Phi Phi øerne i Thailand er nogle af de mest billedskønne øer i hele Asien og samtidig ligger de tæt på både Phuket og Krabi, hvor flere af de mest populære ferieområder i Thailand er beliggende.

Det betyder at det er nemt at komme til Phi Phi og det er noget vi anbefaler alle, der er på rundrejse i Thailand og f.eks. besøger de nærliggende destinationer som Railay & Ao Nang, Koh Lanta, Koh Yao Yai & Noi og Phuket.

I denne rejseguide til Phi Phi øerne kommer vi nærmere ind på transport, gode hoteller og hvad man generelt kan se & lave på Phi Phi.

Øerne består af Phi Phi Leh og Phi Phi Don. Phi Phi Leh er den mindste og dér kan man ikke bo, men det er til gengæld her vi finder den berømte Maya Bay. Phi Phi Don er den store af øerne, hvor man bor, så det er altså den vi mener, når vi i denne rejseguide bare skriver “Phi Phi”.


Rejse til Phi Phi – fantastisk smuk natur og strande

Maya Bay Phi PhiPhi Phi er en meget lille ø og da den både er utrolig smuk og nem at komme til, så er det klart at der vil være mange turister på Phi Phi – uanset hvornår på året du rejser dertil.

Din rejse til Phi Phi kan enten blive helt fantastisk eller det modsatte – meget afhænger af, hvor på øen du vælger at bo, da Phi Phi er meget forskellig fra område til område.

Vær opmærksom når du booker hotel på Phi Phi

Phi Phi er f.eks. meget kendt blandt backpackere, der gerne vil drikke “buckets” mens musikken dunker og der er diverse ild-shows på stranden. Så Phi Phi kan være lidt af en party-destination, hvis man vælger at bosætte sig inde i byen på Phi Phi.

Den billedskønne Loh Dalum Beach er stranden, hvor de unge bor, slikker sol om dagen og fester løs hele natten.

Så er du en ung backpacker, der gerne vil have lidt af den samme stemning som i fest-områderne på Koh Tao og Koh Phangan, så skal du bosætte dig dér, hvor der er et utal af barer og strandfester.

Men er I f.eks. en familie, der er på rundrejse i Thailand, så anbefaler vi stadig at I rejser til Phi Phi, men det er vigtigt, at I vælger at bo det rette sted – medmindre I er vilde med at sove med ørepropper…

Loh Dalum Beach i ‘hovedbyen’ på Phi Phi er dog ekstremt smuk og et besøg værd for rejsende i alle aldrer. Om aftenen er der dog gang i strandfesterne i sær på strandens østlige del.

Hvor skal man bo på Phi Phi?

Som kortet herover viser, så er Phi Phi formet som bogstavet ‘H‘. I midten ligger ‘byen’ på Phi Phi og det er også her bådene fra Koh Lanta, Krabi osv lægger til.

Dér ved havnen og byen er der ikke rigtig nogen strand og der er fuldstændig overproppet med turister, så her anbefaler vi på ingen måde at man vælger at bo.

Den føromtalte Loh Dalum Beach (den flotte strand, hvor de unge fester om aftenen) ligger på den nordlige del af byen i midten af Phi Phi (se på kort her).

Se en kort video, der viser Loh Dalum Beach her:

Herunder fortæller vi kort om nogen af de områder på Phi Phi, hvor vi anbefaler at man finder sit hotel. Senere i rejseguiden fortæller vi nærmere om de hoteller på Phi Phi som vi anbefaler.

Long Beach – rolig strand med smuk udsigt

Phi phi
Long Beach på Phi Phi.

På H’ets højre, sydlige spids ligger der dog en strand ved navn Long Beach, hvor der ligger en række rigtig gode hoteller.

Dér får man et fuldstændig anderledes indtryk af Phi Phi som rejsemål end hvis man bosatte sig inde i byen, hvor der konstant er knald på og utallige turister.

Fra stranden er der en eminent udsigt, hvor man både ser den ø man bor på og Phi Phi Leh, hvor den berømte Maya Beach ligger.

Man kan godt gå ind til byen fra Long Beach, men det tager over en halv time og kræver altså gode benmuskler, da det går op og ned.

Alle hotellerne på Long Beach kan dog arrangere longtail-boats ind til byen, hvor det så kun tager 5 minutter før man står midt i mylderet.

Phi Phi’s østlige (ukendte) del

Sejler man videre rundt omkring den sydøstlige spids og hen til øens østlige del, så finder man en række andre fremragende resorts.

Der er bl.a. hoteller som ligger helt isoleret fra resten af øen, hvor man vitterligt kan man i sin egen bungalow stranden.

Der findes også en række større resorts, hvor man får rigtig meget for pengene og kan bo på hoteller, der ligger lige ned til fantastiske strande.

