Nord for Da Nang ligger den gamle kejserby Hué. Der er flere måde at kommer til Hué – du kan enten rejse fra Hanoi med nattog eller flyve til Da Nang og så kører derfra.

Hué har også en lufthavn, men der er flere afgange og forbindelser fra Da Nang. Der er dog flyforbindelse til både Hanoi og Ho Chi Minh City.

Hué – den gamle kejserby

Hué er kendt som Vietnams gamle kejserby. Her præger citadellet og Den Forbudte By i høj grad dele af centrum. Det store område, der var hjem for landets kejsere blev stærkt medtaget under Vietnamkrigen, men heldigvis er dele af den genopbygget.

Her kan du høre mere om livet i kejsertiden og ikke mindst nyde den flotte arkitektur. Citadellet indeholder bl.a. porte, templer og modtagehaller – et spændende sted for historieinteresserede.

Hué’s fortid som hjem for landets kejsere har selvfølgelig stor indflydelse på byens popularitet. Det handler ikke kun om historie og smukke bygninger, men også om mad.

Det såkaldte kejserkøkken bliver betragtet som Vietnams bedste, og i dag prøver mange kokke at fremtrylle de retter, som skiftende kejsere fik serveret. Rundt om i byen ligger flere gode restauranter, men som andre steder i Vietnam kan du også bare holde dig til de lækre gadekøkkener.

Et af de steder, hvor du kan få god og billig mad er på Dong Ba-markedet i centrum. Det er også her, du kan se vietnameserne på slap line, når de handler – et godt sted at indsnuse lidt lokal atmosfære.

Under krigen lå Hué tæt på den demilitariserede zone, der delte Nord- og Sydvietnam. Byen blev derfor hårdt ramt af bombardementer, men det var også her nordvietnameserne havde mest succes med den berømte TET-offensiv i 1968. Det var bl.a. ved den lejlighed, at der blev kæmpet fra hus til hus i det gamle citadel.

Omkring Hué ligger nogle af de mest omfattende tunnelsystemer fra den voldsomme krig. Lokale indrettede bl.a skoler og hospitaler i tunnelerne, hvor de kunne bo i månedsvis.

Hué ligger lige ud til Duftenes Flod, hvor du kan tage en sejltur. Der er også mulighed for smukke naturoplevelser i nogle af nationalparkerne i omegnen.

Skal Hué med på din rundrejse i Vietnam?

På trods af Hué’s betydning og spændende historie, så er det en by, der ofte bliver overset. Måske fordi Da Nang og Hoi An ligger i nærheden, og her er især sidstnævnte ofte førstevalg.

Her på Traveleast vil vi helt klart anbefale, at Hué indgår i din rejseplan. Det er en flot og hyggelig by, der har meget at byde på. Du finder bl.a. gode restauranter, glimrende shopping og et alsidigt udvalg af oplevelser.

Det er nemt selv at rejse rundt i Vietnam, men ønsker du en skræddersyet rejse med fly, hoteller og transport inkluderet, så tøv ikke med at kontakt os for at gratis og uforpligtende rejseforslag.

Hvor skal du bo i Hué?

Rosaleen Boutique Hotel

Rosaleen Boutique Hotel er et 3-stjernet hotel placeret på gågaden i centrum af byen. Med hotellets centrale placering er der rig mulighed for at gå på opdagelse i gadens butikker, restauranter og barer.

Hotellet er familievenligt med en udendørs pool, have og restaurant. Derudover så er der morgenmad inkluderet i prisen, når du bor på Rosaleen Boutique Hotel.

Se billeder, aktuelle priser og book overnatningen her


Saigon Morin

Med perfekt beliggenhed i centrum af Hué ligger det historiske Saigon Morin. Det var franskmændenes mødested i Hué dengang de havde magten i Indokina, men i dag er den smukke bygning omdannet til hotel.

Her bor I lige ud til floden med få minutters gang til citadellet og Dong Ba-markedet. Saigon Morin har bl.a. swimmingpool og flere barer og restauranter.

I kan vælge mellem seks forskellige værelsestyper, der alle har tv, minibar, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe.

Se billeder, aktuelle priser og book overnatningen her


Hue Ecolodge

Hue Ecolodge er et lille skjult paradis små 15 minutters kørsel fra Hué by. Det er et fantastisk sted for dig, der søger et lille åndehul uden for byens centrum og bare gerne vil trække stikket for en stund.

Lodgens værelser er i rustik stil med rummelige værelser og charmerende badeværelser, der bl.a. har badekar i træ. Værelserne er rigtig hyggelige og passer både til par og familier. Her er også et fint poolområde med børnepool, en restaurant og en fantastisk smuk og frodig have.

Lodgens omgivelser er meget smukke og indbyder til trekkingture. Stedet tilbyder forskellige aktiviteter som fisketure og madlavningskurser.

Hué Ecolodge får vores varmeste anbefalinger og er et perfekt åndehul for dig, der ønsker at komme helt ned i gear.

Se billeder, aktuelle priser og book overnatningen her


Vi ønsker dig en rigtig god rejse til Vietnam. Husk, at det altid er en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning, inden du rejser.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.