Phuket er et af de mest besøgte områder i Thailand og et område, der pga den internationale lufthavn kan være en fin indgang til en rundrejse i Thailand, da man kan flyve direkte fra Danmark til Phuket.

I denne rejseguide fortæller vi mere om rejsemålet Phuket, hvilke destinationer i Thailand du nemt kan besøge fra Phuket og vi anbefaler en række gode hoteller i Phuket og omegn.

Phuket er Thailands største ø, der dog er forbundet til fastlandet med en bro, hvorfor det er nemt at komme til og fra Phuket og den internationale lufthavn.

Tæt på Phuket ligger glimrende ferieområder som Koh Yao Yai, Phi Phi øerne og Khao Lak.


Rejser til Phuket – introduktion

Lad os først og fremmest slå fast, at vi her på Traveleast ikke er de største fans af Phuket som rejsemål. Meget af det gode vi forbinder med at rejse i Thailand er ikke til stede på Phuket, som altså bare er et rejsemål, der er overrendt af turister fra hele verden.

Hvis du sidder hjemme i Danmark og gerne vil rejse til Thailand for at ‘bo på stranden’ – altså bo på et hotel eller i en bungalow, der ligger helt ned til dit eget lille stykke strandparadis, så er det ikke Phuket, der skal stå øverst på din liste over potentielle rejsemål i  Thailand.

Priserne på Phuket er generelt også lidt højere end i resten af Thailand ganske enkelt fordi området er så populært.

Strandene på Phuket er gode, det er der ingen tvivl om. Det er flotte sandstrande med turkisblåt vand, så dér er der ikke en finger at sætte på Phuket som rejsemål.

Områder på Phuket – hvor skal man bo?

Herunder vil vi kort gennemgå de forskellige områder på Phuket, som rejsende typisk vil tage til.

Kata, Kamala og Karon er fine områder på Phuket

Kata, Kamala og Karon er områder på Phuket, hvor vi finder en række gode hoteller og gode strande. Som tidligere nævnt er strandene på Phuket rigtig gode, men man får så ikke den her klassiske Thailand-oplevelse af at bo på et hotel, der vitterligt ligger på stranden.

Vi kommer nærmere ind på, hvilke hoteller vi anbefaler senere i denne rejseguide til Phuket.

Patong – nej tak

Patong er området som vi i særlig grad anbefaler at man holder sig fra, når turen går til Phuket. Det er Phuket’s ‘red light district‘ og hvis du tænker på noget ala Pattaya, så rammer du meget godt, hvad Patong er for en størrelse.

Det er et forfærdeligt område som vi ikke anbefaler til nogen danskere, der rejser til Thailand for at holde en normal ferie…

Hoteller på Phuket – anbefaling af gode hoteller

Herunder anbefaler vi en række hoteller på Phuket. Vi har selv besøgt alle de nævnte hoteller på Phuket og kan således skrive under på, at man her får en god service og er i gode hænder.

Som tidligere nævnt er Phuket ikke vores yndlingsrejsemål i Thailand, men vi mener, at vi har fundet en række af de hoteller, som kan gøre ens ophold på Phuket til en god oplevelse.

Priserne vi nævner er de skrevne priser på booking-siden, hvilket betyder, at de kan være både lavere og højere, når du indtaster dine rejsedatoer. Vi kan desværre ikke skrive præcise priser, da priser på hoteller generelt er dynamiske og stiger efter udbud/efterspørgsel.

Lad os kigge nærmere på vores anbefalede hoteller på Phuket herunder.

Ibis Phuket Kata – billigt & fint hotel

ibis hotel phuket
Fint og billigt hotel på Phuket.

Du kender måske allerede Ibis-kæden, som har rigtig mange fine hoteller i Thailand og resten af verden. Når man booker sig ind på et Ibis hotel ved man altid, hvad man får for pengene; et pænt værelse til en billig pris.

Der er således ikke noget super-autentisk over Ibis hotellerne i Thailand, men til gengæld er de i god stand og altid ganske billige – således er Ibis hotellet i Kata på Phuket også et godt bud på et billigt hotel man kan bruge, når man vil overnatte på Phuket.

Prisen for en overnatning for 2 personer på Ibis Phuket Kata er ca 389 kr. Man kan også bo på specielle familieværelser med flere senge, hvis I rejser med børn.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Sunwing Phuket – hoteller for familier med børn

Hvis du er vant til at rejse med børn og ellers har været på charterferie i Europa, så er der god chance for, at du er stødt på et Sunwing hotel.

Det er nemlig en meget populær hotelkæde, der er meget populære for familier med børn; her er enorme swimmingpools, børneklubber med maskotter og alskens shows om aftenen.

Så hvis man gerne vil bo på et hotel på Phuket, hvor man kan lade børnene hygge sig for fuld skrue, så er Sunwing et godt bud.

På Phuket er der flere forskellige Sunwing hoteller, hvor vi vi anbefale hotellet herunder.

Sunwing Kamala Beach

phuket hotel
Det store pool-område på hotellet er en af grundende til, at Sunwing er populært.

Et utroligt stort resort ved den populære Kamala Beach på Phuket. Det er et hotel, der er meget populært og som altid scorer højt på sider som Tripadvisor.

Som nævnt er Sunwing hotellerne perfekte hoteller for familier, der rejser med børn og dette er også tilfældet på Sunwing Kamala Beach.

Hotellerne på Phuket er ikke billige, men når man er f.eks. to voksne og to børn er det muligt at bo på samme værelse på Sunwing Kamala og dermed er prisen for en overnatning på Sunwing Kamala Beach overkommelig.

Prisen for en overnatning er ca 1.086 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Et alternativ til Sunwing Kamala Beach er Sunwing Bangtao Beach – se mere om Sunwing Bangtao Beach her.

Katathani Phuket Beach Resort – stort & luksuriøst resort på stranden

phuket luksushotelKatathani er en hotel-kæde i Thailand og vi har bl.a. også anbefalet et hotel i Khao Lak, der er en del af Katathani-kæden, så det er altså generelt hoteller i Thailand som vi rigtig godt kan lide.

Denne hotel er beliggende lige ned til stranden i Phukets Karon-område, så her er altså chancen for at bo ‘på stranden’ på Phuket, hvilket ellers kan være en sjældenhed.

Det er et enormt resort, hvor der er over 500 værelser, 6 swimmingpools, 6 restauranter/barer og alt fra børneklub til tennisbaner. Hotellet har også en god, gratis morgenmadsbuffet.

Så uden tvivl et rigtig godt hotel på Phuket, hvor også børnefamilier vil føle sig hjemme. Hotellet er 5-stjernet og prisen er da også derefter, men man får til gengæld også noget for pengene på dette hotel.

Prisen for en overnatning på Katathani Phuket Beach Resort for 2 personer er ca 1.469 kr.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Hvis du har nogen spørgsmål i forbindelse med din rejse til Phuket eller Thailand generelt, så skriv endelig en kommentar herunder.

Du kan også læse om 23 oplevelser på Phuket her (eksternt link) eller besøge Tourism Thailands dedikerede Phuket side her (eksternt link).

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.