Sanur er et af Balis mest populære ferieområder. Læs mere om byen her, hvor vi også giver anbefalinger og gode råd til overnatning i Sanur. Vi har selv besøgt alle de steder, vi anbefaler.

Sanur – et overblik

Sanur er sammen med Kuta et af de største turistområder på Bali, men byen er dog roligere og “lidt mere nede på jorden”.

I Sanur finder du skønne restauranter, en række rigtig gode hoteller, og så er stranden glimrende efter Balistandard. Det er som bekendt ikke strandene man skal rejse til Bali for, men den i Sanur er bestemt indbydende og hele syv km lang.

I forhold til mange andre turistbyer, så er Sanur sine steder hyggelig. Her er der mulighed for at slappe af på et af de mange lækre hoteller, gå shop-amok og spise god og billig mad.

Du kan også snuppe en velfortjent øl eller drink, men i modsætning til nærliggende Kuta,  så er der bestemt ikke feststemning i Sanur, hvor de fleste barer lukker ved midnat.

Aktiviteter i Sanur

Der er ingen must-see seværdigheder i Sanur. Her kan du til gengæld shoppe, tage en slentretur på den smalle strandpromenade eller prøve forskellige former for vandsport.

Vil du på udflugt, så ligger der adskillige tourbureauer langs hovedgaden Jalan Danau Tamblingan, men dit hotel kan helt sikkert også arrangere ture for dig.

Sanur ligger tæt på havnen i Benoa, hvorfra du kan tage på endagstur til paradisøerne Nusa Penida og Nusa Lembongan.

Noget af det bedste ved Bali er den gode og billige mad. Se efter ordet warung, der er et lokalt spisested. Du får også god mad på Pasar Sindu Natmarked, som er fuld af stemning og atmosfære.

På din rejse til Bali skal du også prøve rijstaffel, der består af en række småretter – en god måde at blive introduceret til det lokale køkken.

Start eller slut rejsen til Bali i Sanur

Sanur ligger ikke langt fra lufthavnen, og byen er således et godt sted at starte eller slutte din rejse til Bali. Snup en overnatning i Sanur (eller flere) før du tager videre for at opleve alt det som øen har at byde på.

Vi anbefaler især Sanur til familier med børn. Par vælger typisk Kuta eller Seminyak, hvor der sker lidt mere.

Ønsker du transport på øerne – f.eks. lufthavnstransfer, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau her.

Hotel i Sanur – vores anbefalinger

Så til vores hotelanbefalinger i Sanur. Vi har selv besøgt alle hotellerne, der er i forskellige prisklasser, men fælles for dem er, at de er rigtig gode til børnefamilierne. Vi lægger ud med et godt og billigt hotel i Sanur.

Taksu Sanur – god og billig overnatning

hotel i sanur

Taksu Sanur er et rigtig godt og billigt hotel i Sanur, der ligger ca. 5 minutters gang fra stranden. Hotellet er hyggeligt og relativt nyt, så alt fremstår pænt og moderne.

Her er både almindelige værelser og særlige familieværelser til jer, der rejser med børn. Poolområdet er ligesom resten af hotellet hyggeligt, så hvis du ikke vil gå den korte tur ned til stranden, så er det et perfekt alternativ.

Taksu Sanur har tilknyttet egen bager, så du behøver ikke savne lækkert bagværk hjemmefra.

Det er absolut et af de bedste hoteller i Sanur i forhold til prisen. Det vil være et oplagt valg til dig, der rejser til Bali på budget og gerne vil bo godt og billigt. Hotellet har en høj score på bookingportalerne, så det er et populært hotel hos tidligere gæster.

Se flere billeder og aktuelle priser på Taksu Sanur


Tamukami Hotel – charmerende lille hotel ved stranden

overnatning i sanur

Det næste hotel på vores liste er Tamukami Hotel, der ligger meget tæt på stranden (lige på den anden side af vejen). Det er et mindre familiedrevet hotel med en mere personlig atmosfære.

Tamukami er bygget i klassisk balinesisk stil og har kun 16 værelser, der bl.a. indeholder tv, minibar og gratis wifi.

Poolområdet er flot, og hotellet har egen restaurant, hvor du kan tilkøbe morgenmad. Alt i alt et roligt og rigtig godt hotel i Sanur, der kan bookes til en fin pris.

