, hvis du har et fly hjem til Danmark samme dag – bølgerne kan være for høje, motorer kan gå i stykker osv.

Det undgår du ved at rejse fra Gili-øerne til Lombok. Herfra kan du tage et fly fra Lombok til Bali (flyveturen tager en halv times tid) og så rejse hjem til Danmark fra samme lufthavn et par timer senere.

Du kan også flyve fra Lombok til f.eks. Singapore, men Bali har langt flere internationale ruter. Det tager en times tid at køre fra Senggigi til lufthavnen på Lombok. Har du brug for transport på din rejse, så lad os hjælpe – læs mere her.

Det er altid en god idé at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser. Her kan du også skrive dig på danskerlisten.

Lombok – det skal du opleve

Lombok er en forholdsvis stor ø, der primært består af jungle, vandfald og vulkaner – her er alle muligheder for at få nogle storslåede naturoplevelserm og komme lidt væk fra de gængse turistruter.

Mount Rinjani

En af de absolutte topseværdigheder på Lombok er en tur til Mount Rinjani. Vulkanen har en højde på 3600 meter, og mange kalder bjerget for verdens smukkeste vulkan. Det er en ekstremt flot oplevelse at trekke op ad Rinjani, men det er ikke for nybegyndere.

Senaru

Langt de fleste, der bestiger Mount Rinjani begynder turen i Senaru. Selvom du ikke skal trekke, så er Senaru absolut værd at besøge. Her kan du gå en lidt nemmere tur ind i junglen, der gemmer på de smukkeste vandfald (se billedet øverst). I området kan du også besøge Sasak-folket, der er øens oprindelige befolkning.

Giliøerne

Lombok er nabo til de populære Gili-øer, som du kan sejle til på 15-20 minutter. Strandene på den nordlige del af Lombok er på det jævne, men på Gili-øerne får du den ægte vare. Tænk kridhvidt sand og krystalklart vand. Gili Air og Gili Meno er rolige, mens der er liv og glade dage på den noget større Gili Trawangan.

Pusuk Pass & Monkey Forest

Højt oppe bag Senggigi og kysten ligger Pusuk Pass og Monkey Forest. Her 980 m.o.h. har du selvfølgelig en smuk udsigt over kysten, og du kan både se Giliøerne og Bali. Gør du stop her, så vil du med garanti se aber, men du skal unde dig selv en tur på stierne mellem de lokales huse. Det er dog en god idé at tage en lokal guide med.

Områder på Lombok – hvor skal du bo?

Selvom en del af Lombok er dækket af jungle og på nordøen meget bjergrig, så er der naturligvis en del større byer på den indonesiske ø, hvor befolkningen i øvrigt (i modsætning til på Bali, hvor de er hinduer) er overvejende muslimer.

Senggigi – tæt på Gili-øerne

Senggigi er Lomboks mest udviklede “turistby”. Her er en del hoteller langs kysten, og så er der også et godt udvalg af restauranter. Det er ikke turisme på fuld skrue, som vi kender det fra f.eks. Kuta på Bali, men det er altså en udviklet by, der er vant til turister.

Faktisk består Senggigi af en længere kyststrækning med småbyer, men den egentlige turisme og det store udvalg af hoteller og spisesteder finder du langs hovedgaden i selve Senggigi.

Senggigi er beliggende på Lomboks nordvestlige side ganske tæt på Gili-øerne. Strandene er ikke så smukke som på øerne, men nok nærmere som vi kender dem fra Bali – du skal således ikke rejse til Lombok for strandenes skyld.

Til gengæld skal du rejse til Lombok for at få nogle spændende naturoplevelser med jungle, vandfald og vulkaner – her er Senggigi en glimrende base.

Som nævnt spiser man godt i Senggigi og vi kan kun anbefale at prøve en ægte rijstaffel – besøg restauranten Asmara på hovedgaden.

Den sydlige del af Lombok

Syd for Lomboks lufthavn kommer du et godt stykke væk fra turismen. Det tager et par timer at køre til sydkysten fra Senggigi, men så ankommer du til gengæld også til et område med en af de allerbedste strande i hele Bali/Gili/Lombok-området.

Med andre ord: Hvis du søger et sted at holde ferie på Lombok langt væk fra turismen, så kan du med fordel rejse til øens sydlige del.

Hotel på Lombok – anbefalinger af gode steder

Der er masser af hoteller, guesthouses og hostels på Lombok. Vi har besøgt en god del af dem og vil herunder anbefale de hoteller, vi mener, er de bedste.

Priserne vi opgiver herunder skal ses som standard-priser, da priser på hoteller er dynamiske – du kan således først se din “rigtige” pris, når du indtaster dine rejsedatoer.

Og lad os så komme i gang med anbefalingen af hoteller på Lombok – vi lægger ud med de gode hoteller i Senggigi.

Holiday Resort Lombok – godt hotel med pool ved stranden

holiday resort lombokEt af de hoteller på Lombok, der kan bookes ganske billigt og hvor man får rigtig meget valuta for pengene. Det er et større resort, hvor der er god plads på området.

Her er flere forskellige værelsestyper og også mulighed for familieværelser for jer, der rejser til Lombok med børn.

Til prisen får man rigtig meget kvalitet med et nyrenoveret poolområde og så naturligvis stranden, der ligger lige nede foran hotellet.

Et godt mellemklasses hotel for jer, der ikke vil bruge for mange penge på overnatningen, men til gengæld heller ikke vil gå på kompromis med komforten. Hotellet har 188 værelser, tre restauranter, gratis wi-fi og meget mere.

Prisen for en overnatning på Holiday Resort Lombok for 2 personer er ca. 573 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.


Puri Mas – lille og meget populært hotel

puri masPuri Mas på Lombok er et af vores yndlingshoteller på den indonesiske ferieø. Det er et sted, hvor du får rigtig meget for pengene – her både er et lækkert poolområde og strand lige foran hotellet.

De billigste værelser er ganske glimrende og holdt i en speciel fed stil. Beliggenheden for hotellet er også fremragende.

Her er naturligvis gratis wi-fi, og det er værd at bemærke, at hotellet lige nu har en score på 9,4 ud af 10 – så det er altså et meget populært hotel til en billig pris.

Der er ikke så meget andet at sige – Puri Mas på Lombok er et sikkert valg. Prisen for en overnatning for 2 personer ligger på ca. 561 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.


Kila Senggigi – topbeliggenhed i Senggigi

Et større resort, der ligger helt perfekt ud til den bedste del af stranden i det centrale Senggigi med få minutters gang til hovedgadens butikker og restauranter.

Kila Senggigi tilbyder både bungalows og værelser i en af de mange 2-etagers bygninger. Alle værelser har tv, elkedel, minibar og gratis wifi.

Af faciliteter finder du bl.a. spa, swimmingpool og flere barer og restauranter. Vi fik god service og Kila Senggigi har en dejlig atmosfære.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her


Af andre hoteller i Senggigi-området på Lombok kan vi bl.a. anbefale følgende (klik på hotellets navn og se mere info): 

Vi håber du fandt vores Lombok rejseguide brugbar. Det er nemt at rejse på egen hånd på Lombok, men ønsker du en rejse med fly, hotel og transport inkluderet, så laver vi meget gerne et gratis og uforpligtende rejseforslag til dig – kontakt os her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.