Når turen går til Indonesien er Bali som regel førstevalg, men den store naboø Lombok er bestemt også et besøg værd.

Læs mere i vores Lombok rejseguide, hvor vi giver dig tips til bl.a. transport, oplevelser og gode hoteller.

Transport til og fra Lombok

Lombok har egen lufthavn, hvorfor det giver god mening at rejse fra Bali til Gili-øerne og videre til Lombok, inden du flyver herfra til Bali og hjem.

Fra Gili-øerne er det ganske enkelt for risikabelt f.eks. at sejle til Bali om formiddagen, hvis du har et fly hjem til Danmark samme dag – bølgerne kan være for høje, motorer kan gå i stykker osv.

Det undgår du ved at rejse fra Gili-øerne til Lombok. Herfra kan du tage et fly fra Lombok til Bali (flyveturen tager en halv times tid) og så rejse hjem til Danmark fra samme lufthavn et par timer senere.

Du kan også flyve fra Lombok til f.eks. Singapore, men Bali har langt flere internationale ruter. Det tager en times tid at køre fra Senggigi til lufthavnen på Lombok. Har du brug for transport på din rejse, så lad os hjælpe – læs mere her.

Det er altid en god idé at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser. Her kan du også skrive dig på danskerlisten.

Lombok – det skal du opleve

Lombok er en forholdsvis stor ø, der primært består af jungle, vandfald og vulkaner – her er alle muligheder for at få nogle storslåede naturoplevelser og komme lidt væk fra de gængse turistruter.

Mount Rinjani

En af de absolutte topseværdigheder på Lombok er en tur til Mount Rinjani. Vulkanen har en højde på 3600 meter, og mange kalder bjerget for verdens smukkeste vulkan. Det er en ekstremt flot oplevelse at trekke op ad Rinjani, men det er ikke for nybegyndere.

Senaru

Langt de fleste, der bestiger Mount Rinjani begynder turen i Senaru. Selvom du ikke skal trekke, så er Senaru absolut værd at besøge. Her kan du gå en lidt nemmere tur ind i junglen, der gemmer på de smukkeste vandfald (se billedet øverst). I området kan du også besøge Sasak-folket, der er øens oprindelige befolkning.

Giliøerne

Lombok er nabo til de populære Gili-øer, som du kan sejle til på 15-20 minutter. Strandene på den nordlige del af Lombok er på det jævne, men på Gili-øerne får du den ægte vare. Tænk kridhvidt sand og krystalklart vand. Gili Air og Gili Meno er rolige, mens der er liv og glade dage på den noget større Gili Trawangan.

Pusuk Pass & Monkey Forest

Højt oppe bag Senggigi og kysten ligger Pusuk Pass og Monkey Forest. Her 980 m.o.h. har du selvfølgelig en smuk udsigt over kysten, hvor du både kan se Giliøerne og Bali. Gør du stop her, så vil du med garanti se aber, men du skal unde dig selv en tur på stierne mellem de lokales huse. Det er dog en god idé at tage en lokal guide med.

Områder på Lombok – hvor skal du bo?

Selvom en del af Lombok er dækket af jungle og på nordøen meget bjergrig, så er der naturligvis en del større byer på den indonesiske ø, hvor befolkningen er overvejende muslimer.

Senggigi – tæt på Gili-øerne

Senggigi er Lomboks mest udviklede “turistby”. Her er en del hoteller langs kysten og et godt udvalg af restauranter. Det er ikke turisme på fuld skrue, som vi kender det fra nogle steder på Bali, men det er en udviklet by, der er vant til turister.

Faktisk består Senggigi af en længere kyststrækning med småbyer, men den egentlige turisme og det store udvalg af hoteller og spisesteder finder du langs hovedgaden i selve Senggigi.

Senggigi er beliggende på Lomboks nordvestlige side ganske tæt på Gili-øerne. Strandene er ikke så smukke som på øerne, men nok nærmere som vi kender dem fra Bali – du skal således ikke rejse til Lombok for strandenes skyld.

Til gengæld skal du rejse til Lombok for at få nogle spændende naturoplevelser med jungle, vandfald og vulkaner – her er Senggigi en glimrende base.

Som nævnt spiser man godt i Senggigi og vi kan kun anbefale at prøve en ægte rijstaffel – besøg f.eks. restauranten Asmara på hovedgaden.

Den sydlige del af Lombok

Syd for Lomboks lufthavn kommer du et godt stykke væk fra turismen. Det tager et par timer at køre til sydkysten fra Senggigi, men så ankommer du til gengæld også til et område med en af de allerbedste strande i hele Bali/Gili/Lombok-området.

Med andre ord: Hvis du søger et sted at holde ferie på Lombok langt væk fra turismen, så kan du med fordel rejse til øens sydlige del.

Hotel på Lombok – anbefalinger af gode steder

Der er masser af hoteller, guesthouses og hostels på Lombok. Vi har besøgt en god del af dem og vil herunder anbefale de hoteller, vi mener, er de bedste. Vi lægger ud med et dejligt børnevenligt hotel i Senggigi.