Se flere billeder og aktuelle priser på Tamukami Hotel


Griya Santrian – det bedste strandhotel i Sanur?

Griya Santrian er (måske) det bedste hotel i Sanur. Hotellet ligger lige ned til stranden, hvor du finder solstole og parasoller. Af faciliteter har Griya Santrian tre swimmingpools og to restauranter.

Der er 128 værelser fordelt på flere værelsestyper. Alle værelser har bl.a. tv, køleskab, elkedel, safetyboks og terrasse.

Servicen på hotellet er eminent, og skal man tro tidligere gæster, så er Griya Santrian et godt valg. Hotellet scorer topkarakterer på bl.a. Tripadvisor, så det er her du skal booke overnatning i Sanur, hvis du vil være sikker på en god ferie på Bali.

Se flere billeder og aktuelle priser på Griya Santrian


Mercure Resort – stort, men hyggeligt hotel

Igen et rigtig fint hotel, der ligger lige ned til stranden i Sanur. Mercure Resort er måske en anelse mere slidt end de førnævnte, men det er så til gengæld også billigere.

Det er et relativt stort hotel med 189 værelser med mulighed for at booke familieværelser. Uanset værelsestype, så er der bl.a. tv, minibar, terrasse og mulighed for at lave te/kaffe.

Hotellet har spa, gratis wifi, flere swimmingpools med børnepool og to restauranter. Personalet er superflinke og imødekommende – Mercure Resort er et godt mellemklssehotel og et glimrende valg til prisen.

Se flere billeder og aktuelle priser på Mercure Resort


Sudamala Sanur – luksushotel i Sanur

hotel i sanur

Sudamala Sanur er nok et af vores absolutte favorithoteller i Sanur. Der er ca. 1 minuts gang til stranden og i modsatte retning er der ikke langt til hovedgaden. Stilen er luksuriøs og klassisk balinesisk med et virkelig lækkert poolområde.

Der er flere forskellige værelsestyper, og Sudamala tilbyder desuden spa og gratis brug af cykler. Tilvælger I morgenmad, så er det á la carte og ikke buffet!

Vi anbefaler ikke umiddelbart dette hotel til børnefamilier. Til gengæld vil det være perfekt for par eller måske en bryllupsrejse.

Se flere billeder og aktuelle priser på Sudamala Sanur

Det var vores forslag til overnatning i Sanur. Faldt ingen af dem i din smag, så har byen selvfølgelig mange andre rigtig gode overnatningssteder. Dem kan du finde på f.eks. hotels.com, der som regel har de laveste priser.

Fakta og rejseinformation

Bedste rejsetidspunkt: Bali skal besøges fra maj til september. Sommermånederne er mest solrige og får mindst nedbør. Bali er også et godt valg til f.eks. efterårsferien.

Nærmeste lufthavn: Lufthavnen på Bali ligger på den sydlige del af øen og hedder Ngurah Rai (Kode: DPS). Når du skal søge efter flybilletter, så indtast Denpasar. Transport Fra lufthavnen til dit hotel kan du booke her på siden – se mere her. Alternativt kan dit hotel/guesthouse højst sandsynligt sørge for lufthavnstransfer.

Penge: Møntfoden på Bali hedder rupiah. Ved alle turistområder finder du kontantautomater, der har engelsk menu og som er nemme at bruge. På hoteller og mange restauranter kan du bruge kreditkort som f.eks. Visa og Mastercard.

Sprog: Selvom bahasa er det officielle sprog i Indonesien, så taler de fleste balinesisk til hinanden. I turistområderne taler mange et forståeligt engelsk.

Religion: På Bali praktiseres en form for hinduisme med en lang række guder. Vil du besøge templer og hellige steder, så medbring en sarong eller lange bukser. Nogle steder er sarong obligatorisk – også for herrerne.

EL: Vi har aldrig været ude for at skulle bruge adapter på vores rejser til Bali – vil du være på den sikre side, så klik ind hos Rejsegear, der har masser af udstyr til rejsen.

Vaccination: Måske skal du have vaccinationer til din rejse – se anbefalinger hos Statens Seruminstitut.

Mere information: Husk at tjekke den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet inden du rejser. Her kan du også downloade ministeriets app rejseklar og læse om indrejseregler. Du kan finde mere inspiration på Balis officielle turistside.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.