Bali er forholdsvis stor og har mere at byde på end de velkendte turistområder på den sydlige del af øen. F.eks. Lovina, der ligger på nordkysten og som er et godt bud på et roligt ferieområde, hvor du kan bo lige ned til stranden, der her er med sort lavasand.

I denne rejseguide kigger vi nærmere på Lovina og kommer med forslag til hoteller, som vi selv har besøgt.

Lovina på Bali – information og rejsetips

Lovina ligger på Balis nordkyst og består egentlig af en lang kyststrækning med en række mindre lokale byer. Området omtales normalt bare som Lovina, der er et af øens mindre kendte feriesteder.

Lovina er hyggelig og stemningen tilbagelænet. Området har en ungdommelig atmosfære med mange rygsækturister, der finder Balis sydlige del for mainstream og larmende.

Strandene i Lovina er helt unikke: sandet er nemlig sort, da det består af vulkansand. Vandet er derimod klart, og der er samtidig ikke mange bølger i forhold til strandene ved f.eks. Kuta og Sanur.

Det gør strandene børnevenlige, og generelt er Lovina glimrende til familieferien. I hvert fald hvis du er til fred og ro og måske vil se et lidt andet Bali en de mere kendte turistbyer mod syd.

Hvad kan man lave i Lovina?

Lovinas helt store attraktion er delfinsafari. Det er en must-try oplevelse, men du skal stå tidligt op, hvis du vil se delfinerne i deres rette element. Som en bonus får du den smukke solopgang med.

Dit hotel kan sørge for en delfinsafari – alternativt er det bare om at gå en tur langs stranden, hvor du helt sikkert vil får et tilbud om en morgentur ud på havet.

Der er også mulighed for at tage på trekkingture i området, hvor du bl.a. kan besøge vulkanerne på Bali. Der er i det hele taget mange flotte naturoplevelser i området – f.eks. vandfaldene Fiji og Sekumpul som du kan være heldige at have helt for dig selv.

Andre gode oplevelser
• Bad i de hellige kilder ved Air Panas
• Deltag i et sjovt madlavningskursus
• Besøg det buddhistiske tempel Brahma Vihara Arama
• Prøv vandsport ved Krisna Water Sport

Og så skal du selvfølgelig opleve solnedgangene fra Lovina Beach, der er nogle af de smukkeste vi er stødt på i Asien.

Generelt er vi her på Traveleast meget imponerede over Lovina, hvor der er rigtig mange fremragende muligheder for udflugter.

Hoteller i Lovina – vores anbefalinger

I Lovina-området ligger som nævnt en stribe mindre landsbyer med en del hoteller lige ned til stranden. Du finder alt fra store fine hoteller til små primitive bambushytter i vandkanten.

Generelt er overnatningsstederne i Lovina lidt mindre, men det er med til at gøre området hyggeligt. På denne del af Bali er der mere lokalstemning i forhold til andre turistområder på øen.

Du kan eventuelt skrive til hotellet og bede dem om at hente dig i lufthavnen, men har du brug for transport på Bali, så få et tilbud fra dansk rejsebureau her.

Herunder anbefaler vi en række gode hoteller som vi selv har besøgt og dermed kan stå inde for.

Vi lægger ud med et af vores yndlingshoteller i Lovina, der i øvrigt er billigt og ligger på stranden i gåafstand til byen.

Frangipani Beach Hotel – billigt hotel på stranden i Lovina

Strandhotel til en rigtig god pris

Frangipani er et charmerende og meget intimt hotel, der ligger lige ned til stranden. Hotellet har kun otte værelser, en mindre swimmingpool og en hyggelig restaurant, hvor du kan spise aftensmad med udsigt over havet.

Det er et sted for dig, der gerne vil bo på et roligt hotel med en familiær atmosfære. Personalet er søde og supervenlige.

Da det er et populært sted med kun otte værelser, så anbefaler vi, at du booker Frangipani i god tid – det bliver normalt hurtigt udsolgt.

Se flere billeder og aktuelle priser på Frangipani Beach Hotel


The Lovina – fantastisk godt luksushotel ved stranden

En af hotellets pools ligger lige ved stranden, så man har havudsigt fra liggestolen

I en noget anden boldgade finder vi The Lovina, der ligger helt ned til stranden, men til gengæld også byder på noget mere luksuriøse omgivelser. Hvis du leder efter et virkelig godt hotel i Lovina og ikke har noget imod at bo et lidt større sted, så er dette vores klare anbefaling.