Seværdigheder & oplevelser – hvad skal man se på Phi Phi?

thailand klipperSå hvad er det egentlig, der gør Phi Phi øerne til et så populært rejsemål – hvad skal man se på Phi Phi?

Først og fremmest, så er Phi Phi et ekstremt smukt sted. Det er i sandhed et thailandsk ferieparadis, der er ligeså godt som det ser ud på billederne.

Dykning er populært omkring Phi Phi og der er masser af bådture, hvor man bliver sejlet ud til de bedste steder at dykke. Man kan også leje sin helt egen longtail boat og selv styre tempoet, hvilket kan være meget rart, hvis ellers budgettet er til det.

Den altoverskyggende seværdighed/oplevelse på Phi Phi er dog uden tvivl at tage på bådtur til Maya Beach. Maya Beach blev verdenskendt i år 2000, da Danny Boyle og Leonardo DiCaprio i filmen ‘The Beach‘ brugte stranden.

Det er uden tvivl en af de smukkeste strande i Thailand og simpelthen et must-see, når turen går til Phi Phi. Maya Beach ligger, som tidligere nævnt, på “den anden” Phi Phi ø, der ikke er beboet – Phi Phi Leh.

Der er masser af daglige bådture fra Phi Phi Don til Maya Beach, hvoraf de mest populære bl.a. også kommer forbi ‘Monkey Beach‘, hvor der er vilde aber, som næsten er tamme – og i hvert fald gerne kommer tæt på besøgende og stjæler vandflasker m.m. ud af hænderne på en, så hold godt fast.

Hoteller på Phi Phi – vores anbefalinger

Herunder vil vi anbefale en række gode hoteller på Phi Phi. Vi har selv besøgt samtlige af de anbefalede hoteller og kan derfor stå inde for kvaliteten af de valgte steder.

Vi gør lige opmærksom på, at de skrevne priser kan variere, da de styres af udbud & efterspørgsel. For at få en aktuel pris for et givent hotel kan du således klikke dig ind på booking-siden (der er links til alle hoteller vi nævner) og indtaste dine rejsedatoer.

Vi starter med et af vore yndlingshoteller på Phi Phi.

Phi Phi The Beach Resort – godt hotel ved strand med udsigt

phi phi hotel
Udsigten fra en af de dyrere hytter på hotellet.

På den føromtalte Long Beach på Phi Phi ligger hotellet, der blot været navnet Phi Phi The Beach Resort. Det er et 3/4 stjernet hotel, der er sidste hotel på Long Beach og dermed føler man næsten, at man har sin egen private sandstrand nede foran hotellet.

Der findes en lang række forskellige værelsestyper på Phi Phi The Beach Resort, hvor man kan vælge blandt de billigste bungalower og helt op til de dyreste, hvor man fra sin terrasse har en helt fænomenal udsigt – resortet er nemlig bygget op ad en skråning.

På Long Beach ligger der flere hoteller, hvor de fleste har restauranter, hvilket også er tilfældet på Phi Phi The Beach, hvor maden er rigtig god. Vi anbefaler at købe morgenmad på hotellet, da buffeten er god og udvalget er stort.

Hotellet har gratis transfer til og fra havnen på Phi Phi på ankomst- og afrejsedag, hvilket er en rigtig fin service.

Turen ind til havnen tager ca 5 minutter i båd, men kan også tilbagelægges til fods på ca 30 minutter, hvis man er frisk på at træne lårmusklerne lidt – det går nemlig op og ned.

Udsigten fra hotellets strand er virkelig særpræget og det er svært ikke at blive forelsket i Thailand, når man ligger på sin liggestol med en banana-shake og kigger ud over havet.

Et rigtig godt hotel på Phi Phi, der ligger i meget rolige omgivelser og dermed er et godt valg både for par og familier, der rejser til Thailand med børn og søger et roligt, godt hotel ned til stranden.

Prisen for en overnatning på Phi Phi The Beach for 2 personer er ca 828 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Paradise Resort Phi Phi – moderne bungalower på Long Beach

bungalow paa stranden phi phi
En af de populære beach front villaer på resortet, der vitterligt ligger lige på stranden.

Næsten lige ved siden af Phi Phi The Beach finder vi Paradise Resort Phi Phi, der er et mindre resort med 30 bungalower.

Værelserne her er moderniserede og man kan bl.a. booke sig ind i en beachfront villa, der ligger lige på den gode strand.

Der er egentlig ikke så meget mere at sige om dette hotel på Phi Phi; det er et fint 3-stjernet hotel, hvor værelserne er pæne, stranden er god og priserne er til at betale.

Prisen for en overnatning på Paradise Resort Phi Phi for 2 personer er ca 575 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Phi Phi Villa Resort – billigere & tættere på byen

phi phi overnatning
Stranden lige foran hotellet her på Phi Phi.

