Nord for Da Nang ligger den gamle kejserby Hué. Der er flere måde at kommer til Hué – du kan enten rejse fra Hanoi med nattog eller flyve til Da Nang og så kører derfra til Hué. I Da Nang er turismen så småt ved at blomstre op, og der er en lang kyststrækning, hvor der er bygget nogle rigtig store resorts.

Er man ikke til de store resorts, så skal man være opmærksom på, at Da Nang nok ikke lige er stedet – alternativt kan man tage til Hué eller Hoi An, der også ligger i køreafstand fra Da Nang.

Den gamle kejserby

Hué er kendt for at være en gammel kejserby, og det afspejler byens attraktioner da også. Bybilledet bærer præg af templer og paladser, og du kan nyde synet af den flotte kejserby på en sejltur igennem byen. Hué er uden tvivl en by for den historie- og arkitekturinteresserede globetrotter, og det er en rigtig hyggelig by at have med på sin rejse, hvis man er på en længere rundrejse i Vietnam.

Udover at være en gammel kejserby, så emmer byen af historie. Hué skilte nord fra syd under Vietnamkrigen og lå i en såkaldt demilitary zone, hvilket var ret uheldigt, da der blev bombet direkte indover byen fra både nord og syd. Hué var derfor meget hårdt ramt af krigen, og de lokale udhulede et bjerg, hvor der blev bygget store gange med skoler og hospitaler. Her boede mange lokale for at beskytte sig selv.

Foruden byens mange templer, paladser og historie, så er der ligeledes gode udflugtsmuligheder og nationalparker, hvor der er mulighed for at komme på forskellige udflugter og få nogle gode naturoplevelser.

Skal Hué med på din Vietnam rundrejse?

Om Hué skal med på din Vietnam rundrejse eller ej, afhænger nok lidt af om du er til de historiske byer. Er du til byvandringer med besøg i templer, paladser og historie så er byen uden tvivl besøget værd. Det er en flot og hyggelig by, og historisk er der som sagt meget at komme efter. Derudover så har byen gemmemgået en udvikling, og den gamle kejserby er gået hen og blevet en af de større byer med en gågade, pubs, restauranter og butikker, hvor der er fest, farver og gang i gaden.

Hvor skal man bo i Hué?

Rosaleen Boutique Hotel

Rosaleen Boutique Hotel er et 3-stjernet hotel placeret på gågaden i centrum af byen. Med hotellets centrale placering er der rig mulighed for at gå på opdagelse i gadens butikker, restauranter og barer.

Hotellet er familievenligt med en udendørs pool, have og restaurant. Derudover så er der morgenmad inkluderet i prisen når du bor på Rosaleen Boutique Hotel.

Se billeder, aktuelle priser og book overnatningen her


Hué Ecolodge

Hue Ecolodge er et lille skjult paradis små 15 minutters kørsel fra Hué by. Det er et fantastisk sted for dig, der søger et lille åndehul uden for byens centrum og bare gerne vil trække stikket helt ud.

Lodgens værelser er i rustik stil med rumlige værelser og charmerende badeværelser, der bl.a. har badekar i træ. Værelserne er rigtig hyggelige og passer både til par og familier. Her er også et fint poolområde med børnepool, en restaurant og en fantastisk smuk og frodig have.

Lodgens omgivelser er meget smukke og indbyder til trekkingture, og stedet tilbyder forskellige aktiviteter som fisketure og madlavningskurser. Derudover så ligger lodgens placeret så man har mulighed for at tage ind til Hué by og gå på opdagelse i byen eller spise en frokost.

Hué ligger ned til floden og det betyder, at stedets personale kan hente gæster i Hué by, og der er mulighed for at tage på diverse dagsture fra lodgen. Hué Ecolodge får vores varmeste anbefalinger og er et perfekt åndehul for dig, der ønsker at komme helt ned i gear.

Se billeder, aktuelle priser og book overnatningen her

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.