The Lovina har to swimmingpools og mange forskellige værelsestyper, hvor du bl.a. kan vælge villa med egen privat pool lige ned til stranden. Alle værelser har tv, køleskab, pengeskab, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe.

Som nævnt er det et stort hotel, hvor der er 133 værelser og mange faciliteter som f.eks. spa, fitness, legeplads og børneklub.

Generelt er det et sted, hvor det hele bare fungerer. Af samme grund får The Lovina topanmeldelser af tidligere gæster.

Se flere billeder og aktuelle priser The Lovina


Pandawa Village – godt klassisk Bali hotel i grønne omgivelser

Swimmingpool i fede, grønne omgivelser på dette hotel i Lovina

Også Pandawa Village er et mindre hotel. Her er kun fem værelser, der ligger i naturskønne omgivelser få minutters gang til stranden.

Hotellet vil være perfekt til den romantiske parferie, der ikke behøver foregå i vild luksus. Pandawa Village består af mindre hyggelige bungalows og et fint poolområde.

På værelserne finder du bl.a. tv, minibar, safetybox, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe.

Her på Traveleast synes vi rigtigt godt om hotellet, og det er helt forståeligt, at det scorer topkarakter på både Tripadvisor og hotels.com.

Det er et overraskende billigt hotel, hvor du har mulighed for at tilkøbe morgenmad.

Se flere billeder og aktuelle priser på Pandawa Village


Aneka Lovina – fint mellemklassehotel

Poolen ligger lige ud at havet

Godt mellemklassehotel, hvor du kan vælge at bo i såkaldt feriehus eller superiorværelse, der ligger i små toetagers bygninger.

På værelserne finder du bl.a. tv, pengeskab, køleskab, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe.

Aneka Lovina ligger lige ud til havet og har faciliteter som spa, bar/lounge, restaurant og swimmingpool. Der er også legeplads, børnepool og aktiviteter for de mindste.

Morgenmad er inkluderet i prisen, og det venlige personale kan være behjælpelige med udflugter og billetter.

Se flere billeder og aktuelle priser på Aneka Lovina

Det var vores forslag til hoteller i Lovina. Faldt ingen af dem i din smag, så har byen selvfølgelig mange andre rigtig gode overnatningssteder. Dem kan du finde på f.eks. hotels.com, der som regel har de laveste priser.

Fakta og rejseinformation

Bedste rejsetidspunkt: Bali skal besøges fra maj til september. Sommermånederne er mest solrige og får mindst nedbør. Bali er også et godt valg til f.eks. efterårsferien.

Nærmeste lufthavn: Lufthavnen på Bali ligger på den sydlige del af øen og hedder Ngurah Rai (Kode: DPS). Når du skal søge efter flybilletter, så indtast Denpasar. Transport Fra lufthavnen til dit hotel kan du booke her på siden – se mere her. Alternativt kan dit hotel/guesthouse højst sandsynligt sørge for lufthavnstransfer.

Penge: Møntfoden på Bali hedder rupiah. Ved alle turistområder finder du kontantautomater, der har engelsk menu og som er nemme at bruge. På hoteller og mange restauranter kan du bruge kreditkort som f.eks. Visa og Mastercard.

Sprog: Selvom bahasa er det officielle sprog i Indonesien, så taler de fleste balinesisk til hinanden. I turistområderne taler mange et forståeligt engelsk.

Religion: På Bali praktiseres en form for hinduisme med en lang række guder. Vil du besøge templer og hellige steder, så medbring en sarong eller lange bukser. Nogle steder er sarong obligatorisk – også for herrerne.

EL: Vi har aldrig været ude for at skulle bruge adapter på vores rejser til Bali – vil du være på den sikre side, så klik ind hos Rejsegear, der har masser af udstyr til rejsen.

Vaccination: Måske skal du have vaccinationer til din rejse – se anbefalinger hos Statens Seruminstitut.

Mere information: Husk at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet inden du rejser. Her kan du også downloade ministeriets app rejseklar og læse om indrejseregler. Du kan finde mere inspiration på Balis officielle turistside.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.