Holiday Resort Lombok – godt hotel med pool ved stranden

Et af de hoteller på Lombok, hvor man får rigtig meget for pengene er Holiday Resort. Det er et større hotel, der har god plads på området.

Her er flere forskellige værelsestyper – bl.a. familieværelser, som vil være det perfekte valg til jer, der rejser til Lombok med børn.

Holiday Resort ligger helt ud til stranden, men har også et skønt nyrenoveret poolområde, hvor der også er børnepool. Andre faciliteter tæller fitness, legeplads, bar/lounge og tre restauranter.

Alt i alt et godt mellemklassehotel, der ligger lige nord for Senggigi By. Der er mulighed for at tilkøbe morgenmad og personalet hjælper gerne med udflugter/billetter.

Se flere billeder og aktuelle priser på Holiday Resort Lombok


Puri Mas – lille og meget populært hotel

Puri Mas er et af vores yndlingshoteller på den indonesiske ferieø. Igen er det et sted, hvor du får rigtig meget for pengene. Her er både et lækkert poolområde og strand lige foran hotellet.

Selv de billigste værelser er glimrende og ligger i grønne omgivelser. Der er også mulighed for at booke villaer med jacuzzi og værelser med privat pool. Alle værelser her bl.a. minibar, pengeskab, gratis wifi og møbleret terrasse.

Hotellet tilbyder desuden spa, bar/lounge og restaurant. Lige nu har Puri Mas en score på 9,6 ud af 10 – så det er altså et meget populært hotel som tidligere gæster synes rigtig godt om.

Se flere billeder og aktuelle priser på Puri Mas


Merumatta Senggigi – topbeliggenhed i Senggigi

Et større resort, der ligger helt perfekt ud til den bedste del af stranden i det centrale Senggigi med få minutters gang til hovedgadens butikker og restauranter.

Merumatta Senggigi tilbyder både bungalows og værelser i en af de mange 2-etagers bygninger. Alle værelser har tv, elkedel, minibar og gratis wifi.

Af faciliteter finder du bl.a. spa, swimmingpool og flere barer og restauranter. Vi fik god service og Merumatta Senggigi har en dejlig atmosfære.

Se flere billeder og aktuelle priser på Merumatta Senggigi


Living Asia Resort & Spa

Ca. 4 km nord for selve Senggigi By finder du det skønne Living Asia Resort & Spa, der får topanmeldelser af tidligere gæster.

Hotellet ligger lige ud til stranden og tilbyder bl.a. spa, bar/lounge restaurant og swimmingpool.

Du kan vælge mellem syv forskellige værelsestyper – bl.a. kan du bo med privat pool. Alle værelser har tv, køleskab, pengeskab, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe.

Living Asia Resort & Spa har topservice, og det venlige personale sørger gerne for udflugter og transport. Et rigtig lækkert sted som vi var meget begejstrede over.

Se flere billeder og priser på Living Asia Resort & Spa

Det var vores forslag til hoteller på Lombok. Faldt ingen af dem i din smag, så har byen selvfølgelig mange andre rigtig gode overnatningssteder. Dem kan du finde på f.eks. hotels.com, der som regel har de laveste priser.

Fakta og rejseinformation

Bedste rejsetidspunkt: Lombok skal besøges fra maj til september. Sommermånederne er mest solrige og får mindst nedbør. Lombok er også et godt valg til f.eks. efterårsferien.

Nærmeste lufthavn: Lufthavnen på Lombok ligger på den sydlige del af øen og hedder Praya (Kode:LOP). Transport Fra lufthavnen til dit hotel kan du booke her på siden – se mere her. Alternativt kan dit hotel/guesthouse højst sandsynligt sørge for lufthavnstransfer.

Penge: Møntfoden i Indonesien hedder rupiah. I Senggigi finder du kontantautomater, der har engelsk menu og som er nemme at bruge. På hoteller og mange restauranter kan du bruge kreditkort som f.eks. Visa og Mastercard.

Sprog: Selvom bahasa er det officielle sprog i Indonesien, så taler de fleste sasak til hinanden. I turistområderne taler mange et forståeligt engelsk.

Religion: På Lombok er hovedparten af indbyggerne muslimer. Islam bliver blandet med traditioner fra sasakerne, der er den store etniske gruppe, som bor på øen. Vil du besøge templer og hellige steder, så medbring en sarong eller lange bukser.

EL: Vi har aldrig været ude for at skulle bruge adapter på vores rejser til Lombok – vil du være på den sikre side, så klik ind hos Rejsegear, der har masser af udstyr til rejsen.

Vaccination: Måske skal du have vaccinationer til din rejse – se anbefalinger hos Statens Seruminstitut.

Mere information: Husk at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet inden du rejser. Her kan du også downloade ministeriets app rejseklar og læse om indrejseregler. Du kan finde mere inspiration på Lomboks officielle turistside.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.