Nord for Da Nang ligger den gamle kejserby Hué. Der er flere måde at kommer til Hué – du kan enten rejse fra Hanoi med nattog eller flyve til Da Nang og så kører derfra.

Hué har også en lufthavn, men der er flere afgange og forbindelser fra Da Nang. Der er dog flyforbindelse til både Hanoi og Ho Chi Minh City.

Hué – den gamle kejserby

Hué er kendt som Vietnams gamle kejserby. Her præger citadellet og Den Forbudte By i høj grad dele af centrum. Det store område, der var hjem for landets kejsere blev stærkt medtaget under Vietnamkrigen, men heldigvis er dele af den genopbygget.

Her kan du høre mere om livet i kejsertiden og ikke mindst nyde den flotte arkitektur. Citadellet indeholder bl.a. porte, templer og modtagehaller – et spændende sted for historieinteresserede.

Hué’s fortid som hjem for landets kejsere har selvfølgelig stor indflydelse på byens popularitet. Det handler ikke kun om historie og smukke bygninger, men også om mad.

Det såkaldte kejserkøkken bliver betragtet som Vietnams bedste, og i dag prøver mange kokke at fremtrylle de retter, som skiftende kejsere fik serveret. Rundt om i byen ligger flere gode restauranter, men som andre steder i Vietnam kan du også bare holde dig til de lækre gadekøkkener.

“Den gamle kejserby Hué er absolut et besøg værd”

Et af de steder, hvor du kan få god og billig mad er på Dong Ba-markedet i centrum. Det er også her, du kan se vietnameserne på slap line, når de handler – et godt sted at indsnuse lidt lokal atmosfære.

Under krigen lå Hué tæt på den demilitariserede zone, der delte Nord- og Sydvietnam. Byen blev derfor hårdt ramt af bombardementer, men det var også her nordvietnameserne havde mest succes med den berømte TET-offensiv i 1968. Det var bl.a. ved den lejlighed, at der blev kæmpet fra hus til hus i det gamle citadel.

Omkring Hué ligger nogle af de mest omfattende tunnelsystemer fra den voldsomme krig. Lokale indrettede bl.a skoler og hospitaler i tunnelerne, hvor de kunne bo i månedsvis.

Hué ligger lige ud til Duftenes Flod, hvor du kan tage en sejltur. Der er også mulighed for smukke naturoplevelser i nogle af nationalparkerne i omegnen.

Skal Hué med på din rundrejse i Vietnam?

På trods af Hué’s betydning og spændende historie, så er det en by, der ofte bliver overset. Måske fordi Da Nang og Hoi An ligger i nærheden, og her er især sidstnævnte ofte førstevalg.

Her på Traveleast vil vi helt klart anbefale, at Hué indgår i din rejseplan. Det er en flot og hyggelig by, der har meget at byde på. Du finder bl.a. gode restauranter, glimrende shopping og et alsidigt udvalg af oplevelser.

Hvor skal du bo i Hué?

Rosaleen Boutique Hotel – godt mellemklassehotel i centrum

Indbydende pool på Rosemary Boutique Hotel

Rosaleen Boutique Hotel er et 3-stjernet hotel placeret på gågaden i centrum af byen. Med hotellets centrale placering er der rig mulighed for at gå på opdagelse i gadens butikker, restauranter og barer.

Hotellet er familievenligt med en udendørs pool, have og restaurant. Derudover så er der som regel morgenmad inkluderet.

Vælg mellem flere forskellige værelsestyper, der alle har tv, minibar, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe.

Se billeder og aktuelle priser på Rosaleen Boutique Hotel


Saigon Morin – historisk hotel ved floden

Lækkert hotel centralt i Hué med udsigt til floden

Med perfekt beliggenhed i centrum af Hué ligger det historiske Saigon Morin. Det var franskmændenes mødested i Hué dengang de havde magten i Indokina, men i dag er den smukke bygning omdannet til hotel.

Her bor I lige ud til floden med få minutters gang til citadellet og Dong Ba-markedet. Saigon Morin har bl.a. swimmingpool og flere barer og restauranter.

I kan vælge mellem seks forskellige værelsestyper, der alle har tv, minibar, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe.

Se billeder og aktuelle priser på Saigon Morin


Hue Ecolodge – bo smukt i naturen

Hué Ecolodge er en anderledes, men god oplevelse

Hue Ecolodge er et lille skjult paradis små 15 minutters kørsel fra Hué by. Det er et fantastisk sted for dig, der søger et lille åndehul uden for byens centrum og bare gerne vil trække stikket for en stund.

Lodgens værelser er i rustik stil med rummelige værelser og charmerende badeværelser, der bl.a. har badekar i træ. Værelserne er rigtig hyggelige og passer både til par og familier. Her er også et fint poolområde med børnepool, en restaurant og en fantastisk smuk og frodig have.

Lodgens omgivelser er meget smukke og indbyder til trekkingture. Stedet tilbyder forskellige aktiviteter som fisketure og madlavningskurser.

Hué Ecolodge får vores varmeste anbefalinger og er et perfekt åndehul for dig, der ønsker at komme helt ned i gear.

Se billeder og aktuelle priser på Hué Ecolodge

Det var vores forslag til hoteller i Hué. Faldt ingen af dem i din smag, så har byen selvfølgelig mange andre rigtig gode overnatningssteder. Dem kan du finde på f.eks. hotels.com, der som regel har de laveste priser.

Fakta og rejseinformation

Bedste rejsetidspunkt: Hué skal besøges fra januar til juli/august. Mindst nedbør falder der i februar, marts og april. Temperaturen ligger på 22-30 °C i perioden – varmest i sommermånederne.

Nærmeste lufthavn: Nærmeste lufthavn er Hué, der har lufthavnskoden HUI. Du kan også benytte den større lufthavn i Danang (også stavet Da Nang), der har lufthavnskoden DAD. Transport Fra lufthavnen til dit hotel kan du booke her på siden – se mere her. Alternativt kan dit hotel/guesthouse højst sandsynligt sørge for lufthavnstransfer.

Penge: Møntfoden i Vietnam hedder dong. Ved alle turistområder finder du kontantautomater, der har engelsk menu og som er nemme at bruge. På hoteller og mange restauranter kan du bruge kreditkort som f.eks. Visa og Mastercard.

Sprog: Vietnamesisk er det officielle sprog. I turistområderne taler mange et forståeligt engelsk.

Religion: Der praktiseres en lang række forskellige religioner i Vietnam. Forfædredyrkelse er udbredt. Groft sagt kan man sige, at de kinesiske filosofier er mest udbredt i nord, buddhisme i den centrale del af landet og katolicisme i syd. Skal du besøge kirker og templer, så husk passende påklædning.

EL: Vi har aldrig været ude for at skulle bruge adapter på vores rejser til Vietnam – vil du være på den sikre side, så klik ind hos Rejsegear, der har masser af udstyr til rejsen.

Vaccination: Måske skal du have vaccinationer til din rejse – se anbefalinger hos Statens Seruminstitut.

Mere information: Husk at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet inden du rejser. Her kan du også downloade ministeriets app rejseklar og læse om indrejseregler. Du kan finde mere inspiration på Vietnams officielle turistside.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.