Hvis du gerne vil have muligheden for at mærke bylivet på Phi Phi, men dog ikke har lyst til at bo midt i mylderet, så kunne Phi Phi Villa Resort være noget for dig.

Det er billigere end det førnævnte resort, men har stadig en swimmingpool og ligger lige nede til stranden. Hotellet ligger markant tættere på byen på Phi Phi og er dermed perfekt for dig, der gerne vil have muligheden for at vælge blandt alle de mange restauranter, barer og butikker inde byen – dog uden at bo lige i larmen.

Phi Phi Villa Resort har en række forskellige villaer og bungalower, restaurant, en lille dagligvarebutik og så er personalet på stedet utroligt flinke.

Alt i alt er her tale om et fint, billigt 3-stjernet hotel på Phi Phi.

Prisen for en overnatning på Phi Phi Villa Resort for 2 personer er ca 543 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Phi Phi Relax Beach Resort – autentisk & billig bungalow på privat strand

phi phi strand hotel
Den private strand foran resortet.

Drømmer du om at bo i en autentisk bungalow lige ned til en privat sandstrand, så kan du overveje at booke dig ind på Phi Phi Relax Beach Resort.

Der er 47 bungalower på dette meget autentiske resort, der ligger som det eneste hotel på en privat sandstrand på Phi Phis østlige del. Her kommer man helt ned i tempo og kan virkelig koble af uden at tænke på andet end afslapning.

Der er, naturligvis, restaurant på resortet, så man behøver ikke forlade området, men hvis man alligevel vil opleve resten af Phi Phi, så kan hotellet sørge for longtail boat transport.

Leder du efter et billigt hotel på Phi Phi, hvor du ikke behøver at tænke på andet end at nyde de smukke omgivelser, så kan du med fordel vælge at overnatte på Phi Phi Relax Beach Resort.

Prisen for en overnatning på hotellet for 2 personer er ca 323 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Holiday Inn Phi Phi – godt familiehotel på flot palme-strand

holiday inn phi phi
Holiday Inn er en verdensomspændende hotel-kæde, hvor der altid er styr på detaljerne – således også på Phi Phi i Thailand.

Så rejser vi lidt længere nordpå på den østlige side af Phi Phi – op til Holiday Inn, der er et stort familievenligt resort som ligger lige ned til en skøn sandstrand.

Selvom Holiday Inn på Phi Phi “kun” har 4 stjerner vil vi gerne kalde det lidt af et luksushotel, som er helt perfekt, hvis du rejser med børn.

Her er helt tre swimmingpools, tre restauranter, gratis børneklub, fitnessfaciliteter, gratis wi-fi og meget mere. Det er i sandhed et rigtig godt hotel og et hotel på Phi Phi som mange vender tilbage til.

Der findes en lang række forskellige værelsestyper på hotellet, så det er egentlig kun pengepungen, der sætter grænser for hvor luksuriøst ens ophold på hotellet skal være – man kan endda booke villaer, der har egen private swimmingpool.

Et virkelig godt hotel på Phi Phi som vi i den grad kan anbefale.

Prisen for en overnatning på Holiday Inn Phi Phi for 2 personer er ca 1.522 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

P.P. Erawan Palms Resort – gode værelser ved god strand

vaerelse phi phi
Et ‘Superior-værelse’ på hotellet.

På den samme fine palmestrand som Holiday Inn finder vi P.P. Erawan Palms Resort, som er et 3-stjernet hotel som vi også sagtens kan anbefale.

Igen kan man vælge mellem forskellige værelsestyper, men generelt er det nogen meget pæne værelser eller bungalower man bor i på dette hotel på Phi Phi.

Her er en fin størrelses-swimmingpool og en glimrende restaurant, hvor man kan sidde og spise aftensmad på stranden.

Prisen for en overnatning på P.P. Erawan Palms Resort for 2 personer er ca 823 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Mama Beach Residence – vores anbefaling i byen på Phi Phi

mama beach phi phi hotel
Hotellet set fra luften – med havnen på Phi Phi i baggrunden.

Når det kommer til hoteller på Phi Phi, der ligger inde i eller omkring byen, så er Mama Beach Residence et af de eneste vi virkelig kan anbefale.

Mama Beach ligger da heller ikke lige midt i byen, men lidt isoleret fra mylderet lige ved havnekajen. Hotellet har sin egen lille strand nede foran og ligger kun 5-10 minutters gang ind til byen, hvor man må anerkende, at der er et rigtig godt udvalg af forskellige restauranter, butikker og barer.

Hvis du gerne vil bo tæt på byen på Phi Phi, så anbefaler vi at du booker dig ind på Mama Beach Residence.

Prisen for en overnatning på Mama Beach for 2 personer er ca 698 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Hvis du har nogen spørgsmål om din rejse til Phi Phi – uanset om det handler om hoteller, transport eller andre ting, så er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder, så skal vi gøre vores bedste for at hjælpe dig med din rejse.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.